Jenner, Lopez, Perry
© Instagram 818/ Delola/ De Soi
Celebrities

10 διάσημοι που έχουν το δικό τους brand με αλκοόλ

Από την Angelina Jolie, τον Brad Pitt και το "Miraval" μέχρι την Drew Barrymore και το "Drew's Blend"

Διάσημοι που έχουν το δικό τους brand με αλκοόλ 

Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να αποκτήσεις το δικό σου οινοποιείο με αμπελώνες στην Τοσκάνη για να απολαμβάνεις ιδιαίτερες ποικιλίες; Ή ακόμη να δημιουργήσεις το δικό σου κοκτέιλ, μια εξαιρετικά απαλή τεκίλα ή απεριτίφ χωρίς αλκοόλ με μοναδική γεύση και συστατικά που δεν θα θυμίζει σε τίποτα κανένα από όσα έχεις δοκιμάσει. Πιθανότατα αρκετές. Για κάποιους διάσημους ωστόσο, το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα αφού κατάφεραν και δημιούργησαν το δικό τους brand με αλκοόλ και σήμερα το γεύονται παρέα με φίλους και την οικογένεια τους. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια Jennifer Lopez, για παράδειγμα δεν της άρεσαν τα κοκτέιλ που έπινε, κι έτσι, έφτιαξε ένα δικό της. Υπάρχουν βέβαια και χολιγουντιανά ζευγάρια που τόλμησαν από κοινού να πειραματιστούν με μια τέτοια ιδέα όπως o Matthew McConaughey με την σύντροφο του Camila Alves αλλά και κάποια ζευγάρια που ο καθένας πήρε τον δικό του δρόμο όπως η Blake Lively που δημιούργησε το "Betty Buzz" ενώ ο Ryan Reynolds διαθέτει αυτή τη στιγμή το δικό του τζιν. Παρακάτω θα βρεις 10 διάσημους που μπήκαν στη βιομηχανία των ποτών και το επιχειρηματικό τους σχέδιο, πέτυχε.

10 Διάσημοι που έχουν το δικό τους brand με αλκοόλ 

Η Angelina Jolie, ο Brad Pitt και το Miraval

Angelina Jolie και Brad Pitt
© IAN LANGSDON/ EPA

Το brand τους αντιμετωπίστηκε αρχικά με δυσπιστία από τους οινοκριτικούς, αλλά γρήγορα άλλαξε η γνώμη για το περίφημο ροζέ τους που θεωρήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα κρασιά της περιοχής. Τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Brad Pitt και η Angelina Jolie ανακοίνωσαν βέβαια το διαζύγιο τους. Το πρώην ζευγάρι πέρα από τα υπόλοιπα περιουσιακά του στοιχεία, διέθετε και το κτήμα που απέκτησε μαζί στη Γαλλία, το Chateau Miraval. Οι δικηγόροι της Jolie τόνιζαν πώς ο Pitt χρωστάει περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια στην Angelina για το κτήμα Miraval. Ωστόσο, ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι η ηθοποιός σχεδίαζε κρυφά να πουλήσει το μερίδιό της ως «εκδίκηση» για τη δικαστική τους διαμάχη. Τον Οκτώβριο του 2021, η μονάδα κρασιών της Stoli Group, Tenute del Mondo, του Ρώσου επιχειρηματία Shefler, αγόρασε το 50% που κατείχε η Jolie στο κτήμα και στα κρασιά που αυτό παράγει. Η σαμπάνια του "Champagne Fleur de Miraval" σερβιρίστηκε μάλιστα κατά την τελετή απονομής των βραβείων στο διάσημο Dolby Theatre του Χόλιγουντ 2023 καθώς και στο Governors Ball (γνωστό και ως το επίσημο afterparty της απονομής) και σε άλλες εκδηλώσεις που σχετίζονται με τα Όσκαρ στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

Ο George Clooney και η Casamigos Tequila

Ο George Clooney και η Casamigos Tequila
© Instagram Casamigos

Η Casamigos πρόκειται για μια συνέργεια των George Clooney, Rande Gerber και Michael Meldman, της οποίας το όνομα οφείλεται στα διπλανά σπίτια, που διαθέτουν οι Clooney και Gerber στο Μεξικό και σημαίνει «Το Σπίτι των Φίλων». Δημιουργήθηκε από την αγάπη τους για μια τεκίλα απλή που δεν χρειάζεται να καλύπτεται με αλάτι ή άλλα συστατικά. Σήμερα κυκλοφορεί μεταξύ άλλων στις εκδόσεις blanco, reposado ή añejo. Παράγεται από 100% μπλε αγαύη Weber που καλλιεργείται σε κόκκινο αργιλώδες έδαφος και σε ψυχρό κλίμα στα υψίπεδα του Jalisco στο Μεξικό, και μεγαλώνει για τουλάχιστον επτά χρόνια. Η Casamigos Blanco «ξεκουράζεται» για 2 μήνες, η Reposado συνεχίζει για 7 μήνες ενώ η Anejo χρειάζεται να αναπαυτεί για 14 μήνες σε βαρέλια αμερικανικής δρυός. Η Casamigos έχει αποσπάσει βραβεία όπως το Gold και το Mexico Anejo Tequila of the Year στο Berlin International Spirits Competition 2017, ενώ το 2017 πωλήθηκαν πάνω από 200 χιλιάδες κιβώτια παγκοσμίως. O ηθοποιός την πήρε μαζί του μέχρι και στη συνέντευξη με τον Jimmy Kimmel...

Matthew McConaughey, Camila Alves και Pantalones Tequila

Ο Μάθιου Μακόναχι και η Καμίλα Άλβες βρίσκονται πάνω σε δύο vintage μηχανές και περιπλανιούνται σε ένα χωράφι αγαύης. Kάπου εκεί ο χολιγουντιανός σταρ αναρωτιέται «Πότε η τεκίλα σταμάτησε να είναι τεκίλα;», με τη σύντροφο του να του απαντά «Ακριβώς! Πού είναι η διασκέδαση σε όλο αυτό;». Όλα αυτά στο πλαίσιο της διαφήμισης της του δικού τους brand οργανικής τεκίλας, Pantalones Tequila που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2023. Συγκεκριμένα, το Blanco εκπέμπει «νότες μελιού και εσπεριδοειδών». Το Reposado είναι ηλικίας εννέα μηνών και έχει πιο φρουτώδη, φρέσκια βελανιδιά, ενώ το Añejo, ηλικίας 15 μηνών, αναδεικνύει τις γεύσεις βανίλιας, καραμέλας βουτύρου και σφενδάμου.

Η Jennifer Lopez και η Delola

4 Απριλίου του 2023 η JLo δημοσίευσε στο προφίλ της στα social media το νέο της επιχειρηματικό εγχείρημα. «Το μυστικό αποκαλύφθηκε! Είμαι περήφανη που μοιράζομαι μαζί σας τη Delola» γράφει μεταξύ άλλων. Η ίδια ανέφερε πως ήθελε να δημιουργήσει μια σειρά αλκοολούχων ποτών με καλύτερη γεύση, καλύτερα συστατικά και κάτι που θα απολάμβανε να πίνει με τους αγαπημένους της ευχάριστα. Το cocktail με λίγες θερμίδες, βγαίνει σε 3 διαφορετικές γεύσεις, με τις ονομασίες Bella Berry Spritz, Paloma Rosa Spritz και L’Orange Spritz και είναι και gluten free παρακαλώ. Γεύσεις, αρώματά και στιλ που την κάνουν να ξεχωρίζει όπως λένε οι λάτρεις της.

Η Kendall Jenner και η 818 τεκίλα

Και το όνομα αυτού 818 Tequila. Η Kendall Jenner είναι ακόμη μια διάσημη που ανακοίνωσε (το Φεβρουάριο του 2021) μέσω Instagram πώς δημιούργησε τη δική της εταιρεία με χειροποίητη τεκίλα από το Χαλίσκο του Μεξικού. Η γνωστή influencer και επιχειρηματίας έκανε πολλές δοκιμές και ταξίδια μέχρι να ανακαλύψει τα συστατικά που την βοήθησαν να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μέχρι σήμερα το brand της έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς και έχει σημειώσει επιτυχίες και βραβεία. Μάλιστα τόνισε πώς συμμετείχε ανώνυμα στους διαγωνισμούς. Σύμφωνα με το Forbes, η τεκίλα που έχει δημιουργήσει η Kendall Jenner κέρδισε το βραβείο "World’s Best Reposado" για το 2020 στον παγκόσμιο διαγωνισμό τεκίλας. Στο site της θα βρει κανείς και την playlist που έχει φτιάξει για να μπει στο απόλυτο mood πίνοντας τεκίλα!

Η Blake Lively και το Betty Buzz

“Cruelty free” εκτός αν μετράνε οι άντρες έγραψε κάτω από το πρόσφατο βίντεο(21/10) που λανσάρει τη νέα σειρά με αλκοολούχα ποτά η γνωστή ηθοποιός Blake Lively. Φράση που έχει ήδη σχολιαστεί αρκετά για λόγους πολιτικής ορθότητας. Τι και αν η ίδια δεν πίνει αλκοόλ όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, δεν στάθηκε αυτό εμπόδιο στο να δημιουργήσει μέσα στο 2021 την δική της σειρά ποτών χωρίς αλκοόλ, Betty Buzz. Το όνομα προέκυψε έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της, ο οποίος την ενέπνευσε να ονομάσει τη σειρά από τη γιαγιά και τη θεία της, οι οποίες και οι δύο ήταν γνωστές ως Betty. Επίσης, η ηθοποιός και ο σύζυγος της Reynolds έχουν και μια κόρη που ονομάζεται Betty. Από τον Μάιο του 2023 βλέπουμε ότι η προώθηση των ποτών της που ξεπερνούν τις 5 γεύσεις γίνεται όλο και πιο έντονη στα social media της καθώς ανεβάζει συχνά σχετικά post. Όλα τα ποτά περιέχουν λίγες θερμίδες ενώ το Meyer Lemon Club Soda, έχει μηδενικές θερμίδες.

Ryan Reynolds και Aviation Gin

«Έχω δοκιμάσει κάθε τζιν στον πλανήτη και το Aviation είναι, χωρίς αμφιβολία, το καλύτερο. Επίσης, δεν συνιστώ να δοκιμάσετε κάθε τζιν στον πλανήτη. Μείνετε με αυτό» είπε ο γνωστός λάτρης των τζιν. Τον Φεβρουάριο του 2018 ανακοίνωσε πώς είναι ο νέος ιδιοκτήτης του Aviation Gin. Ωστόσο, δεν είναι απλά το πρόσωπο του spirit αλλά ασχολείται καθημερινά με όλες τις λεπτομέρειες που το αφορούν δηλώνοντας έτσι, το πάθος του για το κομμάτι αυτό. Το τελευταίο του post για το τζιν ήταν ένα reel που έκανε με τον τραγουδιστή Rob Thomas το Νοέμβριο του 2023.

Κaty Perry και De Soi

Η Katy Perry παρουσίασε την δική της σειρά με απεριτίφ De Soi γεμάτη χρώμα αλλά χωρίς αλκοόλ τον Ιανουάριο του 2022. Συγκεκριμένα, η ποπ τραγουδίστρια ανακοίνωσε την κυκλοφορία της δικής της σειράς με αφορμή την παγκόσμια τάση που ακούει στο όνομα “Dry January”. Δεν δίστασε μάλιστα να αναφέρει στον επίσημο λογαριασμό του brand στα social media ότι το Purple Lune είναι και πάλι σε απόθεμα, πάνω στην ώρα για την πώληση εν όψει Black Friday. «Πάνω στην ώρα για το SOBERUARY! Είμαι ενθουσιασμένη που παρουσιάζω το @drinkdesoi μια σειρά από αφρώδη μη αλκοολούχα απεριτίφ που δημιούργησα με τη νέα μου μαμά/ βοτανολόγο Morgan McLachlan», έγραψε η Perry σε ένα tweet. «Τα απεριτίφ μας είναι γεμάτα προσαρμογόνα που προσφέρουν ευχάριστη αίσθηση δίνοντας ένα ποτό που σας βοηθά να δημιουργήσετε αλλά και να χαλαρώσετε τη νύχτα» συνέχισε.

Michael Jordan και Cincoro Tequila

Michael Jordan και Cincoro Tequila
© Cincoro

Η Jeanie Buss, ο Wes Edens, ο Michael Jordan, ο Wyc Grousbeck και η Emilia Fazzalari δημιούργησαν την τεκίλα Cincoro το 2019. Μέσα σε τρία χρόνια, είχε πουλήσει 1,5 εκατομμύριο φιάλες σε εθνικό επίπεδο και είχε κερδίσει 23 βραβεία σε διαπιστευμένους διαγωνισμούς αλκοολούχων ποτών. Το εγχείρημα άρχισε να υλοποιείται το 2016, όταν οι πέντε τους είχαν προγραμματίσει δείπνο στη Νέα Υόρκη πριν από τις συναντήσεις του ΝΒΑ. Ενώ περίμεναν για το τραπέζι τους, συζητώντας, ανακάλυψαν μεταξύ άλλων και την αγάπη τους για την τεκίλα. Η ομάδα δήλωσε ότι προσπαθεί να διαφοροποιήσει το προϊόν της μέσω των ιδιαίτερων γεύσεων και της διαδικασίας παλαίωσης. Η διαδικασία ξεκινά ως εξής: με τη συγκομιδή φυτών αγαύης ηλικίας τουλάχιστον επτά ετών στο Jalisco του Μεξικού. Η αγαύη μαγειρεύεται αργά και ζυμώνεται για έξι ημέρες και στη συνέχεια ωριμάζει σε βαρέλια ουίσκι. Blanco, Gold, Añejo, Reposado, Extra Añejo είναι τα διαφορετικά μπουκάλια που θα βρεις διαθέσιμα σήμερα στην αγορά. 

Drew Barrymore και Drew's Blend

Drew Barrymore on Her First Wine with Kris Kato - Drew's Blend Pinot Noir

Ο Κρις Μίλερ, φίλος και συνεργάτης της Drew Barrymore, γνώριζε μια οικογένεια αμπελουργών στην Ιταλία. Κάθε φορά που πήγαινε η ηθοποιός εκεί, έκανε μια παράκαμψη και το επισκέπτονταν γιατί της άρεσαν τα κρασιά τους. «Έμαθα πολλά πράγματα από το να είμαι κοντά σε αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους. Ήθελα να ξεκινήσω να φτιάχνω κρασί η ίδια, αλλά στην Καλιφόρνια γιατί δεν μπορούσα να βλέπω τον εαυτό μου να πηγαίνει συνέχεια στην Ιταλία. Το 2010, συνεργάστηκα με τη μάρκα Carmel Road, που ανήκει στην Jackson Family Wines. Ήταν αυτοί με τους οποίους ξεκίνησα το "Drew's Blend". Τα αμπέλια μας βρίσκονται στην κομητεία Monterrey, κατά μήκος της κεντρικής ακτής της Καλιφόρνια» ανέφερε η ηθοποιός Drew Barrymore σε συνέντευξη της στο παρελθόν. Πρόκειται για ελαφριά, φρουτώδη κρασιά με ισορροπημένη οξύτητα. Μία από τις δημιουργίες της ήταν το Drew’s Blend Pinot Noir, ένα ελαφρύ και ελαφρώς spicy κρασί το οποίο έχει κάτσει για 8 μήνες σε βαρέλι γαλλικής οξιάς ενώ η ηθοποιός είχε επεκταθεί και στην pinot ποικιλία. Τόσο με το pinot noir, με κόκκινα φρούτα και νύξεις μπαχαρικών, όσο και με το ροζέ pinot noir, που αποτελείται από λουλουδάτα και ελαφρά αρώματα εσπεριδοειδών. Σήμερα, όπως φαίνεται η διάσημη σταρ έχει αποσυρθεί ενώ πωλούνται κάποια από αυτά κυρίως online και σε επιλεγμένα καταστήματα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice