H Jennifer Lopez στα 73rd Annual Golden Globe Awards
H Jennifer Lopez στα 73rd Annual Golden Globe Awards © Christopher Polk/NBCU Photo Bank/NBCUniversal/Getty Images
Celebrities

Η Jennifer Lopez, από το Α έως το Ω, με δικά της λόγια

JLo ή κυρία Affleck, όπως και αν θέλεις να σε αποκαλούμε είσαι θεά στα 54 σου
marianna_manolopoyloy_.jpg
Μαριάννα Μανωλοπούλου
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Jennifer Lopez, η τραγουδίστρια, ηθοποιός, performer, επιχειρηματίας γεννήθηκε στις 24 Ιουλίου 1969 και αυτή είναι η ιστορία της με τα δικά της λόγια.

Ήταν μόλις 5 ετών όταν η Λατίνα σταρ ξεκίνησε μαθήματα χορού μαζί με τις αδερφές της Lynn και Leslie. Στην ηλικία των επτά ετών, έκανε την πρώτη της περιοδεία με τη σχολή μπαλέτου σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, ενώ στα δεκαέξι της, έπαιξε στην ταινία «My Little Girl». Τα παιδικά της χρόνια, η Πορτορικανή Jennifer Lopez, τα πέρασε σε ένα μικρό σπίτι στο Castle Hill Section, την κακόφημη γειτονιά του Μπρόνξ αλλά εκείνη δεν “έμπλεξε” ποτέ. Η JLo ως μια γυναίκα τολμηρή από τότε, παρόλο που άρχισε να φοιτά στο κολέγιο Baruch της Νέας Υόρκης, το εγκατέλειψε για να κυνηγήσει το πραγματικό της όνειρο. Αν και δεν είχε τη στήριξη της μητέρας της, η ίδια κυνήγησε το στόχο της, έφυγε από το σπίτι και έτρεχε από οντισιόν σε οντισιόν μέχρι να τον πετύχει.

Jennifer Lopez
© Getty Images

© Getty Images

Η βασίλισσα του nude μακιγιάζ-και όχι μόνο- κάποια στιγμή βρέθηκε όντως να δουλεύει ως backup dancer για τους New Kids on the Block και τη Janet Jackson. Η καριέρα της μόνης γυναίκας που έχει ψηφιστεί δύο φορές ως μία από τις πιο σέξι γυναίκες του κόσμου εκτοξεύεται το 1997, όταν ενσάρκωσε τη Σελίνα στην ομώνυμη ταινία και έγινε υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα. Το 1999, το πρώτο της single με τίτλο «If you had my love» έφτασε στο Νο1 του Billboard chart και ήταν πλατινένιο με πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις. 

O David Lopez και η Λατίνα σταρ μικρή
O David Lopez και η Λατίνα σταρ μικρή © Instagram Jennifer Lopez

Γνωστή πια και για τις διάσημες καμπύλες της – για τις οποίες έχει δεχτεί σκληρή κριτική- χορεύει πάνω στη σκηνή και τραβά τα βλέμματα όλων με το ταλέντο και την επιμονή της. Τραγουδίστρια, ηθοποιός, performer, επιχειρηματίας. Δυναμική, ταλαντούχα, εντυπωσιακή, σέξι, γεμάτη ενέργεια, και φιλάνθρωπη, η χολιγουντιανή σταρ, το 2000 ιδρύει τη δική της εταιρία παραγωγής, «Nuyorican Productions» και το 2002 λανσάρει το πρώτο της άρωμα Glow, ενώ το 2009 ιδρύει με την αδερφή της, Λίντα, το Lopez Family Foundation, για την υποστήριξη παιδιών και γυναικών που έχουν ανάγκη. Οι επιτυχίες ακολουθούν η μια μετά την άλλη, όπως και τα βραβεία. Ακόμη και όταν της έλεγαν ότι έπρεπε να διαλέξει ένα μονάχα δρόμο και να τον ακολουθήσει σωστά, ότι έκανε πολλά, εκείνη ήξερε ότι τα ήθελε όλα, ήθελε να πειραματιστεί και να ανακαλύψει τον εαυτό της. «Ήταν άλλωστε μια χορεύτρια που ήθελε να γίνει ηθοποιός και μετά μία ηθοποιός που ήθελε να γίνει τραγουδίστρια», όπως έχει χαρακτηριστικά πει. 

O David Lopez και η Λατίνα σταρ μικρή
O David Lopez και η Λατίνα σταρ μικρή © Instagram Jennifer Lopez

O David Lopez και η Λατίνα σταρ μικρή © Instagram Jennifer Lopez

Μια σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν το Halftime, το ντοκιμαντέρ που είχε επικεντρωθεί στη χρονιά που έκλεισε τα 50, στο οποίο φανέρωσε τον εαυτό της πίσω από την σταρ. Η εμβληματική της παράσταση στο ημίχρονο του Super Bowl το 2020 με τη Shakira, το ταξίδι της στη μητρότητα, η γυναίκα των 50, ο πρωταγωνιστικός ρόλος στο Hustlers και η μη υποψηφιότητα για Όσκαρ, η αναγνώριση ως Fashion Icon Award του CFDA και η πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, φορώντας το αξέχαστο φόρεμα Versace, με το οποίο εμφανίστηκε στα Grammy's το 2000, ήταν μόνο μερικά από όσα αποκάλυψε για εκείνη.

Η Jennifer Lopez το 1998 στα VH1 Fashion Awards
Η Jennifer Lopez το 1998 στα VH1 Fashion Awards © Getty Images

Η Jennifer Lopez το 1998 στα VH1 Fashion Awards © Getty Images

Η 54χρονη πλέον -Χρόνια πολλά αγαπημένη μου JLo – και ακομπλεξάριστη έχει περάσει πια σε άλλη φάση της ζωής της και δείχνει το νέο της εαυτό. Η οικογένειά της είναι πάντα μία από τις προτεραιότητές της και κυρίως τα παιδιά της, Emme και Max. Έσβησε κάθε της ανάρτηση, έριξε «μαύρο» στο προφίλ της στο Instagram και επέστρεψε θριαμβευτικά, παρουσιάζοντας το 9ο της album «This is me...now» ως απάντηση στο album «This is me...then» που είχε κυκλοφορήσει πριν από 20 χρόνια. Επέστρεψε θριαμβευτικά, στην καριέρα, τη ζωή και τον έρωτα, ναι στον έρωτα της με τον Μπεν Affleck. Είναι αθεράπευτα ρομαντικός χαρακτήρας και πάντα πίστευε στην αγάπη γι' αυτό δε δίστασε να αλλάξει μέχρι και το όνομα της για εκείνον ως ένδειξη αγάπης και δυναμικότητας. Αυτή είναι η ζωή της, με τα δικά της λόγια, από το Α έως το Ω.

Άστεγη «Ήμουν άστεγη, αλλά το είπα στη μαμά μου: “Αυτό είναι που πρέπει να κάνω”. Λίγους μήνες μετά, βρήκα δουλειά στην Ευρώπη. Όταν γύρισα έκλεισα μία δουλειά στην παράσταση “In Living Color”. Μετακόμισα στο Los Angeles. Έγιναν όλα σε έναν χρόνο».

Βάρος «Μου έλεγαν να χάσω βάρος. Ήμουν χορεύτρια κι αθλητική κι ακόμα και ο manager μου τότε -με τον οποίο δε δουλεύω πια μαζί- μου έλεγε “Πρέπει να χάσεις βάρος. Χρειάζεται να είσαι πιο αδύνατη”. Εγώ απαντούσα “Όχι, δεν χρειάζεται. Αν χάσω άλλο βάρος, δεν θα είμαι πια εγώ”».

Γάμος «Χθες βράδυ πήγαμε αεροπορικώς στο Vegas και σταθήκαμε στην ουρά να βγάλουμε την άδεια γάμου με 4 ακόμα ζευγάρια, τα οποία όπως κι εμείς είχαν κάνει το ταξίδι τους στην πρωτεύουσα των γάμων του κόσμου. Πίσω μας, δύο άνδρες κρατιούνταν από το χέρι. Μπροστά μας, ένα νεαρό ζευγάρι που οδήγησε 3 ώρες από το Victorville στα δεύτερα γενέθλια της κόρης του, – κι όλοι θέλαμε το ίδιο πράγμα- να μας αναγνωρίσει ο κόσμος σαν συντρόφους και να δηλώσουμε στον κόσμο την αγάπη μας μέσω του αρχαίου και σχεδόν παγκόσμιου συμβόλου του γάμου. Οπότε με τους καλύτερους μάρτυρες που θα μπορούσαμε να φανταστούμε, ένα φόρεμα από μία παλιά ταινία κι ένα σακάκι από την ντουλάπα του Ben, διαβάσαμε τους όρκους μας στο μικρό εκκλησάκι και δώσαμε ο ένας στον άλλο τα δαχτυλίδια που θα φοράμε για το υπόλοιπο της ζωής μας. Είχαν κι ηχείο bluetooth για τη (σύντομη) διαδρομή μας προς το ιερό. Αλλά τελικά αυτός ήταν ο καλύτερος γάμος που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Ένας που ονειρευτήκαμε πολύ παλιά και τον πραγματοποιήσαμε (στα μάτια του κράτους, του Las Vegas, του ροζ κάμπριο και των δύο μας), επιτέλους, μετά από πολύ πολύ καιρό».

Διαλογισμός «Σίγουρα πιστεύω ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα - πρέπει να κρατάς το μυαλό, την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα σου σε συγχρονισμό. Πιστεύω ακράδαντα στον διαλογισμό και όταν είσαι χαρούμενος και νιώθεις χαρά και αγάπη, εκπέμπεις ομορφιά. Οι ενθαρρυντικές φράσεις είναι τόσο σημαντικές. Λέω κάθε μέρα στον εαυτό μου ότι είμαι ζωντανή και νέα. Ακούγεται κλισέ βλακεία, αλλά δεν είναι».

Επαρκής «Συνειδητοποιείς πως θέλεις την αποδοχή του κόσμου. Θέλεις οι άνθρωποι να λένε πως έκανες καλή δουλειά και ύστερα σκέφτηκα, “όχι δεν το χρειάζομαι αυτό”. Κάνω αυτή τη δουλειά επειδή την αγαπώ. Δεν χρειάζομαι κάποιο βραβείο για να νιώσω επαρκής».

Ζωή «Είχαν δίκιο όταν είπαν “Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η αγάπη”. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που το είχαμε αυτό σε αφθονία, που έχουμε μία νέα υπέροχη οικογένεια με 5 υπέροχα παιδιά και μία ζωή που δεν είχαμε ποτέ περισσότερους λόγους από τώρα να ανυπομονούμε γι’ αυτήν… Η αγάπη είναι ένα σπουδαίο πράγμα, ίσως το καλύτερο και αξίζει να το περιμένεις».

Ηλικία «Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Κάνε όσο πιο πολλά μπορείς. Είναι τόσο απαρχαιωμένο να σκέφτεσαι πως οι γυναίκες πάνω από κάποια ηλικία… Ποια είναι αυτή η ηλικία; Μου ακούγεται τόσο τρελό. Είναι τα 25; Είναι τα 35; Είναι τα 40; Είναι τα 50; Όχι, αγάπη».

Θάνατος «Ο πόνος ήταν αβάσταχτος όταν χωρίσαμε. Όταν ακυρώσαμε το γάμο μας πριν 20 χρόνια, αυτή ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση της ζωής μου. Ειλικρινά πίστεψα πως θα πεθάνω» (για τον Ben Affleck).

Ιδέα «Έχουμε έξι γ… λεπτά. Έχουμε 30 δευτερόλεπτα από ένα τραγούδι, και αν πάρουμε ένα λεπτό, αυτό είναι όλο, μας έχουν μείνει πέντε. Αλλά πρέπει να υπάρχουν ορισμένα τραγούδια που τραγουδάμε. Πρέπει να έχουμε τις στιγμές που τραγουδάμε. Δεν πρόκειται να είναι ένα χορευτικό σε ρεβεγιόν. Πρέπει να τραγουδήσουμε το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε. Είναι η χειρότερη ιδέα στον κόσμο να βάλουμε δύο ανθρώπους να κάνουν το Super Bowl. Ήταν η χειρότερη ιδέα στον κόσμο. Αυτό είναι κάτι για το οποίο εργάζομαι και ελπίζω εδώ και χρόνια»(για την εμφάνιση με την Σακίρα)

Καμπύλες «Φρόντιζα τον εαυτό μου κι αυτό φαίνεται. Στην οικογένειά μου οι καμπύλες δοξάζονται και είναι μέρος της κουλτούρας μας. Ήταν κάπως έτσι: ”η Jennifer έχει μεγάλα οπίσθια κι αυτό είναι πολύ καλό. Δεν καταλάβαινα τι έκανα, απλά ήμουν ο εαυτός μου».

Λατρεία «Λατρεύω την Αριάνα Γκράντε. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά ταλαντούχα. Δεν είναι μόνο η όμορφη φωνή της. Είναι το πνεύμα της. Είναι η παρουσία της. Είναι η ικανότητά της να κάνει διαφορετικά πράγματα. Μου αρέσει να τη βλέπω».

Μαμά «Η μαμά μου ήταν μια διασκεδαστική μαμά. Εκείνη με έβαλε στα musicals και μου σύστησε όλα τα είδη της μουσικής. Είμαι καλλιτέχνης εξαιτίας της μαμάς μου. Αλλά παράλληλα μπόρεσα και να επιβιώσω όλα όσα μου έχουν τύχει σε αυτή τη βιομηχανία, ακριβώς επειδή η μαμά μου ήταν σκληρή. Δεν νομίζω ότι συνειδητοποιούσε για τι με προετοίμαζε, αλλά το έκανε».

Ντουλάπα «Εδώ είναι ο «μυστικός» μου χώρος όπου γίνονται όλα. Δεν είναι μια απλή ντουλάπα!».

Ξύλο «Έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει για να επιβιώσει, και αυτό την έκανε δυνατή, αλλά την έκανε επίσης σκληρή. Σε χτυπούσε άγρια» (μιλάει για την μητέρα της)

Παιδιά «Πάντα θα λατρεύεις τα παιδιά σου. Υπάρχει μια αποδοχή για σένα. Και μετά καθώς μεγαλώνουν, αρχίζουν να αναρωτιούνται: “Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί το κάνει αυτό η μαμά μου; Πρέπει να το κάνω κι εγώ;”».

Η Jennifer Lopez, η κόρη της Emme, ο γιος της Max και ο Alex Rodriguez
Η Jennifer Lopez, η κόρη της Emme, ο γιος της Max και ο Alex Rodriguez © Getty Images

Η Jennifer Lopez, η κόρη της Emme, ο γιος της Max και ο Alex Rodriguez © Getty Images

Ρουτίνα «Δίνουμε όλη αυτή τη φροντίδα και την προσοχή στο δέρμα του προσώπου μας, αλλά μερικές φορές παραμελούμε το σώμα. Ήταν σημαντικό για μένα να δημιουργήσω μια ρουτίνα περιποίησης για το σώμα που να καλύπτει τις συγκεκριμένες και μοναδικές ανάγκες του, και ξεκινήσαμε με τα οπίσθια».

Σεξουαλική παρενόχληση «Αν μου έχει πει σκηνοθέτης να βγάλω τη μπλούζα μου και να δείξω το στήθος μου; Ναι μου έχει συμβεί. Αλλά το έκανα; Όχι, δεν το έκανα. Όταν αντέδρασα σε αυτό, ήμουν τρομοκρατημένη. Θυμάμαι την καρδιά μου να χτυπά τρομερά δυνατά, καθώς σκεφτόμουν: Μα τι κάνω; Αυτός ο άνθρωπος με προσλαμβάνει!».

JLo
© Getty Images

Τραγουδίστρια «Ήμουν άλλωστε μια χορεύτρια που ήθελε να γίνει ηθοποιός και μετά μία ηθοποιός που ήθελε να γίνει τραγουδίστρια». 

Υγιής «Δεν πίνω, δεν καπνίζω κι αποφεύγω την καφεΐνη. Καταστρέφουν το δέρμα σου όσο μεγαλώνεις...Πάντα, μα πάντα, πλένω το πρόσωπό μου μετά τη γυμναστική. Αυτό βοηθά να καθαρίσουν οι πόροι και να νιώθω το δέρμα μου υγιές».

JLo
© Getty Images

© Getty Images

Φαγητό «Τρώμε πολλά σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο και kale. Λατρεύω τη μαγειρική, και ειδικά την κουζίνα του Puerto Rico, με την οποία μεγάλωσα».

Χόλιγουντ «Όταν πήγα σε αυτούς τους νέους κόσμους, όπως είναι το Hollywood, όπου οι Λατίνες δεν είχαμε εκπροσωπηθεί καθόλου ένιωσα σχεδόν σαν ξωτικό. Είμαι Λατίνα. Είμαι η Jennifer Lopez από το Bronx. Και οι γονείς μου είναι Πορτορικανοί. Είμαι από το Πουέρτο Ρίκο». Και νομίζω ότι αυτό με έκανε να νιώσω ξεχωριστή».

Ψευδώνυμο «Το ψευδώνυμο J-Lo προήλθε από τον Heavy D, τον ράπερ. Ερχόταν στο στούντιο όταν έφτιαχνα το πρώτο μου άλμπουμ και πάντα με αποκαλούσε Jenny Lo. Εκείνη την εποχή έβγαινα με τον Puffy και στους τίτλους υπήρχε το όνομα Puffy και η Jennifer Lo ή Jenny Lo. Έτσι, μιλούσαν για εμάς με αφορμή τα τραγούδια μας».

Ώριμη «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους ανθρώπους που μου έδωσαν τη ζωή αυτή. Και αυτούς που μου έδωσαν χαρά κι εκείνους που με πλήγωσαν. Εκείνους που ήταν αληθινοί κι εκείνους που μου είπαν ψέματα. Θέλω να ευχαριστήσω την αληθινή αγάπη αλλά και τον τρόπο που είπα ψέματα στον εαυτό μου γιατί έτσι έμαθα ότι πρέπει να ωριμάσω. Θέλω να ευχαριστήσω την απογοήτευση και την αποτυχία, που με δίδαξαν να είμαι δυνατή».

 

Jennifer Lopez
© Getty Images

© Getty Images

Δειτε περισσοτερα