Η «ταπείνωση» της Εύα Γκριν: Σάλος από τα WhatsApp μηνύματα που διαβάστηκαν στο δικαστήριο

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός δεν περίμενε ότι οι ιδιωτικές συνομιλίες της θα «εκτεθούν»

Newsroom |

Εύα Γκριν: Σε νομική διαμάχη με εταιρία παραγωγής για ταινία στην οποία επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει - Συνομιλίες της στο WhatsApp διαβάστηκαν στο δικαστήριο

Η Εύα Γκριν δηλώνει ότι ήταν «ταπεινωτικό» να διαβάζονται τα προσωπικά της μηνύματα στο WhatsApp στο δικαστήριο.

Η 42χρονη Γαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο, γνωστή για τους ρόλους της στην ταινία Τζέιμς Μποντ «Casino Royale» και τη δραματική σειρά «Penny Dreadful», βρέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου για δεύτερη μέρα, την Τρίτη, στο πλαίσιο της αγωγής της κατά της εταιρίας παραγωγής White Lantern (Britannica) Ltd.

Η Εύα Γκριν έχει κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρίας για μια ταινία που ονομάζεται «A Patriot», στην οποία επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει ως στρατιώτης, πριν το εγχείρημα καταρρεύσει το 2019, έχοντας αποτύχει να εξασφαλίσει χρηματοδότηση.

Η Γκριν ισχυρίζεται ότι σύμφωνα με τους όρους του «pay or play» συμβολαίου της, εξακολουθεί να της οφείλεται αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων. Η White Lantern αντεκδικεί την ηθοποιό για «συνωμοσία, δόλο και παράνομη παρέμβαση». Ισχυρίζεται ότι η Εύα Γκριν αποκήρυξε το συμβόλαιό της και υπονόμευσε την παραγωγή, προκαλώντας την κατάρρευση του πρότζεκτ, προκειμένου να εξαγοράσει το σενάριο και να κάνει η ίδια την ταινία.

Ως μέρος της νομικής διαδικασίας, αποκαλύφθηκαν πολυάριθμες επικοινωνίες μεταξύ της Γκριν και άλλων ατόμων – συμπεριλαμβανομένου του ατζέντη της και του συγγραφέα και σκηνοθέτη της ταινίας Νταν Πρινγκ, στις οποίες η Γκριν παραδέχεται ότι ήταν «πολύ άμεση».

Ανάμεσά τους είναι οι επιστολές στις οποίες η Γκριν αποκαλεί τους εμπλεκόμενους «κ@λο&δες» και «θλιμμένα ανθρωπάκια» και περιγράφει έναν από τους παραγωγούς του έργου, τον Τζέικ Σιλ, ως «κακό» και «διάβολο». Αναφέρθηκε επίσης στους εργαζόμενους της μονάδας παραγωγής Black Hanger Studios ως «χαζούς αγρότες». Τη Δευτέρα, το δικαστήριο άκουσε ότι η Γκριν είχε περιγράψει το αποτυχημένο έργο ως «σκ@τένιο b-movie».

Ως μέρος μιας μακράς διασταυρούμενης εξέτασης, ο δικηγόρος της White Lantern ρώτησε την Γκριν αν ήταν «συνηθισμένη να λέει ψέματα στα γραπτά μηνύματα», με την ίδια να απαντάει ότι έχει έναν «πολύ άμεσο» τρόπο, πριν προσθέσει «Δεν περίμενα να εκτεθούν τα μηνύματά μου στο WhatsApp στο δικαστήριο. Είναι ήδη πολύ ταπεινωτικό».

Η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο την Τρίτη –την τέταρτη μέρα της δίκης και τη δεύτερη συνεχόμενη μέρα της Γκριν στη θέση του μάρτυρα– ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη, με τους δικηγόρους και των δύο πλευρών να ανταλλάσσουν διαξιφισμούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται.

(Με πληροφορίες του Variety)