Η Σακίρα
Η Σακίρα © ΕΡΑ / SARAH YENESEL
Celebrities

Η Σακίρα απέφυγε τη φυλάκιση - Σε συμφωνία με Ισπανούς εισαγγελείς

Για φορολογική απάτη ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Σακίρα απέφυγε τη φυλάκιση - Ήρθε σε συμφωνία με Ισπανούς εισαγγελείς πληρώνοντας πρόστιμο 7,3 εκατομμύρια ευρώ 

Η Σακίρα κατέληξε σε συμφωνία με τους Ισπανούς εισαγγελείς για να αποφύγει μια δίκη στη Βαρκελώνη με την κατηγορία ότι δεν κατέβαλε 14,5 εκατομμύρια ευρώ σε φόρους μεταξύ 2012 και 2014.

Ως μέρος της συμφωνίας, αποδέχθηκε τις κατηγορίες και ένα πρόστιμο 50% του οφειλόμενου ποσού, κάτι παραπάνω από  7,3 εκατ. Ευρώ, σύμφωνα με την Guardian. Δέχτηκε επίσης πρόστιμο 438.000 ευρώ για να αποφύγει την ποινή φυλάκισης τριών ετών, όπως ανακοίνωσε ο δικαστής κατά την πρώτη ακρόαση της δίκης.

Η Σακίρα έχει και δεύτερη έρευνα για απάτη να εκκρεμεί

«Αυτή η απόφαση να επιτευχθεί συμφωνία ανταποκρίνεται σε προσωπικούς και συναισθηματικούς λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με νομικούς [λόγους]», είπε η Σακίρα σε δήλωσή της, προσθέτοντας ότι ήταν έτοιμη να υπερασπιστεί την αθωότητά της, αλλά αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην καριέρα και τα παιδιά της. «Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νίκη δεν είναι νίκη, αν το τίμημα είναι ότι σου κλέβουν τόσα χρόνια από τη ζωή σου», είπε.

Η 46 Κολομβιανή ποπ σταρ είχε φτάσει στο δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της. «Αναγνωρίζετε τα γεγονότα και συμμορφώνεστε με τις νέες κυρώσεις που έχουν ζητηθεί;» ρώτησε ο δικαστής Jose Manuel del Amo Sanchez. «Ναι», απάντησε εκείνη.

Προηγουμένως, η τραγουδίστρια, η οποία έχει επίσης μια δεύτερη έρευνα για φορολογική απάτη σε εκκρεμότητα, είχε ορκιστεί να καταπολεμήσει, όπως αποκαλούσε, ψευδείς κατηγορίες.

Μέχρι και 8 χρόνια η ποινή φυλάκισης

Η εισαγγελία ζητούσε ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών και να επιστρέψει τους φόρους που όφειλε. Ισχυρίστηκε ότι η Σακίρα πέρασε πολλά χρόνια στην Ισπανία και άρα ήταν υπόλογη σε φορολογία. Ανέφερε επίσης ότι ένα ακίνητο στη Βαρκελώνη που αγόρασε τον Μάιο του 2012 χρησίμευε ως οικογενειακό σπίτι.

Οι ισπανικές αρχές έχουν «κυνηγήσει» και άλλες διασημότητες για φοροδιαφυγή, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών Κριστιάνο Ρονάλντο, του Λιονέλ Μέσι και του Ντιέγκο Κόστα. Όλοι τους συμφώνησαν να πλήρωσουν μεγάλα πρόστιμα.

Ο προπονητής της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τσάμπι Αλόνσο, αρνήθηκε να συμβιβαστεί και τελικά κέρδισε μια δίκη ενάντια των ισπανικών αρχών. Το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας τον περασμένο μήνα επικύρωσε την αθώωσή του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice