Κέιτ Μπλάνσετ
Η Κέιτ Μπλάνσετ στο 76ο ετήσιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, 19 Μαΐου 2023 © ΕΡΑ/MOHAMMED BADRA
Celebrities

Αντιδράσεις για την Κέιτ Μπλάνσετ: Είπε ότι ανήκει στη μεσαία τάξη παρά την τεράστια περιουσία της

«Είμαι λευκή, είμαι προνομιούχα και έχω το σύμπλεγμα του λευκού σωτήρα»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σφοδρή κριτική στην Κέιτ Μπλάνσετ που είπε ότι ανήκει στη «μεσαία τάξη» αλλά έχει περιουσία $95 εκατ.

Η διάσημη ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ περιέγραψε τον εαυτό της ως «μεσαία τάξη» παρά την εκπληκτική περιουσία των 95 εκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει, άφησε τους θαυμαστές της γεμάτους απορία.

'Class dysphoria': Cate Blanchett needs 'wealth blockers' after middle-class claim

Κέιτ Μπλάνσετ: Μια διασημότητα της μεσαίας τάξης

Η 55χρονη Αυστραλή μίλησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου συζήτησε τη σημασία τού να δοθεί στους πρόσφυγες κινηματογραφιστές χώρος για να πουν τις δικές τους ιστορίες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Κέιτ αναγνώρισε την προνομιακή της θέση, αλλά άφησε τους θαυμαστές της έκπληκτους, καθώς συνέχισε να περιγράφει τον εαυτό της ως «μεσαία τάξη» παρά την ιδιότητά της ως διασημότητα.

«Είμαι λευκή, είμαι προνομιούχα, είμαι μεσαία τάξη και νομίζω ότι κάποιος μπορεί να με κατηγορήσει ότι έχω λίγο το σύμπλεγμα του λευκού σωτήρα», είπε.

Αλλά πολλοί Αυστραλοί και Αμερικανοί εξεπλάγησαν που κάποια με καθαρή περιουσία 95 εκατομμυρίων δολαρίων και πολυεθνικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων θεωρεί τον εαυτό της «μεσαία τάξη».

«Φωτιά» τα σχόλια για την Κέιτ Μπλάνσετ

Ωστόσο, οι φαν δεν ενθουσιάστηκαν και τα σχόλια πήραν «φωτιά» με πολλούς να γράφουν: «Αγαπημένη, μεσαία τάξη; Είναι ανώτερη τάξη. Η καθαρή της περιουσία είναι 95 εκατομμύρια».

«Λέει μεσαία τάξη επειδή δεν ανήκει στην αριστοκρατία; Lol, τι είναι αυτή η σύμβαση ονομασίας που χρησιμοποιούν κάποιοι;», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Μεσαία τάξη. Ναι. Εντάξει. Τόσο εκτός επαφής αν θεωρεί τον εαυτό της μεσαία τάξη. Ίσως εκατομμυριούχος στη μέση του δρόμου…», είπε ένας άλλος.

Η μεσαία τάξη στην οποία αναφέρθηκε η Κέιτ Μπλάνσετ

Ωστόσο, ορισμένοι επεσήμαναν ότι χρησιμοποιούσε τον όρο σε ένα αυστηρά βρετανικό πλαίσιο, όπου η τάξη ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένη με την οικογένεια και την κληρονομιά, όχι με τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο όρος «ανώτερη τάξη» χρησιμοποιήθηκε ιστορικά για να αναφερθεί σε άτομα της υψηλότερης κοινωνικής τάξης, στην αριστοκρατία ή σε κάποιον με επίσημο τίτλο όπως ο δούκας, ο μαρκήσιος, ο κόμης, ο υποκόμης ή ο βαρόνος.

Όταν ένας Βρετανός αυτοαποκαλείται «μεσαία τάξη» ή «ανώτερη μεσαία τάξη», συνήθως λέει ότι είναι ευκατάστατος, αλλά όχι αριστοκράτης.

Ένας εξήγησε: «Σημαντικό πλαίσιο είναι ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η τάξη είναι περισσότερο μια κοινωνική ετικέτα παρά κοινωνικοοικονομική. Η τάξη ιστορικά είχε να κάνει περισσότερο με τη σχέση με την αριστοκρατία παρά με τον αριθμό στον τραπεζικό λογαριασμό. Η ανώτερη τάξη αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άτομα με αριστοκρατική κληρονομιά».

Όσοι ανήκουν στη «μεσαία τάξη» μπορεί να είναι απολύτως πολύ πλούσιοι, αλλά, αν δεν έχετε επίσημο τίτλο, εξακολουθείτε να ταυτίζεστε ως «μεσαία τάξη».

Η ζωή και η περιουσία της Κέιτ Μπλάνσετ

Η Κέιτ σπούδασε ιδιωτικά σε ένα σχολείο θηλέων της Μελβούρνης και έγινε παγκόσμια διασημότητα και σταρ του Χόλιγουντ με περιουσία 95 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Κέιτ, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σίδνεϊ, ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Ανατολικό Σάσεξ, με τον θεατρικό σύζυγό της Άντριου Άπτον και τα τέσσερα παιδιά τους από το 2015.

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 1997, έχει τρεις γιους - τον 22χρονο Dashiell, τον 19χρονο Roman και τον 16χρονο Ignatius - και μια κόρη, την 8χρονη Edith.

Η Κέιτ Μπλάνσετ έχει μια ιστορική εξοχική κατοικία 5 εκατομμυρίων λιρών κοντά στο Κρόουμπορο, στο Ανατολικό Σάσεξ, ενώ δίπλα αγόρασε γη, μια αγροικία 1,5 εκατομμυρίων λιρών με 100 στρέμματα.

Αγόρασε επίσης ένα οικολογικό σπίτι 5 εκατομμυρίων λιρών στο Mawgan Porth, στην Κορνουάλη, το 2020 και ήταν απασχολημένη με την ανακαίνιση της ιδιοκτησίας των πέντε υπνοδωματίων.

Η Κέιτ και ο Αυστραλός σύζυγός της έχουν επίσης ακίνητα στην πατρίδα τους, καθώς κατέχουν επίσης μια επενδυτική κατοικία στο CBD του Σίδνεϊ.

Νωρίτερα φέτος, πούλησαν επίσης το οικογενειακό τους σπίτι τριών υπνοδωματίων στο Prahran της Μελβούρνης, για περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια - πολύ υψηλότερα από την τιμή αναφοράς των 2,25 - 2,45 εκατ. δολαρίων.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice