Η Κέιτ Μίντλετον
© WPA pool/Getty Images
Celebrities

Λαμπερή η Κέιτ Μίντλεντον στη στέψη του Καρόλου - Πώς τίμησε Ελισάβετ και Νταϊάνα

Πιο βασιλική από ποτέ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Kate Middleton: Η μέλλουσα βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε μια εμφάνιση γεμάτη συμβολισμούς

Πολλές ήταν οι παρουσίες που ξεχώρισαν κατά τη σημερινή στέψη του βασιλιά Καρόλου, αλλά αυτή που πραγματικά «έκλεψε» την παράσταση ήταν η Κέιτ Μίντλετον (Kate Middleton) η οποία έδειξε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει τα καθήκοντα της βασίλισσας.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ φόρεσαν και οι δύο επίσημους μανδύες, κατόπιν αιτήματος του βασιλιά και της βασίλισσας για την ιστορική περίσταση. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φορούσε τη στολή της Ουαλικής Φρουράς, αφού μετά τον θάνατο της Ελισάβετ ανακηρύχθηκε πρίγκιπας της Ουαλίας (και διάδοχος του θρόνου) και τον Δεκέμβριο ο Κάρολος τον έχρισε συνταγματάρχη.

Η πριγκίπισσα Κέιτ φορούσε ένα λευκό φόρεμα Alexander McQueen. Το ρούχο της ήταν φτιαγμένο από μετάξι, με ασημένιες ράβδους και κεντήματα με μοτίβα τριαντάφυλλου, γαϊδουράγκαθου, νάρκισσου και τριφυλλιού - πρόκειται για τα τρία άνθρη που συμβολίζουν τα τέσσερα έθνη του Ηνωμένου Βασιλείου (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία).

Από πάνω, φόρεσε μανδύα σε απόχρωση royal blue με κόκκινες και λευκές λεπτομέρεις, στα τρία χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου. To 2019, η Ελισάβετ είχε χρίσει την Κέιτ «dame» (ο θηλυκός τίτλος για τους ιππότες) ή «Κυρία του Μεγαλόσταυρου (Dame Grand Cross) του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος ιπποτών. Έτσι, η σύζυγος του Ουίλιαμ έχει το δικαιώμα να φοράει μανδύα με τα χρώματα των ιπποτών του εν λόγω τάγματος.

Η μέλλουσα βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου στόλισε τον λαιμό της με ένα κολιέ George VI Festoon της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ, το οποίο διαθέτει τρία σκέλη από μεγάλα διαμάντια. Με την εμφάνισή της, όμως, τίμησε και τη Νταϊάνα, καθώς φόρεσε τα σκουλαρίκια με μαργαριτάρια και διαμάντια που ανήκαν στην αείμνηση πριγκίπισσα.

Τέλος, αν και πολλοί πίστευαν ότι θα φορέσει τιάρα, η Κέιτ συνδύασε την εμφάνισή της με ένα κατά παραγγελία headpiece, με φύλλα από ασήμι και κρυστάλλους, που δημιουργήθηκε σε μια συνεργασία των Jess Collett και Alexander McQueen.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice