Ρομπέρτο Καβάλι: Η Χάιντι Κλουμ ανήρτησε φωτογραφία
Ρομπέρτο Καβάλι: Η Χάιντι Κλουμ ανήρτησε φωτογραφία © CAROLINE BREHMAN/ EPA
Celebrities

Η Heidi Klum αποχαιρέτησε τον Roberto Cavalli με μία φωτογραφία

«Μου λείπεις», έγραψε το μοντέλο για τον κορυφαίο σχεδιαστή

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ρομπέρτο Καβάλι: Η Χάιντι Κλουμ αποχαιρέτησε με μία φωτογραφία τον κορυφαίο σχεδιαστή

Ο Roberto Cavalli έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών όπως έγινε γνωστό χθες (12.04) και μεταξύ των ανθρώπων της μόδας που τον αποχαιρέτησαν, είναι και η Χάιντι Κλουμ.

Το supermodel ανέβασε μια φωτογραφία τους στο Instagram, από μια συνάντηση που είχαν στο παρελθόν και έγραψε: «Μου λείπεις Roberto Cavalli».

Roberto Cavalli: Ο αγαπημένος σχεδιαστής του jet set

Πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1970. Οι πρώτες σταρ που «έπιναν νερό» στο όνομά του ήταν η Σοφία Λόρεν και η Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ το αποκαλυπτικό, εντυπωσιακό στυλ του εξακολουθούσε να προτιμάται χρόνια μετά από τις επόμενες γενιές διασημοτήτων, όπως η Κιμ Καρντάσιαν και η Τζένιφερ Λόπεζ.

Ο Cavalli αφήνει ένα τεράστιο κενό στη μόδα, παρόλο που το 2015 πούλησε την ομώνυμη εταιρεία που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970. Στο παρελθόν είχε μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Η ανατροφή του ήταν σκληρή μετά τη δολοφονία του πατέρα του. «Ήμουν τοπογράφος, δούλευα σε ένα ορυχείο στο Valdarno. Δεν μίλησα μέχρι τα 18. Αλλά η ζωή ήταν ευγενική μαζί μου και με αντάμειψε».

Roberto Cavalli: Τα wild prints και τα luxury jeens

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, εφηύρε και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μια διαδικασία εκτύπωσης σε δέρμα και άρχισε να δημιουργεί patchworks από διαφορετικά υλικά. Έκανε το ντεμπούτο του στο Παρίσι, λαμβάνοντας αμέσως παραγγελίες από εταιρείες όπως η Hermès και ο Pierre Cardin. Σε ηλικία 32 ετών, παρουσίασε την πρώτη του συλλογή στο Salon for Prêt-à-Porter στο Παρίσι. 

Στη συνέχεια, άνοιξε την πρώτη του μπουτίκ το 1972 στο Saint-Tropez. Για τις επόμενες δύο δεκαετίες, παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό άγνωστος εκτός Ευρώπης. Στη συνέχεια, τη δεκαετία του 1990, έφερε εκ νέου στη μόδα το luxury jeen, πρώτα με την αμμοβολή και στη συνέχεια, βάζοντας Lycra για να τα κάνει να εφαρμόζουν πιο άνετα και να φαίνονται πιο σέξι. Όταν το μοντέλο Ναόμι Κάμπελ φόρεσε ένα ζευγάρι κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης στην πασαρέλα το 1993, τα ελαστικά τζιν έγιναν τεράστια τάση.

Roberto Cavalli Dead At 83
© EPA/GIUSEPPE LAMI

Η Heidi Klum αποχαιρέτησε τον Roberto Cavalli με μία φωτογραφία
Roberto Cavalli Dead At 83
© EPA/GIUSEPPE LAMI
Roberto Cavalli Dead At 83
© EPA/GIUSEPPE LAMI

Roberto Cavalli: Εκκεντρικός μέχρι το μεδούλι

Γνωστός για την εκκεντρικότητα του, ο Καβάλι είχε μια προτίμηση στις Ferrari, στα χοντρά πούρα και στα κομμένα πουκάμισα που ξεκουμπώνονταν για να αποκαλύπτουν το μαυρισμένο στήθος του. Παντρεύτηκε σύο φορές -τη δεύτερη, μια επιλαχούσα Μις Υφήλιος- είχε έξι παιδιά, ένα μοβ ελικόπτερο και έναν αμπελώνα στην Τοσκάνη. Και βέβαια ήταν στους A-listers του Χόλιγουντ.

«Ο Ρομπέρτο αγαπούσε την υπερβολή, αλλά ποτέ δεν έχασε την άποψή του», είχε δηλώσει για εκείνον η Νίνα Γκαρσία, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Elle. «Ακόμα και όταν ο μινιμαλισμός ήταν ο κανόνας, εκείνος πίστευε στον μαξιμαλισμό. Μας έντυσε με τη σκέψη ότι στη ζωή -και στη μόδα- πρέπει να ζούμε με ταχύτητα».

Roberto Cavalli Dead At 83

© EPA/GIUSEPPE LAMI
Roberto Cavalli Dead At 83
© EPA/GIUSEPPE LAMI

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice