Από αριστέρα: Margot Robbie, Hannah Einbinger και Letitia Wright.
Από αριστέρα: Margot Robbie, Hannah Einbinger και Letitia Wright.
Celebrities

Χρυσές Σφαίρες 2023: Όσα είδαμε στο κόκκινο χαλί

Τι μας άρεσε στη χθεσινή βραδιά και τι δεν μας άρεσε ούτε με (χρυσές) σφαίρες

Golden Globes 2023: Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν στο κόκκινο χαλί της 80ης διοργάνωσης 

Το 2006 είχα ταξιδέψει στο Λος Άντζελες για να κάνω συνέντευξη στον Χάρισον Φορντ για την ταινία Firewall. Στο πλαίσιο αυτό, συνάντησα και την ηθοποιό και συμπρωταγωνίστρια του, Βιρτζίνια Μάντσεν. Στη συνέντευξή μου είπε ότι ήλπιζε να έρθει ένας ρόλος που θα της έδινε το εισιτήριο σε άλλο ρεπερτόριο. Από την αναγνωρισιμότητα τα 80s των επιτυχιών της είχε βρεθεί στην αρχή της νέας χιλιετίας σε μια βιομηχανία που δεν αναγνώριζε τις γυναίκες άνω των 40. Ο ρόλος δεν ήρθε ποτέ. Χθες βράδυ, η συνομήλική της, Τζένιφερ Κούλιτζ, με mermaid δημιουργία Dolce Gabbana από μαύρη παγιέτα με ανοιχτό ντεκολτέ, κέρδισε την πρώτη της χρυσή σφαίρα. «Τώρα πια με καλούν στα πάρτι της γειτονιάς», είπε μισά αστεία- μισά σοβαρά, ευχαριστώντας τον Ράιαν Μέρφι που την έβγαλε από την αφάνεια των μικρών ρόλων και τον Mike White που της έδωσε τον ρόλο στο The White Lotus, για τον οποίο βραβεύτηκε.

Η Jennifer Coolidge.
Η Jennifer Coolidge. © EPA/CAROLINE BREHMAN

«Δεν το λέω για αστείο αλλά μπορείτε να γελάσετε», είπε στον ευχαριστήριο λόγο του ο Κόλιν Φάρελ για τον ρόλο του στην ταινία «The Banshees of Inisherin». Κάπως έτσι ήταν το κλίμα χθες. Γελάμε ή δεν γελάμε; Δεν ήταν αστείος ο εναρκτήριος λόγος του παρουσιαστή της βραδιάς, Τζέροντ Κάρμαϊκλ, όμως στην αίθουσα του Beverly Hilton Hotel ακούγονταν χάχανα. Ήταν λόγος πολιτικός, αιχμηρός. «Με πήραν επειδή είμαι μαύρος», ανέφερε και θυμόμαστε όλοι γιατί: πέρυσι δεν πραγματοποιήθηκε τελετή απονομής έπειτα από διαμαρτυρίες ότι δεν υπάρχει ούτε ένας μαύρος στα μέλη του Hollywood Foreign Press Association, το σωματείο που ψηφίζει δηλαδή. «Να πεις ναι, να βάλεις ένα ωραίο κοστούμι και να πας», τον συμβούλεψε μια φίλη του κι εκείνος το έπραξε: με βελούδινο Giorgio Armani μας υποδέχτηκε κι έπειτα συνέχισε με Gucci με αστέρι στο πέτο, Atelier Cillian λευκό σταυρωτό κοστούμι με τούλινο ζιβάγκο και πέρλες στον λαιμό, Bode, το ανερχόμενο brand της Emily Adams Bode Aujla και dusty pink σατέν Ted Vonranson.

Στο κόκκινο χαλί, η τάση των roaring twenties, του art deco και του Great Gatsby κυριάρχησε: η νικήτρια Τζούλια Γκάρνερ με ροζ Gucci, η Μάργκοτ Ρόμπι με ροζ Chanel, η Σάλμα Χάγιεκ παραδοσιακά με Gucci και η Claire Danes με Giambattista Valli Haute Couture με φτεράκια στον ποδόγυρο. Η Jessica Chastain, στα χέρια της εξαιρετικής στυλίστριας Elizabeth Stewart, φόρεσε φανταστικό Oscar de la Renta ολοκέντητο naked dress με τα 16 χιλιάδες κρύσταλλα, για το οποίο χρειάστηκαν περισσότερες από 585 ώρες κεντήματος στο χέρι. Η Angela Basset το απογείωσε σε λάμψη και old school με halter neck τουαλέτα της Pamella Roland. H κωμικός Hannah Einbinder έφερε αέρα παλιού Hollywood με το φίνο Carolina Herrera cocktail dress της ενώ η Rihanna με Schiaparelli ήταν σαν να είχε ραφτεί το ρούχο ειδικά για εκείνη (για εκείνη είχε ραφτεί). 

Η Julia Garner.
Η Julia Garner. © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Margot Robbie.
H Margot Robbie. © Jon Kopaloff / Getty Images
Η Salma Hayek.
Η Salma Hayek. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Claire Danes.
Η Claire Danes. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Jessica Chastain.
Η Jessica Chastain. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Angela Basset.
Η Angela Basset. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Hannah Einbinder.
Η Hannah Einbinder. © EPA/CAROLINE BREHMAN

Στην κατηγορία χρώμα: μου άρεσε το μπλε ελεκτρίκ Jason Wuπου επέλεξε η Βαϊόλα Ντέιβις ενώ το χρυσό φόρεμα με καθρέφτες της Jennifer Hudson του CD Greene ήταν passable.

H Viola Davis.
H Viola Davis. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Jennifer Hudson.
Η Jennifer Hudson. ©Todd Williamson/NBC/NBC via Getty Images

Μου φάνηκε αμήχανο το John Galliano της Laverne Cox, εντελώς λάθος το Kevin Germanier της Heidi Klum και κάπως αστείο το κάπως αστείο το Gucci της Michelle Williams με τις κατσαρές άκρες. Μου άρεσε η Michelle Yeoh με Armani Prive, βαρέθηκα λίγο με την Anya Taylor-Joy με το λάθος κίτρινο Dior ενώ ξεχώρισα τη Letitia Wright με πορτοκαλί Prada. Περίμενα περισσότερα από τη Σελίνα Γκόμεζ και τον σχεδιαστή του Valentino, Πιέρ Πάολο Πιτσόλι: το μαύρο βελούδινο φόρεμα με τα μωβ puffy μανίκια ήταν κατώτερο των περιστάσεων για την πρώτη φορά υποψήφια σταρ.

Η Laverne Cox.
Η Laverne Cox. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Heidi Klum.
Η Heidi Klum. © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Michelle Williams.
H Michelle Williams. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Michelle Yeoh.
Η Michelle Yeoh. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Anya Taylor Joy.
Η Anya Taylor Joy. © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Letitia Wright.
H Letitia Wright. © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Selena Gomez.
H Selena Gomez. © EPA/CAROLINE BREHMAN

Είναι η πρώτη φορά που είδαμε και τόσες εγκυμονούσες στο κόκκινο χαλί: εκτός από την Claire Danes που προανέφεαρα, η Hillary Swank με Prada στο αγαπημένο μου πράσινο, η Kaley Cuoco με Vera Wang και η Abby Elliott in PamellaRoland περπάτησαν με αυτοπεποίθηση στο κόκκινο χαλί. Δεν είναι εικόνα που τη βλέπαμε συχνά. Η Jamie Lee Curtis μπαίνει στην κατηγορία Ελεν Μίρεν και Γκλεζ Γκλόουζ. Ζero fucks given, λοιπόν, με δαντελένια κάπα και μαύρο φόρεμα της Cathy Waterman να φέρει έναν αέρα Wednesday Addams στο κόκκινο χαλί (όπως και η Daisy Edgar-Jones με Gucci). Μερικές ημέρες πριν, η 64 ετών ηθοποιός φωτογραφήθηκε με μαύρο φόρεμα με διαφάνειες Tom Ford για την επετειακή έκδοση της βρετανικής Vogue για το Hollywood. Για κάθε Βιρτζίνια Μάντσεν που έμεινε στο περιθώριο, η ΤζέιμιΛι Κέρτις και η Σιγκούρνι Γουίβερ με Gucci δείχνουν τον δρόμο, ακόμη κι αν το παραδοσιακό Hollywood δεν αγαπά τις γυναίκες άνω των 40 και δεν έχει πρωταγωνιστικούς ρόλους για εκείνες. 

Η Hillary Swank.
Η Hillary Swank. © EPA/CAROLINE BREHMAN
Η Kaley Cuoco και ο Tom Pelphrey.
Η Kaley Cuoco και ο Tom Pelphrey. © EPA/CAROLINE BREHMAN
H Jamie Lee Curtis.
H Jamie Lee Curtis. © EPA/CAROLINE BREHMAN

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice