Κάιλι Σπένι: Ποια είναι η ηθοποιός που υποδύεται την Πρισίλα Πρίσλεϊ στην ταινία της Σοφίας Κόπολα
© Maria Moratti/Getty Images
Celebrities

Κάιλι Σπένι: Ποια είναι η ηθοποιός που υποδύεται την Πρισίλα Πρίσλεϊ στην ταινία της Σοφίας Κόπολα

Όλα όσα είναι γνωστά για τη βραβευμένη ηθοποιό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Κάιλι Σπένι (Cailee Spaeny): Η ιστορία, οι εμφανίσεις και η σχέση με τη μόδα της πρωταγωνίστριας της ταινίας Priscilla της Σοφίας Κόπολα.

Ακόμα κι αν έχεις δει το Devs, δεν κάνεις τη σύνδεση. Η πρωταγωνίστρια της σειράς, το κοριτσάκι με το αγορέ μαλλί και τη θλίψη στο βλέμμα, δε θυμίζει εύκολα την ντίβα που περπάτησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στα κόκκινα χαλιά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η Κάιλι Σπένι υποδύεται την Πρισίλα Πρίσλεϊ στη νέα ταινία της Σοφίας Κόπολα, και όλοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για αυτή τη νέα σταρ του σινεμά. 

Γεννημένη στο Σπρίνγκφιλντ του Μισούρι (κι όχι την πατρίδα των Simpsons), η Κάιλι, παιδί πολύτεκνης οικογένειας (έχει οκτώ αδέλφια), περνούσε από μικρή τον χρόνο της πίσω και μπρος από τις κουίντες του τοπικού θεάτρου. «Ήμουν εκεί έξι μέρες την εβδομάδα και έπαιρνα μαθήματα χορού, φωνητικής, υποκριτικής» εξομολογείται. Κάθε καλοκαίρι έμπαινε στο αυτοκίνητο της μητέρας της και ταξίδευαν σερί για 25 ώρες προκειμένου να λαμβάνει μέρος σε οντισιόν στο Λος Άντζελες. 

Μεγάλη της αγάπη ήταν η μουσική, μάθαινε και πιάνο. Η ζωή όμως της τα έφερε αλλιώς. Στο σινεμά μπήκε για τα καλά το 2018. Η πλειοψηφία των θεατών την έμαθε με το μελλοντολογικό Devs αλλά και το εξαίσιο Mare of Easttown, δίπλα στην Κέιτ Γουίνσλετ. 

Το 2022 η Σοφία Κόπολα ρίσκαρε να εμπιστευθεί σε ένα άπειρο κορίτσι τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία Priscilla. Πίστευε πως με ελάχιστες αλλαγές η 25χρονη Κάιλι θα ήταν φτυστή η 14χρονη Πρισίλα. Το ρίσκο άξιζε και με το παραπάνω. Το biopic έκανε πρεμιέρα στη Βενετία, έλαβε επτά λεπτών χειροκρότημα στην αίθουσα και διθυραμβικές κριτικές, ενώ η Κάιλι Σπένι τιμήθηκε με το βραβείο Volpi ως Καλύτερη Ηθοποιός. Θρίαμβος! Όσο για την Πρισίλα την κανονική, που βρέθηκε στη Βενετία και την προβολή, ξέσπασε σε κλάματα με την πειστικότητα της ερμηνείας. «Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθείς μια ταινία για σένα, τη ζωή σου, τον έρωτά σου» δήλωσε. Η ταινία της Κόπολα έχει βασιστεί στο βιβλίο Elvis and Me που έγραψε η Πρισίλα το 1985. 

Επιστροφή στην Κάιλι και τα παιδικά της χρόνια: «Υπήρχαν πολλά ρούχα και ψώνια από καταστήματα μεταχειρισμένων και διαρκής προσπάθεια να εξοικονομηθούν χρήματα» θυμάται η ίδια σε συνέντευξή της στη Vogue. Σήμερα της φαίνεται «σουρεαλιστικό» που μπορεί να αγοράζει ό,τι θέλει και έχει τη δυνατότητα να φορά «ωραία φορέματα» στο κόκκινο χαλί. 

Κάιλι Σπένι: Ποια είναι η ηθοποιός που υποδύεται την Πρισίλα Πρίσλεϊ στην ταινία της Σοφίας Κόπολα
© Maria Moratti/Getty Images

Τολμηρή στο ντύσιμο, όπως αποδεικνύει τόσο στα επίσημα events, όπου διαλέγει δαντελένιες τουαλέτες, όσο και στην εκτός φώτων ζωής της, όπου δείχνει έφεση στα Miu Miu. Τον Ιούλιο παρακολούθησε το σόου της Chanel ντυμένη πατόκορφα με το logo του brand. Έχει συνεργαστεί με την Bulgari, ποζάροντας για την καμπάνια του αρώματος Reveal Your Light. 

Ποια τα σχέδιά της για το μέλλον; Να μην τυποποιηθεί. Στόχος της είναι κάθε νέος ρόλος να μη μοιάζει στον παραμικρό με τον προηγούμενο. «Θέλω να προκαλώ και να πιέζω τον εαυτό μου» λέει. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice