25 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τη «Sylvie Grateau» του Emily in Paris

Αρχικά η Philippine Leroy-Beaulieu ήταν ακατάλληλη για τον ρόλο

Philippine Leroy-Beaulieu: Όσα δεν γνωρίζεις για τη Sylvie Grateau του Emily in Paris

Είναι η Γαλλίδα που λατρεύεις να μισείς. Είναι très chic, εκρηκτική και χειριστική. Η γοητευτική Sylvie Grateau (Philippine Leroy-Beaulieu) υποδύεται  την b***h boss της Emily Cooper (Lily Collins), στο "Emily in Paris" του Netflix, που όπως όλοι οι άνθρωποι έχει τις αδυναμίες της βεβαίως φτάσαμε στον τρίτο κύκλο για να τις ανακαλύψουμε. Με εκλεπτυσμένα outfits που μαρτυρούν ένα στιλ je sais -και όχι je ne sais quoi-, γιατί ξέρει τι κάνει και το κάνει καλά, και ένα μακιαβελικό στιλ διαχείρισης, είναι εκείνη η γυναίκα που κλέβει την παράσταση. Όλα αυτά ισχύουν για τη Sylvie, τι ξέρουμε όμως για τη γυναίκα πίσω από αυτόν τον ιδιαίτερο ρόλο;  

  1. Η Philippine Leroy-Beaulieu, αν και δεν της φαίνεται είναι 59 ετών. Γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1963 - σε λίγο 60- και είναι Ταύρος.
  2. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρώμη. Μετακόμισε στο Παρίσι σε ηλικία 11 ετών, όταν χώρισαν οι γονείς της. Μη σε ξεγελάει το παριζιάνικο και μινιμαλιστικό στιλ της.
  3. Θεωρεί τις Ιταλίδες πολύ πιο όμορφες γυναίκες από τις Γαλλίδες, γιατί είναι χαλαρές και σικ, ενώ οι Παριζιάνες είναι πιο σοφιστικές και «κρύβουν παραπάνω πράγματα». Πιστεύει ότι οι Ιταλίδες είναι  πιο υπερβολικές στο ντύσιμο, αλλά είναι πιο γενναιόδωρες στα όλα τους. 
  4. Στην πραγματική της ζωή αποφεύγει τις γόβες στιλέτο και ντύνεται πολύ πιο casual. Αγαπάει τα λιτά πουλόβερα και τα jeans. Αγαπάει περισσότερο τα sneakers, αλλά και το barefoot style. 
  5. Οδηγά vespa.
  6. Οι συμμαθητές και οι καθηγητές της στο λύκειο στο Παρίσι της έκαναν bullying επειδή έκανε λάθη στις επίσημες γραπτές γαλλικές υπαγορεύσεις. Στο "Emily in Paris", η Sylvie αποκαλεί την Emily "la plouc" («η χωριάτισσα»). Όπως έχει μοιραστεί η Philippine, τότε ήταν και εκείνη σαν “la plouc”. Μήπως τελικά δεν έχουν και τόσες διαφορές με την Emily;
  7. Η μεγαλύτερη συμβουλή που έχει πάρει και έχει δώσει είναι «Μάθε τον εαυτό σου», τότε μόνο οι ανθρώπινες σχέσεις γίνονται πιο απλές και αληθινές.
  8. Έπαιζε στο “Call my agent” σε γαλλική σειρά του Netflix και υποδύεται την όμορφη φιλόδοξη σύζυγο του Mathias Barneville, του senior ατζέντη της κινηματογραφικής βιομηχανίας, ο οποίος την προδίδει δύο φορές πριν εκείνη τον εγκαταλείψει οριστικά.
  9. Ως έφηβη δούλεψε σε μερικές διαφημίσεις για να βγάλει χαρτζιλίκι. Πέρασε δύο χρόνια σε σχολή υποκριτικής και πήρε μικρούς ρόλους στον κινηματογράφο στις αρχές των 20ς της.
  10. Ήταν υποψήφια στα βραβεία Cesar, ως η πιο πολλά υποσχόμενη ηθοποιός. Ο ρόλος της ως ανύπαντρη μητέρα στην κωμωδία "Trois Hommes et un Couffin" του 1985, που σημείωσε τεράστια επιτυχία στη Γαλλία, της χάρισε αυτήν την υποψηφιότητα.
  11. Έχει υποδυθεί ρόλους τόσο διαφορετικούς π.χ. η Charlotte Corday (η δολοφόνος του Marat κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης), μια τοξικομανής, μια Ρωσίδα αριστοκράτισσα, μια ψυχοπαθή γιατρό που μετατράπηκε σε αστυνομικό και μια Πολωνοεβραία στη Γαλλία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
  12. Στη δική της ζωή, ερωτεύτηκε στα 17 της τον Santiago Amigorena, έναν συμμαθητή της στο λύκειο. Χρόνια αργότερα, αφού έγινε συγγραφέας, έγραψε απομνημονεύματα για την ερωτική τους σχέση και το τραύμα του χωρισμού τους. Εκείνος, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά με την ηθοποιό Julie Gayet- αργότερα χώρισαν. Αυτή είναι η σημερινή σύντροφος του Φρανσουά Ολάντ, του πρώην προέδρου της Γαλλίας. Σε μπέρδεψα με τα ερωτικά μπερδέματα;
  13. Έχει μια ενήλικη κόρη, την Taïs, καλλιτέχνιδα. Με τον πατέρα και Γάλλο ντοκιμαντερίστα, Richard Bean δεν παντρεύτηκαν ποτέ. H Taïs σε λεζάντα στο instagram έχει δηλώσει: «Μια μέρα θα ποζάρω σα βασίλισσα, στο μεταξύ θα στέκομαι δίπλα σε μία»  (ενν. η μητέρα τη, Philippine).
  14. Στην περίοδο καραντίνας είχε γράψει στο προφίλ της «ότι ο φόβος δε σταµατάει το θάνατο, σταµατάει τη ζωή», η οποία σήκωσε αντιδράσεις διότι θεωρήθηκε παρότρυνση κατά τα μέτρα της κυβερνήσεως. 
  15. Για εκείνη η έννοια της ομορφιάς ίσως είναι λίγο διαφορετική από τα φανταχτερά outfits της σειράς. Όπως έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέτευξή της: «Όµορφοι είναι οι αληθινοί άνθρωποι, αυτοί που βρίσκονται κοντά στην ψυχή τους». Για αυτό λατρεύει τη φύση, επειδή είναι αληθινή.
  16. Η μητέρα της, Françoise Laurent,δούλευε για πολλά χρόνια στο χώρο της μόδας. Μάλιστα εργαζόταν στον οίκο Dior. Σχεδίαζε κοσμήματα, τσάντες, φουλάρια και πλεκτά. Ο ρόλος της Sylvie ήταν φόρος τιμής στη μητέρα της, η οποία επίσης διέθετε το σνοµπ και απόµακρο ύφος της Sylvie. Ο μπαμπάς της ήταν ο ηθοποιός Philippe Leroy-Beaulieu, ο οποίος μάλιστα είχε παίξει με την Gina Lollobrigida. 

