Paulina Poritskova
© Instagram/ Paulina Poritskova
Celebrities

Πολίνα Πορίζκοβα: Γιορτάζει τα 59 της χρόνια με γυμνή φωτογραφία

To άλλοτε σούπερ μοντέλο στηλιτεύει συνεχώς τις ηλικιακές διακρίσεις

62224-137655.jpg
Newsroom |

Πολίνα Πορίζκοβα: Το πρώην σούπερ μοντέλο γιορτάζει τα 59 της χρόνια με γυμνή φωτογραφία

Το άλλοτε τοπ μόντελ Πολίνα Πορίζκοβα πόζαρε χαμογελαστή και γυμνή, έχοντας τυλιγμένο στη μέση της μόνο ένα λευκό σεντόνι, γιορτάζοντας τα γενέθλια της.

Η τσεχικής καταγωγής Πορίζκοβα άφησε εποχή στα 80's - 90's. Το 1984, σε ηλικία 18 ετών, έγινε το πρώτο μοντέλο από την Κεντρική Ευρώπη που φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του «Sports Illustrated». Τέσσερα χρόνια αργότερα υπέγραψε συμβόλαιο 6 εκατ. δολαρίων με την Estée Lauder.

Πολίνα Πορίζκοβα: Στα 59 μου χρόνια, δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα

«Στα 59 μου χρόνια, δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα στο "πολυφορεμένο" δέρμα μου. (Για όσους από εσάς θα μου κάνουν κήρυγμα για την ηλικία και τη γύμνια, να είστε σίγουροι - μου πήρε 59 χρόνια για να νιώσω τόσο σίγουρη και απαλλαγμένη από ντροπή, και εύχομαι το ίδιο και για εσάς)», τόνισε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της. «Ένα κορίτσι γενεθλίων (γυναίκα) μέσα στο κοστούμι γενεθλίων της. Μια τελευταία χρονιά στα πενήντα μου. Ήταν η χειρότερη, η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο διαφωτιστική δεκαετία της ζωής μου. Είμαι περήφανη που έφτασα στο επίπεδο 59! Και θα συνεχίσω να είμαι περήφανη με κάθε επίπεδο που θα ανεβαίνω σε αυτό το παιχνίδι της ζωής. Στα 59 μου χρόνια, δεν έχω νιώσει ποτέ καλύτερα στο "πολυφορεμένο" δέρμα μου. (Για όσους από εσάς θα μου κάνουν κήρυγμα για την ηλικία και τη γύμνια, να είστε σίγουροι - μου πήρε 59 χρόνια για να νιώσω τόσο σίγουρη και απαλλαγμένη από ντροπή, και εύχομαι το ίδιο και για εσάς)», έγραψε.

Πολίνα Πορίζκοβα: Στηλεύτει συνεχώς τον ηλικιακό ρατσισμό

Η ίδια έχει επανειλημμένα στηλιτεύσει την anti-aging κουλτούρα στα social media, γι' αυτό και δεν διστάζει να ανεβάζει φωτογραφίες της με τον χρόνο που περνά και αφήνει εμφανή τα σημάδια του τόσο στο πρόσωπο όσο και το σώμα της. Με αυτόν τον τρόπο στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το body shaming. Σε συνεντεύξεις της έχει αναφέρει πόσο σημαντικό είναι οι γυναίκες να συμφιλιώνονται με το πέρασμα του χρόνου και να αγαπούν το σώμα τους με τις αναπόφευκτες αλλαγές, παραμένοντας μακριά από αισθητικές επεμβάσεις, όπως botox. «Τα πάμε σαφώς καλύτερα τιμώντας την ομορφιά που πηγάζει από κάθε μέγεθος και χρώμα, αλλά η ηλικία παραμένει κάτι που πρέπει να κατακτηθεί» είχε τονίσει σε συνέντευξη για την φωτογράφιση που έκανε για το «Los Angeles Magazine».

Και πρόσθεσε: «Για όλους εσάς που έχετε πρόβλημα με μια μεγαλύτερη γυναίκα όταν γιορτάζει το σώμα και την ηλικία της, υπάρχει το κουμπί unfollow. Μην γελοιοποιείστε δείχνοντας στους υπόλοιπους ότι δεν ξέρετε πώς να το χρησιμοποιείτε».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice