21 ζευγάρια της ελληνικής showbiz που είναι μαζί πάνω από 10 χρόνια

Από τον Σπανούλη-Χοψονίδου μέχρι τον Αλέξη-Μπέτυ. Ζευγάρια που αντέχουν στο χρόνο

Ζευγάρια της ελληνικής showbiz και πολιτικής σκηνής που είναι μαζί πάνω από 10 χρόνια

«Εσείς πόσο καψούρης είστε;» ήταν η ερώτηση του ιδρυτή του Ράδιο Καψούρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που έγινε viral ανήμερα του Aγίου Βαλεντίνου και μας έβαλε σε σκέψεις. Ποιοι είναι στην πραγματικότητα οι καψούρηδες και οι μεγάλοι έρωτες της εγχώριας showbiz που μετρούν πάνω από 10 χρόνια μαζί παντρεμένοι -και μη-; Καλλιτέχνες που έχουν τραγουδήσει για το άλλο τους μισό όπως η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς, ηθοποιοί που έχουν μοιραστεί την θεατρική σκηνή με τον έρωτα τους σαν τον Θοδωρή Αθερίδη και τη Σμαράγδα Καρύδη και άλλοι πάλι που ερωτεύτηκαν «βασιλικά» από την πρώτη τους συνάντηση όπως η Μαρί Σαντάλ και ο Παύλος Γλύξμπουργκ. Παρακάτω βρήκαμε 21 ζευγάρια που απολαμβάνουν καλλιτεχνικά και μη τον έρωτα καθημερινά για πάνω από μια δεκαετία.

1. Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς

Τους έπιασαν οι «ευαισθησίες» τους, ήταν ακόμη «παιδιά», ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα και 4 Μαΐου θα κλείσουν επίσημα 26 χρόνια γάμου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω της δουλειάς το 1993. «Είχα πάει σε ένα μαγαζί και την είχα δει και δεν μου άρεσε. Στην Eurovision όταν την είδα έπαθα πλάκα. Την είδα και είπα στην αρχή, “κοίτα θράσος αυτή η τύπισσα να βγει με αυτό το φόρεμα” και άρχισα να τη συνδυάζω με τη γυναίκα των ονείρων μου. Μετά ήρθε το Posidonio, το 1993, στο σχήμα Καρράς – Γαρμπή – Λιβιεράτος. Κάνουμε πρόβες… Είμαι με τον Λάμπη και τη βλέπω να μπαίνει. Γυρίζω και του λέω “αυτή είναι η Γαρμπή; Εγώ αυτή τη γυναίκα θα την παντρευτώ! Ξεκινήσαμε πολύ ρομαντικά και ήμασταν στο φλερτ αρκετό καιρό. Η δυνατή προσωπικότητά της και η ομορφιά της με έκαναν να πω πως είναι η γυναίκα της ζωής μου» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν ο Διονύσης Σχοινάς. Παρότι εκείνη την εποχή η Καίτη ήταν επικεντρωμένη στη δουλειά της, άρχισε να τον προσέχει. Η πρόταση γάμου του τραγουδιστή συνέβη 4 χρόνια μετά στον αέρα του τηλεοπτικού σόου «Μπράβο» της Ρούλας Κορομηλά τη παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1997. Ο γάμος δεν άργησε να έρθει στις 4 Μαΐου της ίδιας χρονιάς στο Κτήμα Νάσιουτζικ, με κουμπάρο τον παραγωγό Γιάννη Δουλάμη.  Έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη που ασχολείται επίσης με την μουσική. 

2. Γιάννης Πλούταρχος και Μαρία Παπαδοπούλου

© NDP Photo Agency

«Μαρία είν' η ζωή μια μπερδεμένη ιστορία. Όλα σωστά μα βγαίνουν λάθος στην πορεία. Μα η αγάπη για να σωθούμε είναι η μόνη ευκαιρία». Το κορίτσι του. Μόνο αυτή. Όλα σε εκείνη τα βρήκε. Το φωνάζει, με καμία δεν την αλλάζει. Η Μαρία Παπαδοπούλου ήταν ακόμα αξιωματικός στο Ναυτικό -επάγγελμα που στη συνέχεια εγκατέλειψε προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένεια της- όταν γνώρισε τον 23χρονο κομμωτή -τότε- Γιάννη που υπηρετούσε τη θητεία του. «Ξεκινήσαμε με πολύ ωραίο τρόπο, πικραμένοι και οι δύο από διάφορα πράγματα, και ενώσαμε τις μοναξιές μας. Μέσα σε μια διαδρομή που κάναμε, Αθήνα - Θεσσαλονίκη, διηγηθήκαμε ο ένας στον άλλο όλη μας τη ζωή και από τότε είμαστε μαζί», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο διάσημος τραγουδιστής. Το είχε διαισθανθεί εξαρχής πώς η Μαρία θα γινόταν η γυναίκα της ζωής του. Έχουν αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Γιώργο, την Ελεονώρα την Παναγιώτα και τον Κωνσταντίνο και μετρούν 29 χρόνια σχεδόν αχώριστοι.

3. Κατερίνα Στικούδη και Βαγγέλης Σερίφης

Οι δυο τους ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στις 25 Αυγούστου του 2018 στο Μορφάτι Θεσπρωτίας. Ο γνωστός ράπερ αλλά και Dj Rico που εδώ και 20 χρόνια εργάζεται και ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση και η τραγουδίστρια γνωρίστηκαν μέσα από την μουσική εκπομπή Mega Star. Η σχέση τους ξεκίνησε το 2009, ενώ έφεραν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, τον Οκτώβριο του 2021. «14 χρόνια μαζί. Κάποιοι μου λένε “Πολλά ε;” κι απαντάω “είναι σαν να γνωριστήκαμε χτες”. Δεν ξέρω πώς το κάνεις αλλά κάθε μέρα που περνάει με κάνεις τόσο χαρούμενη», έγραψε η Κατερίνα Στικούδη στο ποστ που δημοσίευσε για τα γενέθλια του αγαπημένου της.

4. Αντώνης Ρέμος και Υβόννη Μπόσνιακ

© NDP PHOTO

Γνωρίστηκαν στην Ελλάδα μέσω κοινών φίλων και δυο μήνες μετά -26 Ιουλίου του 2010- αποφάσισαν ότι είναι επίσημα σε σχέση. Η Υβόννη Μπόσνιακ και ο Αντώνης Ρέμος είναι μαζί σχεδόν 13 χρόνια, παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Βαρυμπόμπη με παρανυφάκι φυσικά την μικρή τους, Ελένη Πασχαλίδη που έχει γεννηθεί ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2015. 

5. Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Ελένη Ράντου 

© NDP Photo Agency

Ένας έρωτας γεμάτος ροκ, πάθος και γέλιο. Γνωρίστηκαν στο ρεστοράν που σύχναζαν. Εκείνος ήταν ήδη γνωστός ενώ εκείνη έκανε τα πρώτα της θεατρικά βήματα. «Με φλέρταρε εξ αποστάσεως με τακτικές κρούσεις καθώς είναι πολύ μεθοδικός. Πότε μου τηλεφωνούσε, πότε μάθαινε που θα πήγαινα και έβγαινε ξαφνικά μπροστά μου! Εκείνη την εποχή “έχανα” τον πατέρα μου και ήμουν μέσα στην τρέλα. Κρατούσαμε πάντως επαφή, ο Βασίλης ήταν πολύ σοβαρός πάντα επί της ουσίας ένοιωθα ασφάλεια κοντά του. Μας πήρε πάντως ένα χρόνο για να έρθουμε πιο κοντά μολονότι από την αρχή μου άρεσε. Τρελαινόμουν που γελούσαμε πολύ μαζί, με τα ίδια πράγματα. Έτσι συνεχίζουμε. Κοιταζόμαστε και σκάμε στα γέλια. Έρχονται στιγμές που λέει ο ένας για τον άλλον τέρατα, κοινώς "αυτοκανιβαλιζόμαστε", γελώντας με τα χάλια μας. Είναι κάτι που το περισσότερα ζευγάρια δεν μπορούν να το κάνουν!» είχε αναφέρει σε συνέντευξη της η Ελένη Ράντου. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου από την μεριά του έχει μιλήσει πολλές φορές για κεραυνοβόλο έρωτα. To 1994 παντρεύτηκαν και έχουν κάνει μια κόρη την Νικολέτα. Το 2019 η Ελένη Ράντου είχε ανακοινώσει δημόσια ότι είναι 25 χρόνια μαζί... συνεπώς σήμερα 29. Το σίγουρο είναι ότι εκείνη «πεθαίνει για εκείνον» (ναι, η ηθοποιός έχει γράψει τους στίχους του διάσημου τραγουδιού) ενώ για αυτόν «Χωρίς Ελένη ζωή δεν υπάρχει»…Να τα εκατοστίσετε παιδιά!

6. Θοδωρής Αθερίδης και Σμαράγδα Καρύδη

«Η σχέση μου με τη Σμαράγδα Καρύδη διέρρευσε σχεδόν από λάθος. Η Σμαράγδα είναι για εμένα η σύντροφος και ο άνθρωπός μου. Υπάρχει αμοιβαίος θαυμασμός, επαφή, συγχρωτισμός και πολύ χιούμορ. Υπάρχει χιούμορ, κυρίως για να σε στηρίξει τις ώρες που περνάς δύσκολα» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του ο Αθερίδης. Γνωρίστηκαν το 2003 στη θεατρική παράσταση «Από έρωτα», όπου το σενάριο τούς ήθελε ζευγάρι. Για ένα διάστημα ο ηθοποιός είχε διπλή ζωή σύμφωνα με τα λεγόμενα του. Μπορεί για 10 χρόνια να κρατούσαν χαμηλό προφίλ αλλά όλοι είχαν αντιληφθεί ότι κάτι έτρεχε μεταξύ τους. Το 2015 σε συνέντευξη του σε γνωστό περιοδικό ο Θοδωρής ανέφερε για πρώτη φορά την 10χρονη σχέση του με την Σμαράγδα συνεπώς με γρήγορους υπολογισμούς σήμερα είναι κοντά στα 18 χρόνια μαζί. Ο Θοδωρής Αθερίδης δεν έχει πάρει διαζύγιο από την πρώην σύζυγο του Ελένη Γκασούκα, παρόλο που έχουν μεσολαβήσει αρκετά χρόνια από τον χωρισμό τους ενώ εδώ και αρκετά χρόνια συγκατοικεί με την διάσημη ηθοποιό.

7. Έμιλυ Κολιανδρή και Χρήστος Λούλης

«Γνωριστήκαμε το 2002, σε μια παράσταση του Λευτέρη Βογιατζή. Ξεχώριζε, φαινόταν ότι είχε ένα άστρο. Μου άρεσε που άρχισε να έχει επιτυχία από νωρίς, τον θαύμαζα. Με τον Χρήστο  ερωτευτήκαμε κάτω από δύσκολες εργασιακές συνθήκες. Όσοι ήταν στον θίασο εκείνη την περίοδο έλεγαν πώς είναι δυνατόν σε τέτοιες συνθήκες πίεσης να μπορέσει να γεννηθεί ένας έρωτας. Αλλά ήταν ένας τρόπος να σωθούμε από αυτή τη δύσκολη συνθήκη. Ήταν η πρώτη μας εμπειρία με τη δουλειά. Επιδιώκαμε να καθόμαστε πάντα μαζί στις πρόβες, να αγγιζόμαστε φευγαλέα. Θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα, η συνάντησή μας ήταν κινηματογραφική. Είχα μείνει με την ομορφιά του Χρήστου, είχα ζαλιστεί λίγο»» είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις της η Έμιλυ Κολιανδρή. Οι συναντήσεις στην αρχή ήταν κρυφές. «Πήγαμε για τσιγάρα και μέχρι να γυρίσουμε σχεδόν τα φτιάξαμε» συνέχιζε. Η Έμιλυ Κολιανδρή και ο Χρήστος Λούλης παντρεύτηκαν το 2008, ενώ είναι μαζί από το 2002. Οι δυο τους έχουν αποκτήσει μια κόρη κι έναν γιο. 21 χρόνια μαζί!

8. Ναταλία Τσαλίκη και Γιάννης Μπέζος

© NDP Photo Agency

Χαμηλών τόνων ζευγάρι, σπάνια κάνει εμφανίσεις σε κοσμικές εκδηλώσεις και όταν μιλούν κυρίως μιλούν για τα επαγγελματικά τους. Γνωρίστηκαν το 1984 στη δουλειά ως συνεργάτες. Εκείνος ήταν παντρεμένος. Προηγήθηκε η καλλιτεχνική συνεργασία τους έπειτα προέκυψε και η ερωτική σχέση. Το 1987 παντρεύτηκαν και το 1988, απέκτησαν την κόρη τους, Ηρώ, μια από τις αξιόλογες ηθοποιούς της γενιάς της. «Πρέπει να πω ότι η Ναταλία δεν είναι απλά σύζυγός μου, είναι ένα σημείο αναφοράς για εμένα. Η σχέση μας είναι πολύ ουσιαστική. Δεν είναι ότι μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο. Μοιραζόμαστε τον ίδιο χρόνο, τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες φιλοδοξίες για μια ζωή πιο δημιουργική και ποιητική», έλεγε  ο Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξη του. Σήμερα κλείνουν 39 χρόνια μαζί…

9. Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης

Οι δύο ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι» κρατάνε ο ένας το χέρι του άλλου εδώ και 16 περίπου χρόνια. «Την πρώτη φορά που με πήρε ο Τάσος τηλέφωνο για να μου προτείνει δουλειά, έτσι όπως μου μίλησε, μου είχε φανεί πολύ βαριά η φωνή του. Σκεφτόμουν, “Τάσος Ιορδανίδης που κάνει και παραγωγές και δεν τον ξέρω στον χώρο; Θα είναι κανένας πολύ μεγάλος σε ηλικία που δεν τα έχει καταφέρει”» δήλωνε η γνωστή ηθοποιός. Όταν πρωτοσυναντηθήκαν ο ηθοποιός ήταν 26 κι εκείνη 30. Σκέφτηκε πώς είναι 1 χρόνο μεγαλύτερος από τον αδελφό της οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να είναι μαζί. Από την άλλη, ο Τάσος Ιορδανίδης θαμπώθηκε μόλις την αντίκρισε. «Εγώ το είχα τοποθετήσει στο φιλικό. Γύρισε σε μένα όταν έμαθα ότι άρχισε να βγαίνει με μια άλλη κοπέλα. Τον κάλεσα να έρθει σπίτι να δούμε ταινία και από τότε δεν ξανάφυγε» συμπλήρωσε η Θάλεια Ματίκα. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2011 και έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο και μία κόρη, τον Δάνο και την Νάγια.

10. Αλέξανδρος Σταύρου και Μαριάννα Τουμασάτου

© NDP Photo Agency

Οι δυο τους είχαν συναντηθεί πρώτη φορά στη σειρά της ΕΡΤ «Στα φτερά του έρωτα», αλλά τότε δεν είχε συμβεί τίποτα μεταξύ τους. Η σχέση τους εξελίχθηκε μετά από 8 χρόνια, όταν βρέθηκαν στη καθημερινή δραματική τηλεοπτική σειρά «Βέρα στο Δεξί» το 2004. «Από την πρώτη στιγμή που την είχα δει, πριν συστηθούμε και γνωριστούμε καλύτερα, δεν ήθελα να πάρω τα μάτια μου από πάνω της» είχε εκμυστηρευτεί ο ηθοποιός. Παντρεύτηκαν το 2010 με πολιτικό γάμο, το 2013 με θρησκευτικό και έχουν μια κόρη την Παναγιώτα- Χρυσηίδα που γεννήθηκε το 2011.

11. Βασίλης Σπανούλης και Ολυμπία Χοψονίδου

Η οικογένεια ήταν και είναι το νούμερο ένα για τον πρώην αρχηγό της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού- νυν προπονητή μπάσκετ του Περιστερίου αλλά και για την πρώην Σταρ Ελλάς. Η Ολυμπία Χοψονίδου με τον Βασίλη Σπανούλη γνωρίστηκαν στη Μύκονο το 2008. Στην αρχή τα δημοσιεύματα έκαναν λόγο για φιλία, καθώς ο μπασκετμπολίστας ήταν αρραβωνιασμένος με αθλήτρια από τη Λάρισα. Γρήγορα η σχέση εξελίχθηκε σε κεραυνοβόλο έρωτα.  «Γρήγορα κατάλαβα ότι ήμουν τυχερός, βρήκα μια γυναίκα που με εξιτάρει εσωτερικά και εξωτερικά. Η Ολυμπία είναι ο έρωτας της ζωής μου», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξη του ο πρώην καλαθοσφαιριστής. Τον Δεκέμβριο του 2009 η Ολυμπία Χοψονίδου παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον Σπανούλη και στις 24 Ιουνίου 2011 έγινε ο θρησκευτικός τους γάμος στο Κτήμα Νάσιουτζικ σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο, έχοντας ήδη αποκτήσει το πρώτο τους παιδί, τον Θανάση. Το 2012 ήρθε το δεύτερο ο Βασίλης, το 2013 το τρίτο ο Δημήτρης και 2 χρόνια αργότερα, υποδέχτηκαν το τέταρτο παιδί τους, την Αιμιλία. To 2017 το ζευγάρι έφερε στον κόσμο την Αναστασία και το 2020, υποδέχτηκε το «No 6» ή αλλιώς την Αλεξάνδρα. Με λίγα λόγια το ζευγάρι στις 24/06/2023 θα γιορτάσει επίσημα την 12η επέτειο του γάμου τους αλλά 15 χρόνια περίπου ως ζευγάρι. 

12. Βίκυ Καγιά και Ηλίας Κρασσάς 

Γνωρίστηκαν το φθινόπωρο του 2013 σε ένα καθαρά επαγγελματικό ραντεβού και από την πρώτη στιγμή κατάλαβαν ότι αυτό που έχουν είναι «συγκλό». Μετά από 3 μήνες επαγγελματικής γνωριμίας βγήκαν και γιόρτασαν την επιτυχία του project τους. Από τότε είναι ζευγάρι. Παντρεύτηκαν επίσημα στο Παρίσι στις 18 Ιουλίου του 2014 στην ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Στεφάνου με ελάχιστους φίλους και συγγενείς. Τα παιδιά τους είναι η Μπιάνκα και ο Κάρολος ενώ έχουν και δύο παιδιά από τον προηγούμενο γάμο του Ηλία. Το φθινόπωρο του 2023  κλείνουν επίσημα 10 χρόνια ως ζευγάρι.

13. Ρούλα Ρέβη και Αποστόλης Τότσικας

Η πρώτη φορά που συναντηθήκαν ήταν σε μια φωτογράφηση για το περιοδικό Status. Στο τέλος της φωτογράφησης αντάλλαξαν τηλέφωνα. Ξαναβρέθηκαν όταν ο Αποστόλης θα έκανε, το πρώτο του εξώφυλλο. Η Ρούλα πήγε σπίτι του, αλλά εκείνος έλειπε. «Έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση, αλλά δεν μας είπε γιατί. Αρπαχτήκαμε γιατί άργησε -και στη συνέχεια γιατί αρνούνταν να βγάλει τη μπλούζα του. Του έλεγα “μα είναι εξώφυλλο”. Τελικά αφού τον έπεισα να βγάλει τη μπλούζα  και τελείωσε η φωτογράφηση, γυρνάει και λέει στον αδελφό του “Πήρα το ρόλο του Ορέστη”. Ήταν εκεί και μια κοπέλα, το κορίτσι με το οποίο έβγαινε τότε. Και εγώ ήμουν σε σχέση. Μετά πάλι χαθήκαμε για ένα διάστημα» έλεγε χαρακτηριστικάΌταν όμως έπαιζε στον Αμερικάνο Βούβαλο και μετά την παράσταση τους έβγαλε με άλλους φίλους για ποτά στα Τρία Γουρουνάκια στο Κολωνάκι από εκείνο το βράδυ έμειναν μαζί και δεν ξαναχώρισαν ποτέ. Εκείνη ήταν στα χωρίσματα, εκείνος είχε ήδη χωρίσει και συγκατοίκησαν αμέσως, στο σπίτι της Ρούλας. Ο γάμος τους έγινε στις 26 Ιουνίου του 2014 στο Beverly Hills με κουμπάρο τον Δημήτρη Γιαννέτο μετά από 8 χρόνια σχέσης. Σήμερα ύστερα από 16 χρόνια μαζί, έχουν αποκτήσει τα δίδυμα Άγγελο και Ειρήνη. 

14. Μαρίνα Βερνίκου και Μίλτος Καμπουρίδης

© NDP Photo Agency

Η φωτογράφος Μαρίνα Βερνίκου της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και ο Κύπριος επιχειρηματίας Μίλτος Καμπουρίδης γνωρίστηκαν στα τέλη του 2003, μέσω κοινών φίλων και, όπως έχουν δηλώσει οι ίδιοι ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος. 18 Ιουνίου του 2005 παντρεύτηκαν στην Σίφνο με περίπου 3000 καλεσμένους και τριήμερο γαμήλιο γλέντι. Ύστερα από 20 χρόνια σχέσης έχουν αποκτήσει τρία παιδιά και ταξιδεύουν όλη τη γη μαζί και ευτυχισμένοι.

15. Σταματίνα Τσιμτσιλή και Θέμης Σοφός

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είχε δηλώσει πώς με τον Θέμη Σοφό υπήρξε έρωτας από την πρώτη ματιά, ενώ στο πρώτο τους ραντεβού, έμειναν μαζί μέχρι τις 2 τα ξημερώματα. Στους έξι μήνες που ήταν ζευγάρι, ο δικηγόρος της έκανε πρόταση γάμου. Ήταν 25 Ιουνίου του 2011 όταν το ζευγάρι παντρεύτηκε στα Σπάτα. Πάνω από 11 χρόνια μαζί και συνεχίζουν να μοιράζονται ευτυχισμένες στιγμές με τα τρία παιδιά τους, τη Νάγια, τη Μαίρη και τον Γιάννη.

16. Μαρία Μπεκατώρου και Αντώνης Αλεβιζόπουλος

© NDP Photo Agency

Η Μαρία Μπεκατώρου με τον Αντώνη Αλεβιζόπουλο που είναι συνταξιούχος ιπτάμενος στρατιωτικός έχουν σχέση από το 1999. Γνωρίστηκαν εκείνο το καλοκαίρι μέσω ενός κοινού φίλου στην Κεφαλλονιά. Τον Αντώνη τον φιλοξενούσε στο νησί ένας φίλος του και ένα βράδυ που είχανε βγει να διασκεδάσουν είδε τη Μαρία και του έκανε το κλικ αμέσως. Η παρουσιάστρια, που δεν είχε ποτέ ταμπού, ήταν εκείνη που του έκανε πρόταση γάμου. Το 2007 όλα πήραν επίσημα το δρόμο τους. «Μια μέρα που ήμασταν στο αυτοκίνητο, του είπα: “Τελειώνουν τα ψέματα πια, θα παντρευτούμε τον Δεκέμβριο, να είναι πιο κοντά στα Χριστούγεννα”. Δεν μου άρεσε η ιδέα, αλλά το είπα για να τελειώνουμε» έχει δηλώσει μεταξύ άλλων η Μαρία Μπεκατώρου για τον γάμο και τον σύζυγό της. Από τότε έχουν περάσει 24 χρόνια.

17. Βαγέλλης Χατζής και Aurora

Ο διάσημος κομμωτής Βαγγέλης Χατζής και η πανέμορφη νεουρκέζα γυναίκα του είναι ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια της showbiz. Θα μπορούσαν να είχαν γνωριστεί σε ένα hair salon, αλλά γνωρίστηκαν στο πιο ειδυλλιακό νησί, τη Σαντορίνη το 1993. «Ακόµα και σήµερα πηγαίνουµε κάθε χρόνο, στην επέτειο του γάµου µας. Κάθε καλοκαίρι, µια εβδοµάδα, δέκα µέρες. Μένουµε στην Οία. Χαλαρώνουµε, ξεκουραζόµαστε κι αφουγκραζόµαστε την ενέργεια του νησιού. Και τα δύο παιδιά µας τα έχουµε βαφτίσει στη Σαντορίνη, στο Ηµεροβίγλι» είχαν δηλώσει. Σήμερα, ύστερα 30 χρόνια σχέσης είναι ακόμα ευτυχισμένοι μαζί με τα δύο τους παιδιά. 

18. Μαρί Σαντάλ και Παύλος 

Η αφορμή για την «τυχαία συνάντηση» τους ήταν το τριήμερο πάρτυ για τα 40ά γενέθλια του Φίλιππου Νιάρχου, που θα εορτάζονταν στη Νέα Ορλεάνη. Γνωρίστηκαν τον Οκτώβριο του 1994 και δύο μήνες μετά ο Παύλος ζήτησε τη Μαρί Σαντάλ σε γάμο. Παντρεύτηκαν την 1η Ιουλίου του 1995 στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο με 450 καλεσμένους, ανάμεσά τους και η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄.  Απέκτησαν 5 παιδιά με πιο διάσημη την Μαρία-Ολυμπία που έχει υπάρξει κατά καιρούς μούσα των μεγαλύτερων οίκων μόδας. «Την  στιγμή που επιβιβαζόμουν στην άμαξα που θα με μετέφερε στην δεξίωση, ένας νέος άνδρας που η τύχη είχε διαλέξει να με συνοδεύσει, μου συστήθηκε:- “Παύλος της Ελλάδας. Πως είστε;”. Ο κεραυνοβόλος έρωτας ήταν αμοιβαίος. Είμαστε μαζί σ΄όλη την διάρκεια της δεξίωσης και δεν νομίζω πως χόρεψα με κάποιον άλλον άνδρα εκείνο το βράδυ. Μετά από δύο εβδομάδες προσκάλεσα τον Παύλο στο πάρτι της αδερφής μου Πίας, που έγινε στην Νέα Υόρκη. Από τότε τηλεφωνιόμαστε καθημερινώς όταν δεν μπορούσαμε να είμαστε μαζί. Η πρόταση γάμου έγινε στο Γκστάαντ, στην διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων. Δεν είχε χιονίσει εκείνες τις ημέρες οπότε δεν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε πολλά πράγματα εκτός από μακρινούς περιπάτους. Μια μέρα επιβιβαστήκαμε σε ένα τελεφερίκ. Στην μέση της διαδρομής, ο Παύλος ξαφνικά γονάτισε. Αυτό έγινε τόσο αναπάντεχα που νόμιζα πως έπεφτε. Δέχτηκα αμέσως την πρότασή του αν και πρέπει να παραδεχτώ πως την ανέμενα. Όμως αυτή η στιγμή είναι μια τρυφερή ανάμνηση για μένα» είχε δηλώσει η Μαρί Σαντάλ, κόρη του «βασιλιά» των Duty Free και ισχυρού επιχειρηματία Ρόμπερτ Μίλερ.

19. Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Ο πρωθυπουργός αφού γέλασε με την ερώτηση «Eσείς πόσο καψούρης είστε;» απάντησε μεταξύ άλλων και διπλωματικά: «Κοιτάξτε συνοδεύομαι από τη σύζυγό μου την οποία κάλεσα να περάσει την ημέρα των ερωτευμένων μαζί μου στην Δυτική Μακεδονία, οπότε νομίζω ότι από αυτό μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας». Πώς γνωρίστηκαν όμως; Το 1995 η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έκανε το μεταπτυχιακό της στο Χάρβαρντ στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων. «Βρεθήκαμε για πρώτη φορά σε μια παρέα πρωτοετών Ελλήνων κι ένας κοινός φίλος μας μου τη σύστησε ως μια Ελληνίδα που θα έρθει του χρόνου στο πανεπιστήμιο και θέλει να της πούμε λίγα πράγματα. Τελικά, γίναμε καλοί φίλοι και ακολούθησαν τα υπόλοιπα. Η απόφασή μου να παντρευτούμε ήταν η πιο σωστή της ζωής μου» τόνισε ο Κυριάκος Μητροτάκης στο παρελθόν σε συνεντεύξεις του. Η  σχέση τους μπορεί να άργησε να γίνει αποδεκτή από την οικογένεια Μητσοτάκη όμως το 1997 παντρεύτηκαν στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα. Από το γάμο τους έχουν αποκτήσει τρία παιδιά: Την Σοφία, τον Κωνσταντίνο και την Δάφνη. Μέσα σ΄αυτά τα 23 χρόνια σχέσης ο γάμος τους πέρασε μια σοβαρή κρίση αλλά κατάφεραν να επανασυνδεθούν και τώρα είναι μαζί και ευτυχισμένοι. 

20. Αλέξης Τσίπρας και Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα

© NDP Photo Agency

Κάποια στιγμή στην τρίτη γυμνασίου, η Περιστέρα Μπαζιάνα «εντόπισε» τον Αλέξη Τσίπρα να παίζει βόλεϊ σε μία παιδική χαρά. Τελικά, εκείνος της ζήτησε να βγουν ραντεβού για πρώτη φορά λίγα χρόνια μετά όταν πήγαιναν στο λύκειο. «Ήταν άνοιξη, συναντηθήκαμε στο παρκάκι απέναντι από το μαιευτήριο “Έλενα” και στη συνέχεια πήγαμε σ’ ένα μπαράκι με σκληρή ροκ μουσική στη Μιχαλακοπούλου, το Jasmin», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Η Μπέτυ Μπαζιάνα και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν υπογράψει σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Φοίβο-Παύλο και τον Ορφέα-Ερνέστο. Είναι μαζί εδώ και 32 χρόνια.

21. Δημήτρης Σκαρμούτσος και Μαριέττα Ντάνα 

© NDP Photo Agency

Ας κλείσουμε πιο γλυκά μιας και ο έρωτας περνάει κυρίως από το στομάχι όπως είναι γνωστό. Η Μαριέττα Ντάνα είναι η γυναίκα της ζωής του σεφ Δημήτρη ΣκαρμούτσουΤο ζευγάρι είχε ανέβει μυστικά τα σκαλιά της εκκλησίας μετά από πέντε χρόνια σχέσης το 2017, στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στην Κύθνο σε στενό οικογενειακό κύκλο. Τότε είχαν συνδυάσει και την βάφτιση του μικρού τους γιου που ονόμασαν Αλέξανδρο, προς τιμή του πατέρα της Μαριέττας, ο οποίος έχει φύγει από την ζωή. 10 χρόνια μαζί.