Μπέβερλι Τζόνσον: Η αποκάλυψη του supermodel για την εποχή που μεσουρανούσε
© ΕPA/NINA PROMMER
Celebrities

Η αποκάλυψη του σούπερμοντελ Μπέβερλι Τζόνσον: «Κοκαΐνη, δύο αυγά και ένα μπολ ρύζι την εβδομάδα»

Έγινε το πρώτο μαύρο μοντέλο στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue το 1974

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μπέβερλι Τζόνσον: Η αποκάλυψη του supermodel για το modelling στην εποχή της 

Η Μπέβερλι Τζόνσον αποκαλύπτει τα άκρα στα οποία έφτασε προκειμένου να δείχνει αδύνατη κατά τη διάρκεια της ακμής της καριέρας της ως μοντέλο.

«Ήθελα να πάρω μια σακούλα M&Ms»

Το 71χρονο σούπερ μόντελ αποκάλυψε σε νέα συνέντευξή του στο Page Six ότι προκειμένου να παραμείνει αδύνατη για τις φωτογραφήσεις της δεκαετίας του 1970 και του 1980, έκανε χρήση κοκαΐνης, η οποία είναι γνωστό ότι έχει κατασταλτική δράση στην όρεξη.

«Όλοι χρησιμοποιούσαν ναρκωτικά εκείνη την εποχή, αλλά το συγκεκριμένο ναρκωτικό για τα μοντέλα χρησιμοποιούνταν επειδή δεν τρώγαμε», δήλωσε η Τζόνσον, προσθέτοντας ότι εκείνη και πολλά άλλα μοντέλα «οδηγήθηκαν επίσης να πιστέψουν εκείνη την εποχή ότι η κοκαΐνη δεν ήταν εθιστική».

«Θυμάμαι να τρώω δύο αυγά και ένα μπολ καστανό ρύζι την εβδομάδα», συνέχισε. «Έτρεμα σε ένα ταξί και έλεγα να σταματήσω γιατί πρέπει να πάρω μια σακούλα M&Ms».

Η δίαιτα οδήγησε σε ένα ανθυγιεινό μοτίβο για το μοντέλο, το οποίο σημείωσε ότι «σταματούσε και την έπιανε το τρέμουλο», αλλά συχνά επαινούνταν για την σιλουέτα της.  «...Κάθε φορά που ερχόσουν στη δουλειά σου έλεγαν: 'Ναι! κόκαλο το κορίτσι. Ναι', σαν να σε συγχαίρουν. Κανείς δεν σου έλεγε πραγματικά την αλήθεια», μοιράστηκε.

Η Τζόνσον είπε ότι τελικά κατάφερε να ξεφύγει από την ανθυγιεινή ρουτίνα χάρη στη μητέρα της, η οποία την έβγαλε μια μέρα από τη μπανιέρα και την ανάγκασε να κοιτάξει τον εαυτό της σε έναν καθρέπτη. 

Η πρώτη μαύρη στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue

H Tζόνσον έγινε διάσημη όταν έγινε το πρώτο μαύρο μοντέλο που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της αμερικανικής Vogue τον Αύγουστο του 1974, αφού η Nτονιάλε Λούνα ήταν η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της βρετανικής Vogue το 1966. 

Το 2012, η Τζόνσον ήταν η πρωταγωνίστρια της ριάλιτι σειράς «Beverly's Full House» που προβλήθηκε στο δίκτυο Oprah Winfrey Network (OWN).  Το 2008, οι New York Times ονόμασαν την Johnson ως έναν από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μόδα του 20ου αιώνα

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice