Τομ Γιορκ: Nέα έργα ζωγραφικής σε συνεργασία με τον Στάνλεϊ Ντόνγουντ παρουσιάζονται στο Λονδίνο - Οι δύο καλλιτέχνες συνδέθηκαν μέσα από τους Radiohead.
Νέα έργα ζωγραφικής του Τομ Γιορκ θα παρουσιαστούν στη γκαλερί Tin Man Art στο Λονδίνο © EPA/Helle Arensbak
Celebrities

Ο Τομ Γιορκ των Radiohead εκθέτει νέα έργα ζωγραφικής στο Λονδίνο

Η συνεργασία του με τον δημιουργό των εξωφύλλων του γκρουπ στη γκαλερί Tin Man Art

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τομ Γιορκ: Nέα έργα ζωγραφικής σε συνεργασία με τον Στάνλεϊ Ντόνγουντ παρουσιάζονται στο Λονδίνο - Οι δύο καλλιτέχνες συνδέθηκαν μέσα από τους Radiohead.

Νέα έργα ζωγραφικής του Τομ Γιορκ, του τραγουδιστή της αγγλικής ροκ μπάντας Radiohead, θα παρουσιαστούν στη γκαλερί Tin Man Art στο Λονδίνο.

Τα έργα δημιουργήθηκαν από κοινού με τον καλλιτέχνη Στάνλεϊ Ντόνγουντ, για χρόνια συνεργάτη του συγκροτήματος από τότε που δημιούργησε έργο τέχνης για το εξώφυλλο του EP των Radiohead, «My Iron Lung», το 1994.

Η εμπειρία της δημιουργίας των έργων θύμισε στον Γιορκ τη διαδικασία που ακολουθεί ως μουσικός.

«Αυτό ήταν που βρήκα τόσο συναρπαστικό. Συνειδητοποίησα σε τέτοιο βαθμό το ότι οι δύο διαδικασίες είναι σχεδόν όμοιες», είπε.

Ο Γιορκ και ο Ντόνγουντ άρχισαν να δημιουργούν έργα τέχνης μαζί εδώ και λίγα χρόνια. Κάποιες από τις πρώτες προσπάθειές τους εμφανίστηκαν στην ψηφιακή «KID A MNESIA EXHIBITION», η οποία συνόδευσε το φερώνυμο τριπλό άλμπουμ των Radiohead (συνδυάζεται εδώ το «Kid A» του 2000 και το «Amnesiac» του 2001, με ανέκδοτο έως τότε υλικό).

Η συνεργασία για τους The Smile, νέα μπάντα του Τομ Γιορκ

Για την τελευταία έκθεση, με τίτλο «The Crow Flies Part One», οι Γιορκ και Ντόνγουντ δούλεψαν πλάι πλάι στον ίδιο καμβά, μέσα σε ένα μικρό στούντιο.

View this post on Instagram

A post shared by TIN MAN ART (@tin.man.art)

Εκτός από το ότι δημιούργησαν το έργο για το εξώφυλλο του «A Light for Attracting Attention» του περσινού ντεμπούτου των The Smile, νέας μπάντας του Τομ Γιορκ, δημιούργησαν και πάνω από 20 επιπλέον έργα ζωγραφικής, τα οποία τώρα θα τεθούν για πρώτη φορά σε δημόσια θέα.

View this post on Instagram

A post shared by TIN MAN ART (@tin.man.art)

Η έκθεση «The Crow Flies Part One» θα φιλοξενηθεί στην γκαλερί Tin Man Art το διάστημα 6 με 10 Σεπτεμβρίου και θα ακολουθήσει το δεύτερο μέρος το οποίο προγραμματίζεται να παρουσιαστεί το διάστημα 6 με 10 Δεκεμβρίου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice