Κylie Jenner, Channing Tatum και Megan Fox
© EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Celebrities

15 περίεργες φοβίες των διάσημων

Ποια φοβάται το σκοτάδι, ποιος δεν αντέχει τους κεραυνούς, ποιος φοβάται ότι κάτι θα ξεπεταχτεί από τη λεκάνη της τουαλέτας και ποιος δεν μπορεί τις πορσελάνινες κούκλες και τη σκόνη

15 διάσημοι μιλούν για τις φοβίες τους

Ποιος δεν θυμάται την τηλεοπτική στιγμή που η Κάτια Δανδουλάκη παραδέχτηκε σε συνέντευξη της ότι κάνει συλλογή από σακούλες, ναι ναι, καλά διαβάζεις. Συγκεκριμένα, η ηθοποιός μαζεύει τις χάρτινες σακούλες από τα καταστήματα που ψωνίζει και τις φυλάει στο σπίτι της σε επτά ντάνες ταξινομημένες κατά μέγεθος ενώ αρκετές φορές δεν διστάζει να τις δανείζει και στους αγαπημένους φίλους της. Οι διάσημοι καλλιτέχνες της εγχώριας showbiz αλλά και του εξωτερικού πέρα από παράξενες συνήθειες και συλλογές (όπως όλοι μας άλλωστε) έχουν και παράξενες φοβίες. Φοβίες που σχετίζονται με ζώα, με τη φύση, καταστάσεις με όρους, συναισθήματα, αισθήσεις, με αντικείμενα, χρώματα, ουσίες ανθρώπους, επαγγέλματα, περιβάλλον, καιρικά φαινόμενα αλλά και με την υγεία και μέρη του σώματος. Ο Sigmund Freud για παράδειγμα είχε σιδηροδρομοφοβία. Παρακάτω σου έχουμε 15 χολιγουντιανούς διάσημους και τις παράξενες φοβίες τους.

15 διάσημοι μιλούν για τις φοβίες τους

Η Jennifer Lopez φοβάται το σκοτάδι

Η αγαπημένη star έχει scotophobia, φοβάται δηλαδή το σκοτάδι. Όταν ήταν παντρεμένη με τον πρώην σύζυγό της Marc Anthony είχε δηλώσει πώς του ζητούσε να περιμένει μέχρι να κοιμηθεί εκείνη πρώτη ώστε τότε να σβήσει αυτός τα φώτα του δωματίου τους. «Μου αρέσει η ησυχία, αλλά δεν μου αρέσει το σκοτάδι» είχε πει μεταξύ άλλων η Πορτορικανή Jennifer Lopez.

Ο Rafael Nadal φοβάται τους κεραυνούς και τις αστραπές

nadal

Η μητέρα του Ana María Parera τα αποκάλυψε όλα για τον γιο της. Δεν νιώθει άνετα με τους κεραυνούς και τις αστραπές. Ο τενίστας φοβάται επίσης, το σκοτάδι και τη θάλασσα, παρά το γεγονός ότι κατάγεται από τη Μαγιόρκα. «Λατρεύει το ψάρεμα και το τζετ σκι, αλλά δεν κάνει τζετ σκι, ούτε κολυμπάει, εκτός αν μπορεί να δει την άμμο στον βυθό» λέει η Ana María Parera ενώ και η αδελφή του Μαριμπέλ το επιβεβαιώνει.

Η Scarlett Johansson, οι κατσαρίδες και η ορνιθοφοβία

 Scarlett Johansson
© EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ηθοποιός που πρωταγωνίστησε πρόσφατα στην ταινία «Asteroid City» πάσχει από κατσαριδοφοβία. Η φοβία της δημιουργήθηκε σε μικρή ηλικία, όταν ξύπνησε και βρήκε μια κατσαρίδα στο πρόσωπό της ενώ επίσης έχει και ορνιθοφοβία που αναπτύχθηκε από την συμμετοχή της στην ταινία «Ο Ζωολογικός μας Κήπος». «Κάτι έχουν τα φτερά, τα ράμφη, ο τρόπος που φτερουγίζουν που μου προκαλεί τρόμο» είχε αναφέρει στο παρελθόν.

Ο Orlando Bloom φοβάται τα γουρούνια

H Swinophobia είναι η φοβία των γουρουνιών και από αυτή πάσχει ο διάσημος ηθοποιός. Ο φόβος αυτός παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στα γυρίσματα της ταινίας "Kingdom of Heaven" όπου εντοπίστηκε να τρέχει όταν ένα γουρούνι ξέφυγε στο πλατό.

Ο Macaulay Culkin είναι αγοραφοβικός

Macaulay Culkin
© EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είμαι αυτοδιαγνωσμένος αγοραφοβικός» είχε αποκαλύψει στο New York Magazine o ηθοποιός. Όσον αφορά την αγοραφοβία του αναπτύχθηκε μετά την μεγάλη επιτυχία της ταινίας «Μόνος στο σπίτι», γεγονός που τον έκανε τότε να φοβάται να βγει από το σπίτι του.

Η Oprah Winfrey αποκάλυψε πως φοβάται τα μπαλόνια

Oprah Winfrey
© EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν της αρέσουν τα μπαλόνια γιατί της θυμίζουν πυροβολισμούς εξήγησε η Oprah Winfrey σε ένα βίντεο για την προώθηση τεύχους του περιοδικού της O το 2013. Για να συνεχίσει «Και ίσως κάπου στη ζωή μου ή σε μια προηγούμενη παιδική μου ηλικία πρέπει να είχα κάποια σχέση με πυροβολισμούς, γιατί με φρικάρει πολύ να βρίσκομαι κοντά σε μπαλόνια». Μάλιστα, διηγήθηκε και μια ιστορία για μια εποχή που γύριζε ακόμα το "The Oprah Winfrey Show" και αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει κατάματα τη φοβία της. «Για τα 40α γενέθλιά μου, όλο το προσωπικό αποφάσισε να μου κάνει έκπληξη. Και κατεβαίνω κάτω και όλο το κοινό είναι γεμάτο μπαλόνια. Κυριολεκτικά, πατάω πάνω σε μπαλόνια. Και σκέφτομαι "Πότε θα σκάσει ένα;". Ήταν μια μέρα γεμάτη άγχος"».

Η ψαροφοβία της Rihanna

Μια φορά, ενώ κολυμπούσε είδε ένα σωρό μικρά ψαράκια να κολυμπούν ανάμεσα στα πόδια της κι έπαθε κρίση πανικού. Πάγωσε και χρειάστηκε να την βγάλουν άλλοι έξω από το νερό. Η τραγουδίστρια φοβάται τα ψάρια, ενώ δεν αντέχει ούτε να την αγγίξει καταλάθος ούτε έστω και το πιο μικρό ψαράκι.

Η Rita Ora και η Corporophobia 

Κάθε φορά που μπαίνει σε τουαλέτα και βλέπει λεκάνες φοβάται ότι κάτι θα ξεπεταχτεί από εκεί μέσα. Γι αυτό και τη νύχτα φροντίζει πάντα να ανάβει το φως όταν πηγαίνει. Ποιος να της πει και τι;

Η Adele έχει laridaphobia

Όταν ήταν παιδί ένας γλάρος της είχε επιτεθεί και από τότε ξεκίνησε και η φοβία της αυτή που λέγεται laridaphobia. «Περπατούσα στον παραλιακό δρόμο στο Tenby (πόλη στην Ουαλία), τρώγοντας ένα 99 (παγωτό), όταν αυτός ο τεράστιος γ@@ γλάρος κατέβηκε και μου το άρπαξε. Έχω ακόμα μια ουλή από το νύχι του στον ώμο μου. Νόμιζα ότι θα με έπαιρνε μαζί του» είχε πει η τραγουδίστρια.

Η Megan Fox πάσχει από παπουροφοβία

«Εμένα δεν μου αρέσει το στεγνό χαρτί. Τα σενάρια, οι εφημερίδες ή οτιδήποτε δεν είναι πλαστικοποιημένο και χρειάζεται εξαιτίας του να γλείφω συνέχεια τα δάχτυλά μου» είχε τονίσει σε συνέντευξη της στον Jimmy Fallon για την φοβία της για το χαρτί. Όταν διαβάζει πάντως έχει ένα φλιτζάνι νερό για να βουτάει τα δάχτυλά της.

Η Tyra Banks και ο φόβος για τα δελφίνια

Tyra Banks
© EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το iconic μοντέλο πάσχει από δελφινοφοβία, δηλαδή φοβάται τα δελφίνια. Η ίδια το έχει παραδεχθεί πολλές φορές σε συνεντεύξεις και σε εκπομπές της ενώ θεωρεί πως σχετίζεται με τα εφηβικά της χρόνια στο γυμνάσιο, όταν έβλεπε εφιάλτες ότι δελφίνια την περικυκλώνουν. «Ο φόβος δεν έχει τελειώσει. Τον έχω ξεπεράσει λίγο, αλλά υπάρχει κάτι που εξακολουθεί να ζει μέσα μου».

Η Taylor Swift δεν αντέχει τους αχινούς

Taylor Swift
© EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αν ήξερες τι είναι ο αχινός, θα τρόμαζες» είπε κατά την διάρκεια της εκπομπής της Ellen DeGeneres και πρόσθεσε «Είναι σαν χειροβομβίδα - κάθονται εκεί, περιμένοντας να σε τραυματίσουν εντελώς». Το 2014 παραδέχτηκε τηλεοπτικά ότι έχει φόβο για τους αχινούς και αποφεύγει εξαιτίας τους να μπει ακόμη και μέσα στη θάλασσα.

Ο Johnny Depp έχει coulrophobia

Ο ηθοποιός φοβάται τους κλόουν και το παραδέχεται. «Υποθέτω ότι τους φοβάμαι επειδή είναι αδύνατο - χάρη στα ζωγραφισμένα χαμόγελά τους - να διακρίνεις αν είναι χαρούμενοι ή αν πρόκειται να σου δαγκώσουν τη μούρη» είχε δηλώσει σε συνέντευξη του.

Η Kylie Jenner φοβάται τη σκόνη στα φλιτζάνια

Kylie Jenner
© EPA/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μια από τις μεγαλύτερες φοβίες μου είναι όταν δω πολλή σκόνη σε ένα φλιτζάνι» είχε εξομολογηθεί η influencer, μοντέλο και επιχειρηματίας στο σόου της Ellen DeGeneres. Δεν ξέρει γιατί αλλά αυτή την φοβία την έχει.  

Ο Channing Tatum και οι πορσελάνινες κούκλες

Νομίζει πως οι πορσελάνινες κούκλες είναι πολύ φρικιαστικές και έχουν αληθινά μάτια γεγονός που τις κάνει να φαίνονται ακόμη πιο πραγματικές. «Συνεχώς όταν περνάω από δίπλα τους, φαντάζομαι ότι γυρίζουν τα κεφάλια τους και με κοιτάνε» είχε παραδεχτεί στο παρελθόν ο ηθοποιός.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice