Lizzo, Alicia Keys, Bruno Mars
© Press Photo
Celebrities

Ποιοι σταρ έχουν αλλάξει το όνομά τους;

Ποιο είναι το πραγματικό όνομα του Brad Pitt; Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga;

Ποιο είναι το αληθινό όνομα γνωστών σταρ του Χόλιγουντ; Μία λίστα με πολλές εκπλήξεις από celebrities που έχουν αλλάξει εντελώς ή σχεδόν το όνομά τους.

Γιατί να αλλάξει το όνομά του στο Χόλιγουντ; Μα για να κάνει καριέρα. Συνέβαινε στο παρελθόν κατά κόρον και φυσικά και στην Ελλάδα. Και συνεχίζει να συμβαίνει και έτσι θα είναι για πάντα, ειδικά τώρα που ζούμε στην εποχή των avatars, των ψευδωνύμων και των σταρ που συχνά γίνονται γνωστοί από τον ρόλο που τους καθιέρωσε. Π.χ. Η εκλιπούσα και αγαπημένη Carrie Fisher τις περισσότερες φορές ήταν “η Πριγκίπισσα Λεία” του Star Wars. To να διαλέξεις όνομα στις σόου μπίζνες μπορεί να χαντακώσει ή να αναδείξει την καριέρα σου. Ένα “σωστό” όνομα κάνει τους φανς να σε θυμούνται πιο εύκολα – ακόμα καλύτερα αν σε ξέρουν μόνο με το μικρό σου: π.χ. Madonna. Τι άλλο θέλει κανείς; Από την άλλη, ένα δυσκολοπρόφερτο όνομα μπορεί να είναι τροχοπέδη σε μία καριέρα (π.χ. όταν ο Prince άλλαξε το όνομά του με ένα ιερογλυφικό που κανένας δεν ήξερε πώς να το προφέρει), αλλά μπορεί να είναι και τόσο παράξενο που να σε καθιερώσει (π.χ. Gwyneth Paltrow, με αντίστοιχο ελληνικό δικό μας, την Καριοφυλλιά Καραμπέτη). Άλλη γνωστή περίπτωση στην ελληνική σόουμπιζ ήταν το όνομα Ευγενία Καρπούζη που το άλλαξε και το δόξασε, η Τζένη ΚαρέζηΗ τάση πάντως που κυριαρχεί είναι οι σταρ να κρατάνε το μεσαίο όνομά τους σε περίπτωση που έχουν δύο ή περισσότερα και, γενικά, να φτιάχνουν ένα όνομα που θα είναι εύκολο, πρωτότυπο και η φίρμα που θα τους ακολουθεί σε όλη τους την καριέρα. Οι πιο συναισθηματικοί ή άλλοι επειδή το θεωρούν σαν γούρι, διαλέγουν ένα όνομα από πρόσωπο της οικογένειάς τους, ας πούμε μίας αγαπημένης γιαγιάς, έστω κι αν οι παλιότερες γενιές είχαν πάντα ονόματα που οι νεότερες τα θεωρούν ξεπερασμένα. Πάντα βέβαια υπάρχει και η επιλογή να διαλέξουν το παρατσούκλι που είχαν στο σχολείο αλλά, ελάτε τώρα, πόσο μακριά μπορεί να πάει την καριέρα κάποιου αν τον λένε π.χ. ο Γυαλάκιας; Ψάξαμε, διαβάσαμε, ερευνήσαμε και βρήκαμε τα πραγματικά ονόματα διάφορων σταρ του κινηματογράφου και της μουσικής. Μερικά έξυπνα, μερικά προβλεπόμενα, μερικά χάλια σε σχέση με τα αληθινά ονόματα:

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon
©Chris Pizzello POOL/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικο όνομα: Laura Jeanne Reese Witherspoon. 
Για την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση κράτησε μόνο το Reese, όταν ήταν μόλις 14 ετών. Είναι το οικογενειακό όνομα της μητέρας της. Λογική επιλογή αν και το αστείο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ με το όνομα της συμπαθέστατης ηθοποιού είναι “Η Reese με το Κουτάλι της” (Witherspoon) και “Η Reese χωρίς το Κουτάλι της” (Without her spoon). To θέμα είναι ότι σου μένει αξέχαστο με κουτάλι ή άνευ.

Gigi Hadid
Gigi Hadid
© Justin Lane/ AΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Jelena Hadid
Τα διάσημα μοντέλα συνήθως γίνονται γνωστά μόνο με το μικρό τους όνομα. Η Gigi Hadid είναι φίρμα με ονοματεπώνυμο έστω κι αν το Gigi ακούγεται λίγο παιδικό. Η ίδια λέει ότι όταν πήγαινε σχολείο, υπήρχε άλλη μία μαθήτρια με το όνομα Jelena και η δασκάλα για να μην τις μπερδεύει, ρώτησε τη μαμά Hadid πώς θα ήθελε ν φωνάζει την κόρη της μέσα στην τάξη. Η μαμά είπε “Εγώ μερικές φορές τη φωνάζω Τζίτζι”. Και έτσι έμεινε, πάντα σταρ αλλά με μία παιδικότητα έστω και στο όνομα.

Katy Perry

Πραγματικό όνoμα: Katheryn Hudson
Το Hudson είναι το οικογενειακό όνομα της μητέρας της αλλά και ποταμός της Νέας Υόρκης αλλά και ήταν ήδη πιασμένο από την ηθοποιό Kate Hudson. Έτσι διάλεξε το εύκολο και νεανικό Katy και το ανώδυνο Perry

Natalie Portman

Πραγματικό όνομα: Neta-Lee Hershlag
Από τα ονόματα που θα έκαναν έναν μάνατζερ καριέρας να φρίξει. Το Portman ήταν μία σοφή επιλογή και πρόκειται για το οικογενειακό όνομα της αγαπημένης της γιαγιάς.

Demi Moore

Πραγματικό όνομα: Demetria Gene Guynes
Όνομα που θυμίζει ηρωίδα βικτωριανού μυθιστορήματος αλλά, ας το παραδεχτούμε, δύσκολο. Η Demi είπε ότι η μητέρα της διάλεξε το Demetria επειδή το είχε δει σε μία διαφήμιση σαμπουάν και της άρεσε. Το Guynes (Γκάινζ) ανήκει στον άνδρα που πίστευε ότι ήταν ο πατέρας της, αν και αργότερα έμαθε ότι ο πραγματικός της πατέρας ονομαζόταν Charles Harman. Το Moore το κράτησε μετά από το διαζύγιό της με τον τραγουδιστή Freddy Moore το 1980. Πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να πειράξει το Demetria βέβαια, αλλά μιλάμε σαν Έλληνες τώρα.

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix
© DAVID SWANSON/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Joaquín Rafael Bottom
Οι ίδιοι οι γονείς το κατάλαβαν ότι το Bottom είναι, αν μη τι άλλο, υπαινικτικό και θα προκαλούσε στο σχολείο μπούλινγκ σε ένα νεαρό αγόρι που θα ονομαζόταν έτσι. Επίσης είναι και κάπως γρουσούζικο. Έτσι, μετά από οικογενειακό συμβούλιο αποφάσισαν να το αλλάξουν εντελώς νομότυπα και διάλεξαν το κομψό και συμβολικό Phoenix.

Julianne Moore

Πραγματικό όνομα: Julie Anne Smith
Στο κύκλωμα των ηθοποιών το όνομα Julie Anne Smith είναι τόσο κοινό, είτε πραγματικό είτε σαν ψευδώνυμο, που είναι σαν να σε λένε Ελένη Παπαδοπούλου στην Ελλάδα. Καμία τύχη. Η Julianne με βαριά καρδιά (της άρεσε το Σμιθ) έκανε μία μίξη, κόλλησε το όνομα της μαμάς της Anne στο Julie, και για επώνυμο κράτησε με μεσαίο όνομα του πατέρα της, Moore. Έτσι όλη η οικογένεια έμειναν ευχαριστημένοι και περνούν αγαπημένα, κάθε χρόνο, στο Thanksgiving.

Meghan Markle
Meghan Markle
© NEIL HALL/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Rachel Meghan Markle
Από τα σχολικά της χρόνια κρατούσε μόνο το Meghan. Αυτό. Καμία ίντριγκα, κανένα σκάνδαλο. Λίγο βαρετό, όχι;

Prince Harry
princeharry
Χάρι και Μέγκαν συστήνουν τον γιο τους Άρτσι © EPA/Domic Lipinski

Πραγματικό όνομα: Henry Charles Albert David
Ο Δούκας του Σάσεξ, κανονικά ονομάζεται Henry και όλα τα υπόλοιπα που προφανώς είναι ονόματα προπάππων της βασιλικής οικογένειας, ας μην την ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, αλλά για κάποιον λόγο που δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος, λέει, ότι όλοι τον φώναζαν από μικρό Harry. Δύσκολο όνομα, ειδικά αν βρίσκεσαι σε μεταίχμιο καριέρας όπως ο Henry, συγγνώμη, ο Harry και δεν ξέρεις προς τα πού να πας.

Emma Stone
Emma Stone
© ORESTIS PANAGIOTOU/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Emily Jean Stone
Το Emily, στα αρχεία του Σωματείου Ηθοποιών Κινηματογράφου ήταν πιασμένο και η 16χρονη ηθοποιός αποφάσισε στην πίεση της στιγμής να γραφτεί ως Riley. Και, μάλιστα, για περίπου 6 μήνες, δούλευε ως Riley Stone αλλά κάτι δεν της κολλούσε στο όνομα – άσε που το Stone (Πέτρα) δεν είναι ό,τι καλύτερο να σε φωνάζουν μέσα στο περιβάλλον της εργασίας σου. Τελικά κατέληξε στο Emma αν και όλοι τώρα τη φωνάζουν με το χαϊδευτικό Μ (Εμ) που είναι πιο τρυφερό και έχει μία αίγλη ηρωίδας κατασκοπικού μυθιστορήματος.

Brad Pitt
Brad Pitt
© Getty Images

Πραγματικό όνομα: William Bradley Pitt
Ως γνωστός χιουμορίστας και πειραχτήρι, ο Bradley πολλές φορές χρησιμοποιεί και το William στις συναλλαγές του στο Χόλιγουντ προκαλώντας μικρά, φιλικά ενσταντανέ, όπως όταν είχε πει σε μία υπάλληλο σε ένα καφέ που τον ρώτησε το όνομά του για να το γράψει στο ποτήρι του, εκείνος είπε “William” για να του απαντήσει “Μοιάζεις πιο πολύ για Bradley”. Και έπεσαν αμοιβαία χαμόγελα και κλείσιμο του ματιού.

Rihanna

Πραγματικό όνομα: Robyn Rihanna Fenty
Οι φίλοι και η οικογένεια ακόμα τη φωνάζουν Robyn και της αρέσει και της ίδιας. Κανείς όμως δεν θα τολμήσει ποτέ να αμφισβητήσει τη δύναμη, εμπορικά και καλλιτεχνικά, του απλού, μονολεκτικού Rihanna.

Lady Gaga
Lady Gaga
© Press Photo
Πραγματικό όνομα: Stefani Joanne Angelina Germanotta
Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα σε κινητό και την αυτόματη διόρθωση. Το 2006, η Stefani συνάντησε τον μουσικό παραγωγό Rob Fusari, ο οποίος σύγκρινε τα φωνητικά της με εκείνα του τραγουδιστή των Queen, του Freddie Mercury. Κι έτσι, όποτε η Stefani έμπαινε στο στούντιο, εκείνος τραγουδούσε το γνωστό κομμάτι των Queen, “Radio Ga Ga”. Μία μέρα, σε ένα μήνυμα, το κινητό του διόρθωσε το Radio με το Lady κι εκείνη του απάντησε αμέσως “Αυτό είναι, το βρήκαμε”. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Miley Cyrus
Miley Cyrus
© NINA PROMMER/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Destiny Hope Cyrus
Όταν η Destiny (Μοίρα) ήταν μικρή, η οικογένειά της τη φώναζαν Miley από το “Smiley” επειδή χαμογελούσε συνέχεια. Το 2009 αποφάσισε και νομότυπα να καθιερώσει σαν επίσημο όνομά της το Miley Ray Cyrus κάτι στο οποίο σίγουρα θα συμφώνησε και η αγαπημένη της νονά, η βασίλισσα της κάντρι (επίσης πάντα χαμογελαστή) Dolly Parton.

Ashton Kutcher
Ashton Kutcher
© DAVID SWANSON/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Christopher Ashton Kutcher
Συγγνώμη, αλλά σιγά την αλλαγή. Απλώς, λέει, θεώρησε πιο καλλιτεχνικό το Ashton. Αν ήμασταν οι μανατζαρέοι του πάντως, θα τον βάζαμε να αλλάξει το Κούτσερ.

Winona Ryder
Winona Ryder
© SARAH YENESEL/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Winona Laura Horowitz
Όταν πήρε τον πρώτο της ρόλο, η νεαρή Winona, όταν τη ρώτησαν πώς θα ήθελε να βάλουν το όνομά της στα credits δήλωσε Ryder απλώς επειδή κάπου στο βάθος ακουγόταν να παίζει το άλμπουμ του μουσικού Mitch Ryder. Πάλι καλά, θα μπορούσε να ακουγόταν δίσκος του Sinatra για παράδειγμα.

Alicia Keys
Alicia Keys
© Press Photo

Πραγματικό όνομα: Alicia Augello Cook
Το Keys, λέει η αγαπημένη Alicia, σημαίνει τα Πλήκτρα του Πιάνου. Είναι μία κατευθείαν αναφορά στην καλλιτεχνική της προσωπικότητα και “ανοίγει πόρτες”.

Lana Del Rey
Lana Del Rey
© Pamela Cochrane/ Press Photo

Πραγματικό όνομα: Elizabeth Grant
Από την πρώτη προσπάθεια αλλαγής, το Lizzie Grant, που δεν έπιασε, αποφάσισε και το άλλαξε ριζικά, παίρνοντας ένα όνομα που θυμίζει παλιά σταρ του Χόλιγουντ. Και, ναι, έπιασε.

Whoopi Goldberg
Whoopi Goldberg
© MIKE NELSON/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Caryn Elaine Johnson
Το Whoopi είναι ένα παρατσούκλι, όχι πολύ κομψό, που της έδωσαν οι συνάδελφοί της στις σταντ- απ παραστάσεις, όταν το στομάχι της έκανε διάφορους θορύβους επειδή δεν προλάβαινε να πάει στο μπάνιο (!). Έτσι, λέει, της έλεγαν ότι είναι σαν “μαξιλαράκι γούπι που κάνει θόρυβο”. Είναι τρελοί αυτοί οι κωμικοί.

Cardi B
Cardi B
© Press Photo

Πραγματικό όνομα: Belcalis Marlenis Almánzar
Το παρατσούκλι Cardi B (από το Bacardi) της το έδωσαν οι φίλοι της, λέει, επειδή την αδερφή της τη λένε Hennessy (άλλη μια μάρκα αλκοόλ). Αν μη τι άλλο, έχουν χιούμορ.

Meg Ryan

Πραγματικό όνομα: Margaret Mary Emily Anne Hyra
Το οικογενειακό όνομα της αγαπημένης της γιαγιάς: Ryan.

Lizzo
Lizzo
© Press Photo

Πραγματικό όνομα: Melissa Jefferson
Μεγαλώνοντας με το χαϊδευτικό όνομα Lissa, το άλλαξε σε Lizzo σαν ανάμνηση του τραγουδιού "Izzo (H.O.V.A.)." που είχε ακούσει από τον Jay-Z's

Elton John

Πραγματικό όνομα: Reginald Dwight
“Ήμουνα”, είπε, “σε μία μπάντα στα νιάτα μου και ήθελα να γίνω σόλο τραγουδιστής, οπότε έπρεπε να διαλέξω ένα όνομα. Ο σαξοφωνίστας στην μπάντα λεγόταν Έλτον κι έτσι πήρα αυτό το όνομα. Το Τζον ήταν προς τιμή του μουσικού Long John Baldry”.

Tina Fey

Tina Fey
© JASON SZENES/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Elizabeth Stamatina Fey
Το Σταματίνα είναι ελληνικό – από την οικογένειά της. Το Elizabeth το χρησιμοποιεί ακόμα, μάλιστα βάζει πολλές ηρωίδες της στα έργα που γράφει να ονομάζονται Liz.

Olivia Wilde

Πραγματικό όνομα: Olivia Cockburn
Από οικογένεια συγγραφέων και δημοσιογράφων η Ολίβια ξεφορτώθηκε το κάπως κακόηχο και “σόκιν” Κόκμπερν για να διαλέξει το κομψό και λόγιο Ουάιλντ, όπως ο ποιητής. Η ίδια λέει ότι εκείνη την εποχή που το αποφάσισε, έπαιζε στο έργο του Ουάιλντ “Η σημασία του να είσαι σοβαρός” και η προσωπικότητά του την είχε συγκινήσει.

Bruno Mars

Πραγματικό όνομα: Peter Gene Hernandez
Ο αγαπημένος σόουλ τραγουδιστής, όταν ήταν μωρό ήταν στρουμπουλός κι έτσι τον φώναζαν Μπρούνο, από τον Bruno Sammartino, τον τεραστίων διαστάσεων παλαιστή. Το παρατσούκλι ταίριαξε ιδανικά με το Mars (από τον πλανήτης Άρη) γιατί, όπως λέει ο ίδιος, πολλά κορίτσια του λέγανε ότι ήταν “από άλλο πλανήτη”. Σαν όνομα για καριέρα είναι ισχυρό και τέλεια μελετημένο.

Mila Kunis

Πραγματικό όνομα: Milena Markovna Kunis
Πήρε τον σύντομο δρόμο και πολύ καλά έκανε.

John Legend

Πραγματικό όνομα: John Roger Stephens
Ένας ράπερ – ποιητής, λέει, ο J. Ivy του έδωσε αυτό το ψευδώνυμο. Δούλευαν μαζί στο στούντιο και άρχισε να τον αποκαλεί “ο θρύλος” και “ο θρύλος” γιατί του θύμιζε, όπως τραγουδούσε, τους παλιούς θρύλους της σόουλ μουσικής. Κι έτσι του έμεινε το Legend. Στην Ελλάδα το “Θρύλος” το κρατάμε ανέπαφο, μόνο για τον Ολυμπιακό.

Mindy Kaling

Πραγματικό όνομα: Vera Mindy Chokalingam
Όλοι, λέει, οι παρουσιαστές στα κωμικά σόου, όταν την παρουσίαζαν έκαναν λάθος -και φυσικά άπειρα αστεία – με το όνομά της, ειδικά με το επίθετο που ακούγεται σαν να έχεις στραβοκαταπιεί. Αποφάσισε να το αλλάξει σε κάτι πιο εύπεπτο αλλά τώρα χάνει τα αστεία.

Kit Harington

Kit Harington
© FABIO FRUSTACI/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Christopher Catesby Harington
Μέχρι τα 11 όλοι τον φώναζαν Κιτ και μόνο τότε έμαθε ότι το κανονικό του όνομα είναι Christopher. Ο ίδιος ήταν μια χαρά με το Κιτ αλλά το Christopher ήταν οικογενειακή παράδοση και του το επέβαλλαν. Το παράδοξο είναι ότι και τον αδερφό του τον λένε Τζακ αλλά τον βαφτίσανε Τζον. Το πιο ευχάριστο είναι ότι κανένας δεν του ζήτησε να κρατήσει το απαγορευτικό Catesby.

Drake

Drake
Drake © EPA/NINA PROMMER

Πραγματικό όνομα: Aubrey Drake Graham
Το μεσαίο όνομα για να ξεκινήσει την καριέρα του μόνο με αυτό, το διάλεξε ο πατέρας του ράπερ, χωρίς ακριβώς να ξέρει και ο ίδιος γιατί. Ο μπαμπάς του, λέει, έχει πολλή φαντασία, οπότε όλα παίζουν. Πάντως το όνομα έπιασε και τον έκανε σούπερ σταρ.

Jamie Foxx

Πραγματικό όνομα: Eric Marlon Bishop
Όταν ο Foxx ξεκινούσε στον χώρο των σταντ-άπ κωμικών πρόσεξε ότι οι γυναίκες κωμικοί ήταν τόσο σπάνιες που όταν δήλωναν το όνομά τους για να εμφανιστούν στις σκηνές των κλαμπ, πάντα τους έδιναν καλύτερη θέση στην προτεραιότητα. Έτσι ο Eric έγραφε unisex ονόματα όπως Stacy Green, Tracy Brown…Jamie Foxx! Και φώναζε ο παρουσιαστής στη σκηνή: Για τη συνέχεια, η Jamie Foxx, είναι εδώ; Και ο Eric του απαντούσε, “Όχι μπρο, εγώ είμαι αυτή”. Ήταν πολύ καλό για να το αφήσει, άσε που μόνο αυτό του χάριζε αμέσως το πρώτο χειροκρότημα της βραδιάς.

Jason Sudeikis

Jason Sudeikis
© CAROLINE BREHMAN/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Daniel Jason Sudeikis
Ο κωμικός ηθοποιός είχε (έχει) το ίδιο όνομα με τον πατέρα του και φυσικά τα μπερδέματα μέσα στο σπίτι ήταν ασταμάτητα. Η μαμά του αποφάσισε να τον φωνάζει Jason αν και όλοι πλέον τον ξέρουμε και τον αγαπάμε (και θα του μείνει, πιστεύουμε) ως Ted Lasso.

Carmen Electra

Πραγματικό όνομα: Tara Leigh Patrick
Όταν η Tara υπέγραψε με τη δισκογραφική εταιρεία του Prince, την Paisley Park Records, στις αρχές των '90s, ο “μικρός κοντός θεός” της ζήτησε να αλλάξει όνομα. Η πρότασή του ήταν Carmen Electra και, πραγματικά, όχι μόνο της έμεινε αλλά είναι και ένα από τα πιο έξυπνα, σόουμπιζ ονόματα που μοιάζει με παλιάς σταρ του Χόλιγουντ.

Calvin Harris

Πραγματικό όνομα: Adam Richard Wiles
Όταν το πρώτο σου σινγκλ είναι ένα σόουλ τραγούδι, τότε το Adam  Richard  Wiles είναι πιο λευκό κι από το χιόνι. Ένα όνομα που θα θύμιζε, ίσως, μαύρο καλλιτέχνη, θα ήταν καλύτερο, σκέφτηκε ο Adam και επινόησε το Calvin Harris.

Lorde

Η τραγουδίστρια Lorde
Lorde © Ophelia Mikkelson Jones

Πραγματικό όνομα: Ella Marija Lani Yelich-O'Connor
Ε ναι, που πας φίλη μου με τέτοιο όνομα; Βέβαια, από το τόσο-πολύ-Νεοζηλανδέζικο Ella Marija Lani Yelich-O'Connor να πας στο Lord που ήθελε στην αρχή, είναι μεγάλο άλμα. Ειδικά επειδή το Lord είναι εντελώς αντρικό. Επειδή όμως από μικρή της άρεσε οι βασιλιάδες και η αριστοκρατία, αποφάσισε να κάνει λίγο πιο θηλυκό το Lord, προσθέτοντάς του ένα -e στο τέλος. Το κακό, όπως λέει η ίδια, είναι ότι πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι “κάτι θρησκευτικό” αυτό το όνομα, οπότε πρέπει να κάθεται να τους εξηγεί. Γενικά, προβληματική περίπτωση.

Lucy Hale

Πραγματικό όνομα: Karen Lucille Hale
Έκοψε το Karen που είναι, λέει, το alter ego της. Βέβαια, υπάρχει και ένα μικρό μειονέκτημα: στις αγγλόφωνες χώρες, στην αργκό, το Karen είναι ένα όνομα με “μικροαστικό βάρος” που το χρησιμοποιούν όταν θέλουν να χαρακτηρίσουν κάποια “κουτσομπόλα θεία ή γειτόνισσα”.

Nicki Minaj

Πραγματικό όνομα: Onika Tanya Maraj
Βασικά δεν ήθελε ποτέ να αλλάξει το Onika Tanya Maraj. Στις αρχές της καριέρας της όμως, και ακόμα “ψαρωμένη”, δεν μπόρεσε παρά να υπακούσει στους πανίσχυρους παραγωγούς της που ήθελαν το Nicki Minaj. Αναγκάστηκε και υποχώρησε, αν και κανείς ποτέ δεν κατάλαβε ποιά, στ’ αλήθεια, είναι η διαφορά ανάμεσα στο Maraj με το Minaj.

Frank Ocean

Frank Ocean
© Justin Lane/ AΠΕ-ΜΠΕ

Πραγματικό όνομα: Christopher Edwin Breaux
Το 2014, ο Ocean επισήμως άλλαξε το όνομά του σε Christopher Francis Ocean γιατί το θεωρούσε “πιο κουλ”. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής. Αλλά για να πούμε και την αλήθεια, το Breaux ακούγεται σαν να σε φωνάζουν συνέχεια “Μπρο”. Κανένα κύρος.

Chace Crawford

Πραγματικό όνομα: Christopher Chace Crawford
Άλλη μία περίπτωση που το μεσαίο όνομα κερδίζει εις βάρος του πρώτου.

Ludacris

Πραγματικό όνομα: Christopher Brian Bridges
Όπως σε όλους τους καλλιτέχνες – ηθοποιούς – ράπερς, του αρέσει να παίζει με λέξεις και νοήματα. Το Ludacris είναι μία παραλλαγή του ludicrous που σημαίνει “γελοίος”! Είναι κι αυτό μία στρατηγική.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice