Τζέσι Άιζενμπεργκ: Αίτηση για χορήγηση πολωνικής υπηκοότητας υπέβαλε ο Αμερικανός ηθοποιός - Η οικογένειά του έζησε εκεί για σειρά γενεών.
Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέσι Άιζενμπεργκ αποκάλυψε ότι υπέβαλε αίτηση για χορήγηση πολωνικής υπηκοότητας © EPA/Clemens Bilan
Celebrities

Ο Τζέσι Άιζενμπεργκ υπέβαλε αίτηση για χορήγηση πολωνικής υπηκοότητας

O Αμερικανός ηθοποιός θέλει να «δημιουργήσει καλύτερες σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Πολωνών»

62224-137655.jpg
Newsroom |

Τζέσι Άιζενμπεργκ: Αίτηση για χορήγηση πολωνικής υπηκοότητας υπέβαλε ο Αμερικανός ηθοποιός - Η οικογένειά του έζησε εκεί για σειρά γενεών.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Τζέσι Άιζενμπεργκ αποκάλυψε ότι υπέβαλε αίτηση για χορήγηση πολωνικής υπηκοότητας πριν από περίπου εννέα μήνες και ότι βρίσκεται στη διαδικασία «αναμονής για την τελική έγκριση».

Τζέσι Άιζενμπεργκ: Έκανα αίτηση για πολωνική υπηκοότητα

Σε συνέντευξη στο πολωνικό έντυπο Głos Wielkopolski, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Social Network» εξήγησε ότι τόσο οι οικογένειά του όσο και η οικογένεια της συζύγου του ήταν από την Πολωνία.

Πρόσθεσε ότι τα γυρίσματα της ταινίας του «A Real Pain» στην Πολωνία του θύμισαν ιστορίες που είχε ακούσει από την οικογένειά του όταν μεγάλωνε και τον έκαναν να θέλει να «δημιουργήσει καλύτερες σχέσεις μεταξύ Εβραίων και Πολωνών».

«Έκανα αίτηση για πολωνική υπηκοότητα πριν από περίπου εννέα μήνες. Προφανώς, όλα τα έγγραφα έχουν ήδη υποβληθεί και περιμένω την τελευταία υπογραφή», είπε ο Άιζενμπεργκ.

«Άκουγα ιστορίες για τη σχέση των Πολωνών με την εβραϊκή οικογένειά μου»

«Η οικογένειά μου είναι από το νοτιοανατολικό τμήμα, από το Κρασνίσταφ, η οικογένεια της συζύγου μου Άννα Στρουτ είναι από το Λοτζ. Θέλαμε να έχουμε μεγαλύτερη σύνδεση με την Πολωνία. Θα ήθελα να εργαστώ περισσότερο εδώ. Μεγαλώνοντας, άκουγα ιστορίες για τη σχέση των Πολωνών με την εβραϊκή οικογένειά μου και όλες οι ιστορίες ήταν υπέροχες: ήμασταν οι καλύτεροι φίλοι με τους Πολωνούς».

Όπως ανέφερε η οικογένειά του έζησε στο Κρασνίσταφ έως τον πόλεμο, αλλά επέζησε μόνον ένα μέλος της και μετακόμισε στο Στσέτσιν.

Δυστυχώς πρόσφατα πέθανε και εκείνη από Covid, σημείωσε.

Ο Άιζενμπεργκ έκανε επίσης αναφορά στο πώς τον προσέλκυσε η Πολωνία «με προσωπικό τρόπο», καθώς η οικογένειά του έζησε εκεί για «τόσες γενιές, για αιώνες».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice