Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ ζητούν από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην χρησιμοποιεί πλάνα από την ταινία «Air» για την εκστρατεία του.
«Στοπ» από τους Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ © Instagram / airmovie
Celebrities

Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον εναντίον Τραμπ: Πώς έγινε πεδίο αντιπαράθεσης η ταινία «Air»

Το Χόλιγουντ δε θέλει να συνδεθεί με την πολιτική εκστρατεία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Οι Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ ζητούν από τον Ντόναλντ Τραμπ να μην χρησιμοποιεί πλάνα από την ταινία «Air» για την εκστρατεία του.

Η εταιρεία παραγωγής του Ματ Ντέιμον και του Μπεν Άφλεκ κάλεσε τους υπεύθυνους της καμπάνιας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ και νυν προεδρικού υποψήφιου, Ντόναλντ Τραμπ να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλάνα από την πρόσφατη ταινία τους «Air».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε βίντεο ταινίας στην πλατφόρμα του Truth Social που περιελάμβανε μονόλογο από την ταινία της Amazon που σκηνοθέτησε ο Άφλεκ με πρωταγωνιστή τον Ντέιμον, ο οποίος υποδύεται τον εκπρόσωπο μάρκετινγκ και πωλήσεων της Nike, Σόνι Βακάρο.

«Τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν σχεδόν τα πάντα», ακούγεται να λέει ο Ματ Ντέιμον στο στιγμιότυπο, καθώς προβάλλονται πλάνα με τον Τραμπ.

«Δεν μπορεί να σου αγοράσει την αθανασία – που πρέπει να κερδίσεις».

Σε λεζάντα αναγράφεται «Κάντε την Αμερική Μεγάλη ξανά» και υπάρχει επίσης σύνδεσμος για τους υποστηρικτές που θέλουν να κάνουν δωρεές στην καμπάνια.

Air - Official Trailer (2023) Ben Affleck, Matt Damon

«Δεν εγκρίνουμε οποιοδήποτε υλικό από την ταινία "Air" που χρησιμοποιήθηκε από την εκστρατεία Τραμπ»

Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής των Ματ Ντέιμον και Μπεν Άφλεκ, της Artists Equity δήλωσε στο Axios: «Δεν είχαμε καμία γνώση εκ των προτέρων, δεν συναινέσαμε και δεν εγκρίνουμε ή θα εγκρίνουμε οποιοδήποτε υλικό ή ήχο από την ταινία «Air» που χρησιμοποιήθηκε από την εκστρατεία Τραμπ ως πολιτική διαφήμιση ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση».

«Συγκεκριμένα με βάση όλα τα δικαιώματα που έχουμε στη διάθεσή μας βάσει της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ, ειδοποιούμε ρητά ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε χρήσης υλικού από την ταινία «Air» από την εκστρατεία του Τραμπ όπου απαιτείται έγκριση ή συναίνεση, δεν δίνουμε τέτοια συναίνεση» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν η Artists Equity σκοπεύει να λάβει νομικά μέτρα κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice