Έλιοτ Σάμνερ: Το παιδί του Στινγκ πρωταγωνιστεί στη σειρά Ripley

Εκτός από την υποκριτική, ασχολείται και με τη μουσική και δηλώνει non-binary

Έλιοτ Σάμνερ: Το παιδί του Στινγκ και της Τρούντι Στάιλερ πρωταγωνιστεί στη σειρά του Netflix Ripley και παίρνει καλές κριτικές.

Το 2009 έχασε την αίσθηση της όσφρησης μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο. Τον Δεκέμβριο του 2015 δήλωσε πως δεν πιστεύει στις ετικέτες φύλου και πως δε νιώθει να ταυτίζεται με μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Έκτοτε χρησιμοποιεί τις αντωνυμίες they/them για τον εαυτό τ@. Πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix Ripley, είναι το παιδί του Στινγκ και της ηθοποιού και σκηνοθέτριας Τρούντι Στάιλερ και ονομάζεται Έλιοτ Σάμνερ. 

Γεννήθηκε στην Πίζα της Ιταλίας, μεγάλωσε στην αγγλική επαρχία, στην οικογενειακή φάρμα κοντά στο Στόουνχετζ, πήρε τις καλύτερες σπουδές στο Λονδίνο. Το παιδί που τα πέντε του αδέλφια και οι γονείς του το φώναζαν «Κόκο» έπιασε την πρώτη του κιθάρα στα πέντε. Έγραψε τα πρώτα του τραγούδια στα 15. Στα 17 είχε ήδη συμβόλαιο με την Island Records, στα 20 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ και κέρδισε μια υποψηφιότητα Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη στα μουσικά βραβεία Virgin Media. Ονόμασε το γκρουπ του I Blame Coco. Πέρασε από σαράντα μουσικά κύματα και είδη, από ποπ και πανκ μέχρι χάουζ. Από το 2014 διέλυσε το γκρουπ και ξεκίνησε σόλο μουσική καριέρα. Αφού ηχογράφησε μερικά άλμπουμ, άρχισε να «σαμποτάρει συστηματικά» την καριέρα του. «Δεν πίστευα σε αυτό που έκανα. Δεν ήμουν εγώ» είπε σε συνέντευξή τ@. Από το 2016 δουλεύει ως DJ σε μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Vaal.

Ο ρόλος του Φρέντι Μάιλς στη σειρά του Netflix Ripley είναι από τους πρώτους σημαντικούς που ανέλαβε @ Έλιοτ και ήδη έχει λάβει πολύ καλές κριτικές. Σοβαρό ντεμπούτο είχε κάνει στην ταινία The Gentlemen του Γκάι Ρίτσι το 2020 και στην ταινία James Bond No Time to Die την ίδια χρονιά.

Η βιομηχανία της μόδας τ@ καλοβλέπει. Στο προφίλ τ@ στο Instagram μπορεί να δει κανείς πως συμμετέχει σε εκδηλώσεις μόδας και έχει κάνει μόντελινγκ για τους Οίκους Celine, Stella McCartney, Acne Studios και Louis Vuitton.

Για την ερωτική ζωή ακούγονται και γράφονται πολλά. Μέχρι στιγμής τ@ έχουν συνδέσει με τα μοντέλα Σάρα Χολτ και Λούσι φον Άλτεν και την ηθοποιό Ζοζεφίν ντ Λα Μπομ. Λέει πως δε χρειάστηκε να κάνει επίσημο come out σε οικογένεια και φίλους γιατί «ποτέ κανείς δεν ρώτησε. Όλοι το ήξεραν. Οι φίλοι μου το ήξεραν πάντα. Κι εγώ το ήξερα».

Λούσι φον Άλτεν και Έλιοτ Σάμνερ / © EPA/JOERG CARSTENSEN