Μπραντ Πιτ: Κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη με την Τζολί
© EPA/IAN LANGSDON
Celebrities

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τον τελευταίο γύρο της δικαστικής διαμάχης με την Αντζελίνα Τζολί για το Chateau Miraval

Κατηγορεί την πρώην σύζυγο του ότι πούλησε το μερίδιο της χωρίς να τον ενημερώσει

62224-137655.jpg
Newsroom |

Μπραντ Πιτ: Κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη με την Τζολί για το Chateau Miraval

Ο Μπραντ Πιτ κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη του με την πρώην σύζυγο του, Αντζελίνα Τζολί, για τον γαλλικό αμπελώνα τους αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσαν πηγές στο Page Six.

Ο 60χρονος ηθοποιός βρέθηκε στα δικαστήρια της Καλιφόρνιας και του Λουξεμβούργου για το Château Miraval, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να έχει το πλειοψηφικό πακέτο στον περίφημο αμπελώνα, αφού η 48χρονη Τζολί πούλησε τις μετοχές της στον Γιούρι Σέφλερ, ιδιοκτήτη του ρωσικού γίγαντα της βότκας Stoli.

H Τζολί πούλησε το μερίδιο της σε Ρώσο ολιγάρχη

To ζευγάρι αγόρασε το 2008 τον αμπελώνα και συμφώνησε να μην πουλήσει κανείς από τους δύο το μερίδιο του, εκτός κι αν υπάρξει η άδεια από τον άλλον. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε η πλευρά Πιτ, η Αντζελίνα Τζολί «επιδίωξε να του προκαλέσει κακό», πουλώντας το ποσοστό της στον Ρώσο ολιγάρχη, Γιούρι Σέφλερ, χωρίς να γνωρίζει κανείς τίποτα και χωρίς να υπάρξει συμφωνία με τον ηθοποιό. 

Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η πώληση ουσιαστικά θα οδηγήσει στην εξαγορά του αμπελώνα από τον Ρώσο ολιγάρχη που ασχολείται με την παραγωγή αλκοολούχων ποτών. Μάλιστα, τα έγγραφα αναφέρουν ότι η Αντζελίνα Τζολί έπαιρνε κανονικά το 40% των κερδών της επιχείρησης, ενώ «δεν είχε συνεισφέρει τίποτα» σε ένα εγχείρημα που αποδείχτηκε μια «διεθνής ιστορία επιτυχίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων».

Μπραντ Πιτ: Κέρδισε τον τελευταίο γύρο στη δικαστική διαμάχη με την Τζολί
Twitter/Chateau Miraval

Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί: Το πλήγμα για την επιχείρηση

Παράλληλα η πλευρά του Μπραντ Πιτ αμφισβητεί την αξιοπιστία του Γιούρι Σέφλερ και αναφέρει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η φήμη του αμπελώνα που έχει εξαπλωθεί να πληγεί λόγω της σύνδεσής της με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και τις πρακτικές του. 

Το κτήμα Miraval βρίσκεται στο χωριό Correns στη νοτιοανατολική Γαλλία και αγοράστηκε από το ζευγάρι για περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ. Ο Πιτ λέγεται ότι πλήρωσε το 60% στην τιμή αγοράς, με την Τζολί να πληρώνει το υπόλοιπο 40%.

Η Τζολί φέρεται να ενημέρωσε τον Πιτ για την απόφασή της να πουλήσει στη Σέφλερ τον Ιανουάριο του 2021, λέγοντας ότι είχε πάρει μια «οδυνηρή απόφαση, με βαριά καρδιά», με την πλευρά του Πιτ να μην το αναγνωρίζει και να ζητά τη διεξαγωγεί δίκης. 

Πηγή: BBC, Page Six

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice