Ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ
© Sarah Meyssonnier-WPA Pool/Getty Images
Celebrities

Μπριζίτ Μακρόν: Η πρώτη κυρία της Γαλλίας έγινε 70

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου είχε τα γενέθλιά της την Πέμπτη

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μπριζίτ Μακρόν: Εβδομήντα κεράκια έσβησε η σύζυγος του Γάλλου πρόεδρου - Ο ερωτάς με τον Εμανουέλ Μακρόν

Τα γενέθλιά της είχε την Πέμπτη (13.04) η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, η οποία έγινε 70 ετών.

Η σύζυγος του Γάλλου προέδρου γιόρτασε τα γενέθλιά της στη σκιά των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ το γεγονός των γενεθλίων δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Ο Μακρόν ήταν 16 ετών όταν ερωτεύτηκε τη καθηγήτριά του, Μπριζίτ Οζιέρ, στο ιδιωτικό σχολείο της Αμιέν στη βόρεια Γαλλία.

Οι γονείς του για να διακόψουν την «ανάρμοστη» σχέση τον έστειλαν στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Λύκειο. Τελικά, o Μακρόν παντρεύτηκε την αγαπημένη του το 2007, μετά το διαζύγιό της το 2006.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ
© EPA/ YOAN VALAT

«Σας ευχαριστώ που μας αποδεχτήκατε. Δεν είμαστε και το πιο φυσιολογικό ζευγάρι», είχε πει ο Μακρόν την ημέρα του γάμου στα παιδιά της μέλλουσας συζύγου του.

«Είναι το λιμάνι μου»

«Η αγάπη είναι μέρος της ζωής μου, είναι η ισορροπία μου. Και δεν πιστεύω πως χτίζεις κάτι καλό αν δεν φέρεσαι σωστά, αν δεν είσαι ισορροπημένος ή δυνατό ζευγάρι. Είμαι με τη σύζυγό μου εδώ και δεκαετίες», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του, το 2017, ο Γάλλος πρόεδρος.

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό. Για την προσωπική μου ισορροπία και για να έχω κάποιον να μου λέει την αλήθεια. Η αλήθεια είναι πολύ σημαντική πρόκληση. Για μένα είναι σημαντικό να έχεις κάποιον με βαθιά πεποίθηση που να ξέρει ποιος είσαι. Και να σε αγαπάει για αυτό που είσαι και όχι γι αυτό που εκπροσωπείς, για το ρόλο σου και ό,τι σε χαρακτηρίζει σε μια ορισμένη στιγμή. Γνωριζόμαστε όπως σας είπα εδώ και δεκαετίες . Κι αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Τελικά είναι το λιμάνι μου».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice