Timothée Chalamet: Πρωταγωνιστεί στην πρώτη του διαφήμιση για το άρωμα της Chanel

Με φωτογράφο τον Μάριο Σορέντι και σκηνοθέτη του Μάρτιν Σκορτσέζε γίνεται ο νέος ambassador για το ανδρικό άρωμα Bleu de Chanel

Ο Timothée Chalamet το νέο πρόσωπο της καμπάνιας του Bleu de Chanel.

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση που έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κόσμο της μόδας και των αρωμάτων, προχώρησε ο οίκος Chanel με τον διάσημο γαλλοαμερικανό ηθοποιό Timothée Chalamet, να επιλέγεται ως ο νέος πρεσβευτής του ανδρικού αρώματος Bleu της Chanel.
Η αλματώδης άνοδος της δημοτικότητας του 27χρονου σταρ, σε συνδυασμό με το αβίαστο στυλ και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, τον καθιστούν την τέλεια επιλογή για να ενσαρκώσει τον μοναδικό χαρακτήρα που αντιπροσωπεύει το εμβληματικό αυτό άρωμα.  
Στην ανακοίνωσή του ο οίκος Chanel, παρουσιάζει ένα άρωμα για τον άνθρωπο που είναι βαθιά ο εαυτός του, πρόθυμος να βουτήξει στο άγνωστο κυνηγώντας ένα όραμα που τον οδηγεί σε νέα ύψη. Τ
ο Bleu de Chanel είναι η ουσία αυτού του οράματος, το χρώμα δηλαδή που δεν γνωρίζει όρια. Στην καμπάνια ο Chalamet φαίνεται να φοράει ένα ουδέτερο t-shirt, ένα σινγκλ και ένα τζιν μπουφάν, ενώ το κλασικό ασπρόμαυρο στυλ των φωτογραφιών, και τα μπλε φίλτρα, παραπέμπουν στο σκούρο μπλε μπουκάλι του αρώματος.

Timothée Chalamet © MARIO SORRENTI / COURTESY OF CHANEL

Γεννημένος στις 27 Δεκεμβρίου 1995 στη Νέα Υόρκη, ο Timothée Chalamet καθιερώθηκε γρήγορα ως ένας από τους πιο υποσχόμενους ηθοποιούς της γενιάς του. Η εκπληκτική ερμηνεία του στην ταινία "Call Me by Your Name", που απέσπασε εξαιρετική κριτική, τον εκτόξευσε στο προσκήνιο και του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Έκτοτε, ο Chalamet συνέχισε να εντυπωσιάζει κοινό και κριτικούς με τις καθηλωτικές ερμηνείες του σε ταινίες όπως "Lady Bird", "Beautiful Boy" και "Little Women".
Το μοναδικό μείγμα ταλέντου, ευγενικής φυσιογνωμίας και νεανικής ενέργειας του Chalamet τον έχει κάνει αγαπητό στους θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως ξεχωρίζει η αίσθησή του για τη μόδα, αποτελώντας πηγή έμπνευσης με το gender-fluid στιλ του, που συχνά χαρακτηρίζεται από τολμηρές επιλογές και προθυμία να ξεπεράσει τα όρια, κάτι που τον καθιστά style icon για τη νέα γενιά. Με το να γίνει το πρόσωπο του Bleu de Chanel, ο Chalamet εδραιώνει τη θέση του ως ρυθμιστή των τάσεων και την περαιτέρω επιρροή του στη βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς.

Timothée Chalamet © MARIO SORRENTI / COURTESY OF CHANEL

Το Bleu de Chanel, που παρουσιάστηκε το 2010, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο κλασικά αρώματα του οίκου. Δημιουργημένο από τον θρυλικό αρωματοποιό της Chanel, Jacques Polge, το άρωμα περικλείει την ουσία της σύγχρονης αρρενωπότητας με την ξυλώδη, αρωματική σύνθεσή του. Οι φρέσκες, εσπεριδοειδείς νότες κορυφής του, σε συνδυασμό με μια ζεστή και αισθησιακή βάση, επιτυγχάνουν την τέλεια ισορροπία, καθιστώντας το μια διαχρονική επιλογή για τον σύγχρονο άντρα. Ένα άρωμα αντισυμβατικό, για έναν άντρα που δεν θέλει να εγκλωβίζεται μέσα σε όρια, νόρμες και στερεότυπα.

This browser does not support the video element.

Η διαφημιστική καμπάνια Bleu de Chanel με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό, φέρει την υπογραφή του διάσημου Ιταλοαμερικανού φωτογράφου Mario Sorrenti και θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2023, ενώ θα ακολουθήσει το φιλμ της καμπάνιας, σε σκηνοθεσία Martin Scorsese, το φθινόπωρο.

Η συνεργασία του Chalamet με το Bleu de Chanel σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο για το άρωμα, καθώς ο νεαρός ηθοποιός μεταφέρει τη νεανική του ενέργεια, την εκκεντρικότητά του και τη γοητεία του στο brand. Η ποικιλόμορφη βάση των θαυμαστών του επίσης, που κυμαίνεται από αφοσιωμένους κινηματογραφόφιλους μέχρι λάτρεις της μόδας, εξασφαλίζει ότι το άρωμα θα λάβει σημαντική προσοχή και θα προσελκύσει ένα ακόμη ευρύτερο κοινό. Αντίστοιχα το πάθος του για τις τέχνες και η γνήσια προσέγγισή του στην αφήγηση ιστοριών ευθυγραμμίζονται με τη δέσμευση της Chanel στη δεξιοτεχνία και την καινοτομία. Με την γαλλική του φινέτσα και την έμφυτη αίσθηση του στυλ, ο Chalamet ενσαρκώνει τις ιδιότητες που έχουν κάνει το Bleu de Chanel ένα διαρκές σύμβολο κομψότητας.
Τέλος να σημειώσουμε πως ο 27χρονος πρωταγωνιστής του ''Dune'' και του "Call me by your name" είναι ο επόμενος αmbassador του συγκεκριμένου αρώματος μετά τον Γάλλο ηθοποιό Gaspar Ulliel, που έφυγε από τη ζωή όταν σκοτώθηκε κάνοντας σκι τον Ιανουάριο του 2022.