Αυτοκινητόδρομος στη Μινεσότα θα μετονομαστεί προς τιμήν του Prince - Διέρχεται ακριβώς δίπλα από το Paisley Park, έπαυλη του καλλιτέχνη.
Οι νομοθέτες της Μινεσότα ψήφισαν για να τιμήσουν τον Prince © EPA/Balazs Mohai
Celebrities

Το όνομα του Prince θα δοθεί σε αυτοκινητόδρομο της Μινεσότα

Η αμερικανική πολιτεία τιμά την προσφορά του αείμνηστου καλλιτέχνη

62224-137655.jpg
Newsroom |

Αυτοκινητόδρομος στη Μινεσότα θα μετονομαστεί προς τιμήν του Prince - Διέρχεται ακριβώς δίπλα από το Paisley Park, έπαυλη του καλλιτέχνη.

Οι νομοθέτες της Μινεσότα ψήφισαν για να τιμήσουν τον Prince δίνοντας το όνομα του εμβληματικού καλλιτέχνη σε έναν από τους αυτοκινητόδρομους της αμερικανικής πολιτείας.

Στο τμήμα μήκους 11 χιλιομέτρων που θα φέρει πλέον την ονομασία αυτοκινητόδρομος «Στη Μνήμη του Πρινς Ρότζερς Νέλσον» βρίσκεται στα προάστια της Μινεάπολης και διέρχεται ακριβώς δίπλα από το Paisley Park, την έπαυλη του αείμνηστου καλλιτέχνη, η οποία λειτουργεί πλέον ως μουσείο, χώρος εκδηλώσεων και στούντιο ηχογράφησης.

Το νομοσχέδιο κέρδισε ομόφωνη έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Μινεσότα τον περασμένο μήνα στην έβδομη επέτειο από τον θάνατο του Prince και εγκρίθηκε από τη γερουσία της πολιτείας με ψήφους 55-5. Αναμένεται να υπογραφεί και να τεθεί σε ισχύ από τον κυβερνήτη Τιμ Γουόλς.

«Ο Prince ήταν μια αληθινή ιδιοφυΐα, ένας οραματιστής καλλιτέχνης που κατέρριψε τα όρια της μουσικής και των πολιτισμών με τρόπους που δεν θα ξεχαστούν ποτέ» δήλωσε η γερουσιαστής Τζούλια Κόλμαν.

«Η επιρροή του μπορεί να ακουστεί στο έργο αμέτρητων μουσικών που ακολούθησαν και η κληρονομιά του συνεχίζει να εμπνέει νέες γενιές καλλιτεχνών μέχρι σήμερα» πρόσθεσε.

Το Paisley Park θα φιλοξενήσει την ετήσια εκδήλωση Celebration με συναυλίες και πάνελ καλλιτεχνών που θα τιμήσουν τη ζωή και το έργο του Prince από τις 8 Ιουνίου έως τις 11 Ιουνίου.

Στην εκδήλωση θα ακουστεί για πρώτη φορά μουσική από το αρχείο του τραγουδιστή και θα πάρουν μέρος οι Chaka Khan, Stokley Williams (of Mint Condition), Chuck D, D-Nice, Doug E. Fresh.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice