Τι συνέβη
Μπρους Γουίλις: Μετά την αφασία διαγνώστηκε και με μετωποκροταφική άνοια
Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για την κατάσταση της υγείας του
Μπρους Γουίλις - Διαγνώστηκε με άνοια μετά την αφασία - Η ανακοίνωση της οικογένειας για το νέο πρόβλημα υγείας του ηθοποιού
Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με άνοια, όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του. Ο 67χρονος ηθοποιός, εδώ και έναν χρόνο, έχει διαγνωστεί με αφασία -εξέλιξη που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την υποκριτική, καθώς επηρέαζε την ομιλία του.
Στην ανακοίνωσή της η οικογένειά του γνωστοποίησε ότι ο Μπρους Γουίλις έχει διαγνωστεί με μετωποκροταφική άνοια (FTD), υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει θεραπεία.
«Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτή την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα».
Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μπρους Γουίλις για την άνοια
«Η οικογένειά μας θέλησε να ξεκινήσει εκφράζοντας τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας για το απίστευτο κύμα αγάπης, υποστήριξης και υπέροχων ιστοριών που έχουμε λάβει από τότε που μοιραστήκαμε την αρχική διάγνωση του Μπρους. Στο πνεύμα αυτό, θέλαμε να σας δώσουμε μια ενημέρωση σχετικά με τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και φίλο, αφού πλέον έχουμε μια βαθύτερη κατανόηση του τι βιώνει», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οικογένειας του Bruce Willis.
Και προστίθεται: «Από τότε που ανακοινώσαμε τη διάγνωση της αφασίας του Μπρους την άνοιξη του 2022, η κατάστασή του έχει προχωρήσει και έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: Μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD). Δυστυχώς, οι προκλήσεις με την επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της νόσου που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Παρόλο που αυτό είναι οδυνηρό, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια σαφή διάγνωση».
Τι είναι η μετωποκροταφική άνοια με την οποία διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις
H μετωποκροταφική εκφύλιση (FTD) είναι μια μορφή άνοιας, η οποία προκαλείται από μια οικογένεια εγκεφαλικών διαταραχών, οι οποίες είναι γνωστές ως «εκφύλιση του μετωποκροταφικού λοβού».
Σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία, επηρεάζονται περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με την αντίληψη, τη συμπεριφορά και τη γλώσσα.