Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας παντρεύεται Έλληνα

Πρόκειται για τον επιχειρηματία Τζαμίλ Δημήτρη Θερμιώτη

H πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας, κόρη του βασιλιά Αμπντάλα και της Ράνιας, παντρεύεται τον Τζαμίλ Δημήτριο (Τζίμι) Θερμιώτη.

Βασιλικός γάμος με ελληνικό ενδιαφέρον. Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας παντρεύεται την Κυριακή 12 Μαρτίου τον αγαπημένο της Τζαμίλ Δημήτρη Θερμιώτη, ανακοίνωσαν ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ και η βασίλισσα Ράνια.

Ο Θερμιώτης αναφέρεται ως Βενεζουελάνος επιχειρηματίας, όμως το επίθετό του μαρτυρά την ελληνική του καταγωγή. Φεύγοντας από την Άνδρο, ο παππούς του Δημήτρη (επίσης Δημήτρης και ο ίδιος), γεννημένος το 1922, μετανάστευσε στη Βενεζουέλα κι έστησε μια αυτοκρατορία από ποικίλες εταιρείες, συν το franchise του Οίκου Dior. Οι Θερμιώτηδες, μια από τις πιο εύπορες οικογένειες της Λατινικής Αμερικής, κράτησαν στενές σχέσεις με την πατρίδα, την οποία επισκέπτονταν σχεδόν κάθε χρόνο.

Ο εγγονός Δημήτρης ή Τζίμι και μέλλοντας γαμπρός είναι γιος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Θερμιώτη και της εικαστικού Κορίνα Χερνάντες. Έχει δύο μικρότερα αδέλφια, τον Αλέξανδρο και την Αλεξία. Γεννήθηκε στο Καράκας το 1994, τελείωσε τις σπουδές του στη διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα και για κάποια χρόνια ηγήθηκε της Outbound Ventures LLC. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος σε εταιρεία της Νέας Υόρκης που διαχειρίζεται επενδυτικά κεφάλαια και είναι πολυεκατομμυριούχος. Στην επίσημη ανακοίνωση του γάμου αναφέρεται ως «Τζαμίλ», καθώς είναι ό,τι πιο κοντινό στα αραβικά σε σχέση με το «Τζίμι», ο οποίος προφανώς έγινε μουσουλμάνος για να μπορέσει να παντρευτεί την πριγκίπισσα.

Η Ιμάν είναι 26 χρονών και η μεγαλύτερη κόρη (το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά) του Αμπντάλα και της Ράνιας, μια από τις πιο κομψές γαλαζοαίματες του κόσμου. Γνώρισε τον Τζίμι στη Νέα Υόρκη πριν από τρία χρόνια. «Την πρώτη φορά που κράτησα το κοριτσάκι μου, ήξερα ότι η ζωή μου δεν θα ήταν ποτέ η ίδια. Σε μια βδομάδα θα γίνει νύφη. Πολύτιμη μου Ιμάν, είμαι τόσο χαρούμενη για σένα και τόσο περήφανη για όλα όσα είσαι» έγραψε στο instagram η Ράνια συνοδεύοντας ένα συγκινητικό βίντεο, όπου υπάρχει footage από τις πρώτες στιγμές της Ιμάν στον μάταιο τούτο κόσμο, καθώς και φωτογραφίες από τα παιδικά της χρόνια.

Ο αρραβώνας του ζευγαριού ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2022, λίγες εβδομάδες πριν ο μεγαλύτερος αδελφός της Ιμάν και διάδοχος του θρόνου Χουσεΐν κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του, Ράζουα Χάλεντ μπιν Μουσαέντ μπιν Σαΐφ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαΐφ, που θα έλεγε αυτοσχεδιάζοντας η Ρένα Βλαχοπούλου στο «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι», μόνο που αυτό είναι το όνομα της επόμενης βασίλισσας της Ιορδανίας, στον λόγο μου. Χουσεΐν και Ράζουα θα ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης την 1η Ιουνίου και ο γάμος του αναμένεται να συγκεντρώσει την κρεμ ντε λα κρεμ του πλούτου.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στον γάμο της Ιμάν με τον Θερμιώτη, για τον οποίο ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες. Ίσως το μυστήριο θα τελεστεί στη Βενεζουέλα, κατά πάσα πιθανότητα όμως θα επιλεγεί η χώρα της νύφης, δηλαδή η Ιορδανία. Κρίνοντας από το βίντεο της Ράνιας και μια χαρακτηριστική φωτογραφία, η Ιμάν θα φορέσει μια διαμαντένια τιάρα, κειμήλιο της οικογένειας που έχει φιγουράρει σε κεφάλια μόλις τρεις φορές.