Μet Gala 2023: Φέντερερ, Ντούα Λίπα και Πενέλοπε Κρουζ οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης

Θέμα της η ζωή του Καρλ Λάγκερφελντ

Newsroom |

Μet Gala 2023: Φέντερερ, Ντούα Λίπα και Πενέλοπε Κρουζ οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης 

Το Met Gala 2023, η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση που συγκεντρώνει τους πιο διάσημους και ισχυρούς ανθρώπους της μόδας και της ποπ κουλτούρας, θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαΐου στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, ακολουθώντας τη συνήθη ημερολογιακή του τοποθέτηση την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.

Η λίστα των αποκλειστικών προσκεκλημένων για το Met Gala είναι ως επί το πλείστον κρυφή μέχρι να φτάσουν οι σταρ στο κόκκινο χαλί για να τους δουν οι κάμερες. Ωστόσο, φέτος η Μικέιλα Κόελ, η Ντούα Λίπα, η Πενέλοπε Κρουζ και ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος έχει πει «αντίο» στο τένις, θα είναι οικοδεσπότες της εκδήλωσης μαζί με την Άννα Γουίντουρ.

Οι σταρς, οι influencers και οι προσωπικότητες της μόδας που θα παρευρεθούν φέτος στο Met Gala 2023 θα τιμήσουν τον εκλιπόντα σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2019 σε ηλικία 85 ετών. Η χαρακτηριστική του λευκή αλογοουρά, το μαύρο κοστούμι, τα γάντια και τα σκούρα γυαλιά ηλίου τον ανέδειξαν σε θρυλική φιγούρα της ποπ κουλτούρας, ειδικά στον κόσμο της μόδας. 

Εκτός από το να σχεδιάζει την επώνυμη σειρά του, να είναι φωτογράφος και καλλιτέχνης, ο βετεράνος της μόδας εργάστηκε προηγουμένως για διάφορους ευρωπαϊκούς οίκους μόδας, μεταξύ άλλων Balmain και Chloé. Έγινε δημιουργικός διευθυντής του οίκου Fendi το 1965 και το 1983 ανέλαβε τα ηνία του οίκου Chanel.

Η έκθεση του Ινστιτούτου Κοστουμιών του Met θα μεταμορφωθεί για να αντικατοπτρίζει «το Karl Lagerfeld: A Line of Beauty» και θα δει περίπου 150 από τις δημιουργίες του συγκεντρωμένες μαζί, αναφέρει δελτίο Τύπου του Met. Θα εκτεθούν επίσης τα πρωτότυπα σκίτσα του Λαγκερφελντ.

Η αρχισυντάκτρια της Vogue Άννα Γουίντουρ ανακοίνωσε το θέμα του 2023 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο. Η Vogue ανακοίνωσε την ημερομηνία, τα διάσημα ονόματα που θα συμπροεδρεύσουν στον ετήσιο έρανο μαζί με τη Γουίντουρ και τον επίσημο ενδυματολογικό κώδικα στο Instagram την Τετάρτη.

Το περσινό Met Gala, με θέμα «In America: An Anthology of Fashion», σηματοδότησε την επιστροφή στο ετήσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης, αφού η πανδημία προκάλεσε την ακύρωση του γκαλά του 2020 και την αναβολή του γκαλά του 2021 για τον Σεπτέμβριο.