  17. Η μητέρα της απεβίωσε κατά τη διάρκεια γυρισμάτων του Emily in Paris.
  18. Όπως έχει δηλώσει στους New York Times, η μητέρα της κρατούσε πάντοτε ένα τσιγάρο στο χέρι. Όπως έχει πει και η Philippine, το κομψό και σέξι στιλ καπνίσματος το έχει κληρονομήσει από εκείνη.
  19. Αρχικά ο ρόλος της Sylvie, ο οποίος ήταν ο πιο δύσκολος ρόλος να βρεθεί, προοριζόταν για κάποια γυναίκα ηλικίας 35-40 ετών. Επομένως, η Sylvie εφόσον ήταν 57 ετών, ήταν τελείως εκτός του age group. Η κ. Ménager, διεθνής ατζέντης casting, όταν την είδε της είπε «Άκουσε, Philipinne, είσαι πολύ μεγάλη αλλά ενεργειακά δεν φαίνεσαι στην ηλικία σου, οπότε γιατί δεν προσπαθούμε;" Εκείνη απάντησε:«Γνωρίζω τη Sylvie Grateau. Την ξέρω απ' έξω!», καθώς ήταν ίδια η μητέρα της.
     
  20. Για να προετοιμαστεί για το ρόλο, παρακολούθησε ταινίες με τις Bette Davis, Joan Crawford και Barbra Streisand. «Υπήρχε κάτι άγριο, σαν πάνθηρας, σε αυτές που μου άρεσε για τη Sylvie», έχει δηλώσει η Philipinne.
  21. Πιστεύει ότι οι Γάλλοι δεν έχουν καμιά αίσθηση του χιούμορ.
  22. Μια από τις αγαπημένες της εμφανίσεις της Sylvie ήταν το μωβ Alaia από άχυρα σε προηγούμενη σεζόν.
  23. Για τη Philipinne το να ζει κανείς στο Παρίσι αφορά το να γνωρίσει τον πολιτισμό (σινεμά, θέατρα, εκθέσεις, μουσική) και λιγότερο το να κάνει σεξ. Αν και το Παρίσι, όπως λέει έχει τη φήμη του «ménage à trois» (σ.σ. ερωτικό τρίγωνο), αυτό εξηγεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
  24. Δε δηλώνει φεμινίστρια. «Δεν είμαι σε πόλεμο με τους άνδρες», έχει δηλώσει. «Αυτή είναι η πιο γελοία ιδέα στον κόσμο. Από αυτή την άποψη δεν μπορώ να ταυτιστώ με τον φεμινισμό. Μου αρέσει όταν οι άνδρες προσπαθούν να αποπλανήσουν. Κάποιοι το κάνουν όμορφα, κάποιοι άλλοι όχι. Τουλάχιστον έχεις μια επιλογή».
  25. O William Abbadie, που υποδύεται τον Antoine Lambert και εραστή της Sylvie, έχει δηλώσει ότι είναι «λίγο ερωτευμένος μαζί της». Σε κάποιο πάρτυ η Philippine χόρευε ξέγνοιαστα μέχρι το πρωί. Εκείνος είπε: «Γνώρισα έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο, κάποιον που ήταν γλυκός, γοητευτικός, ελκυστικός, ζεστός, η ζωή του πάρτι. Συνειδητοποίησα το κόλποπου είχε κάνει (ενν. εναλλαγή με το ρόλο της Sylvie). Αυτό με ανάβει. Είμαι λίγο ερωτευμένος μαζί της».

Fun fact: ο κ. Abbadie έχει παίξει στο Gossip Girl, στο Sex and the City και στο Ugly Betty.