10 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τον Βίκτορα Βερνίκο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023

Ο νεαρότερος εκπρόσωπος της Ελλάδας θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision, την Πέμπτη 11 Μαΐου

Βίκτωρ Βερνίκος: Ποιος είναι ο 16χρονος τραγουδιστής που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ 

«Αγαπάω πολύ το διαγωνισμό και πάντα ήθελα να πάω. Μία μέρα θυμήθηκα ότι είχα αυτό το τραγούδι – το έφτιαξα για να μπορέσω να το καταθέσω για τη Eurovision -. Το τραγούδι το έγραψα για μία αγχώδη κατάσταση που πέρασα» είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη του ο 16χρονος ταλαντούχος καλλιτέχνης Βίκτωρας Βερνίκος. «Well you know what they say, lost souls make sure no one loses their way, hurt ones can’t stand seeing others in pain» είναι μερικοί μόνο από τους στίχους του «What They Say», του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στην Eurovision του 2023. Συγκεκριμένα, ο a.k.a Victor Vernicos, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού και θα διαγωνιστεί στον Β’ Ημιτελικό την Πέμπτη 11 Μαΐου στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου που θα σχολιάζουν στο ελληνικό κοινό η Τζένη Μελιτά για πρώτη φορά μαζί με τη Μαρία Κοζάκου. Το videoclip της ρομαντικής-φεστιβαλικής μπαλάντας που ξεχώρισε για τη σύγχρονη αισθητική του, δημοσιεύτηκε επίσημα στις 12 Μαρτίου σε σκηνοθεσία των Pick Codes και έγινε top trend, ξεπερνώντας τις 500.000 προβολές παρότι στην αρχή το Twitter είχε διχαστεί αρκετά. Kοινωνικός, έχει αυτοπεποίθηση, δεν έχει πολύ άγχος-όπως είπε σε δηλώσεις του- για το διαγωνισμό και πολύ χαρούμενος προετοιμάζεται ψυχολογικά για την μεγάλη μέρα εκπροσωπώντας την χώρα μετά από 10 χρόνια με μια σόλο παρουσία.

1. Ο Βίκτωρ Βερνίκος γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής στις 23 Νοεμβρίου του 2006. Ο μπαμπάς του είναι από τη Δανία και η μαμά του Ελληνίδα ενώ είναι ανιψιός της διάσημης φωτογράφου Μαρίνας Βερνίκου. Προέρχεται όμως συνολικά από οικογένεια που ασχολειται με την μουσική. 

2. Άρχισε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια, στα εννιά του τραγούδησε στην κατασκήνωση πρώτη φορά το «Heroes» σε διαγωνισμό τύπου «The Voice». Μόλις στα έντεκα του άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια. Το πρώτο μάλιστα τραγούδι που έγραψε αφορούσε την ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού φίλων του.

3. Τα δύο τελευταία χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

4. Στα 14 του αποφάσισε να γράψει το τραγούδι με το οποίο θα συμμετέχει στο διαγωνισμό, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα, εκφράζοντας πώς μετά το σκοτάδι έρχεται πάντα μια κατάσταση πιο φωτεινή. Ειδικότερα, τον Απρίλιο του ‘21 έγραψε το τραγούδι και έκανε την παραγωγή τον Νοέμβριο του 21 σε μια, δυο μέρες. Στην αρχή το τραγούδι διαρκούσε 4 λεπτά και κάτι και την επόμενη χρονιά άρχισε να το ξανασκέφτεται και μέσα στο καλοκαίρι το έκανε τρίλεπτο. «Tα καλύτερα τραγούδια γράφονται σε λίγα λεπτά» είχε αναφέρει σε τηλεοπτική του πριν την συμμετοχή του στο διαγωνισμό. Στις 28 Δεκεμβρίου 2022, η υποψηφιότητα του ήταν μία από τις 7 που πέρασαν στην επόμενη φάση για την επιλογή του Έλληνα εκπροσώπου. Ο Βίκτωρ έτσι, διαγωνίστηκε στην τελική φάση με το «Liar» της Μελίσσα Μαντζούκη και το «Shout out» των Μαρία Μαραγκού και Αντωνία Καούρη καταφέρνοντας να πάρει το μεγάλο εισιτήριο για την συμμετοχή στους ημιτελικούς. «Με πήραν τηλέφωνο. Έτρεμα! Περίμενα να ακούσω ποια θα ήταν η απάντηση, αν με έπαιρναν για να μου πουν “συγνώμη δεν πειράζει” ή ότι πήρα την πρόκριση. Χάρηκα πάρα πολύ» τόνισε μετά την επίσημη ανακοίνωση. Στις 30 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1 ως ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο διαγωνισμό.

5. Eίναι φανατικός θαυμαστής του διαγωνισμού της Eurovision. Aγαπημένες του συμμετοχές από τον διεθνή διαγωνισμό αποτελούν της Σουηδίας το 2015, της Ολλανδίας το 2019 ενώ η αγαπημένη του είναι το Fairytale του Alexander Rybak. Κι από ελληνικές...η Μαρινέλλα με το "Κρασί, Θάλασσα και τ' Αγόρι μου". 

6. Ξεκίνησε να ανεβάζει τα πρώτα του τραγούδια διαδικτυακά μέσα από τα social media εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον. Μερικά από τα singles του είναι το "Apart" (2020),"Fake Club" (2021), "Hope It's In Heaven" (2021), "Youthful Eyes" (2022), "Mean To" (2022), "Out Of This World" (2022) και "Brutally Honest With You" (2022).

7. 5 Οκτώβρη του 2020 δημοσίευσε το πρώτο του post στα social media σε μια παραλία. Πολλές φορές θα δεις στο περιεχόμενο του στα social να τραγουδάει πλάι στην θάλασσα. Σήμερα τον ακολουθούν πάνω από 10.000 άτομα στο Instagram. 

8. Προτιμάει να συνθέτει μουσική κυρίως παρά να τραγουδάει. Οι στίχοι του μέχρι σήμερα είναι κυρίως στα αγγλικά γιατί τον εκφράζουν περισσότερο. 

9. Έχει σταματήσει το σχολείο και κάνει online σχολείο 1-2 ώρες την ημέρα όπως έχει δηλώσει και σε συνέντευξη του. 

10. Μέχρι σήμερα ωστόσο, το μεγαλύτερο κοινό στο οποίο έχει τραγουδήσει ήταν 400-500 στο ωδείο που μάθαινε μουσική. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice