J.K. Rowling
© EPA / HAYOUNG JEON
Celebrities

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: O πρώην σύζυγός της απειλούσε να κάψει τα χειρόγραφα του Χάρι Πότερ

Είχαν γνωριστεί στην Πορτογαλία στα μέσα της δεκαετίας του 1990

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: O πρώην σύζυγός της απειλούσε να κάψει τα χειρόγραφα του Χάρι Πότερ

Η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ εξολομολογήθηκε ότι τα χειρόγραφά του «Χάρι Πότερ» έπεσαν «όμηροι» του βίαιου πρώην συζύγου της.

Ο Πορτογάλος τηλεοπτικός ρεπόρτερ Χόρχε Αράντες κρατούσε τις σελίδες της «Φιλοσοφικής Λίθου» και απειλούσε να τις κάψει, είπε η 57χρονη στο podcast «The Witch Trials of JK Rowling», πουπραγματεύεται τη ζωή της και τις πεποιθήσεις της για τα δικαιώματα των τρανς.

«Εκρυψε το χειρόγραφο για το πρώτο μυθιστόρημα του Χάρι Πότερ για να με εμποδίσει να τον εγκαταλείψω», είπε επίσης περιγράφοντας τον εαυτό της σε βίαιη σκηνή ξαπλωμένη στο δρόμο. «Την επόμενη ημέρα πήγα στην αστυνομία και υπέβαλα καταγγελία και επέστρεψα στο σπίτι με την αστυνομία και πήρα την Τζέσικα» είπε η συγγραφέας μιλώντας για την 29χρονη κόρη της.

Η Ρόουλινγκ πήρε την απόφαση να μετακομίσει στο Πόρτο αφού πέθανε η μητέρα της τον Δεκέμβριο του 1990 και γνώρισε τον Αράντες δύο χρόνια αργότερα. Το ζευγάρι έφερε κοντά η αγάπη τους για τα βιβλία και τελικά παντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 1992, αλλά η Ρόουλινγκ έφυγε όταν η κόρη της ήταν μόλις δύο μηνών, τον Νοέμβριο του επόμενου έτους. Επέστρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο και εγκαταστάθηκε στο Εδιμβούργο όπου τελικά η ζωή της θα άλλαζε μετά τη συμφωνία για τα βιβλία της. Ο Αράντε πήγε το 1994 για να δει τη μικρή του κόρη, αλλά η Ρόουλινγκ έλαβε περιοριστικά μέτρα εναντίον του.

Η συγγραφέας αποκάλυψε προ δυο ετών ότι υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής επίθεσης, επικαλούμενη αυτές τις εμπειρίες παράλληλα με την πίστη της στην ελευθερία του λόγου και της εμπειρίας της ως δασκάλα, ως λόγους που δικαιολογούν τη θέση της. «Τα αναφέρω αυτά τα πράγματα τώρα, όχι σε μια προσπάθεια να κερδίσω συμπόνοια, αλλά λόγω αλληλεγγύης προς τον τεράστιο αριθμό γυναικών που έχουν ιστορίες όπως η δική μου, οι οποίες έχουν υποτιμηθεί ως φανατικές επειδή είχαν ανησυχίες γύρω από το θέμα φύλου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice