Κέιτ Μίντλετον: Το «δόλωμα» στο ιατρικό προσωπικό που παραβίασε τον φάκελό της
Το προσωπικό του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύθηκε η Κέιτ Μίντλετον εξακολουθεί να ερευνάται
Πώς παγίδευσαν τα μέλη του ιατρικού προσωπικού που επιχείρησαν να παραβιάσουν τα προσωπικά δεδομένα της Κέιτ Μίντλετον
Στο φως έρχεται πλέον η πρώτη αντίδραση της Κέιτ Μίντλετον, όταν λίγες ημέρες μετά το σοβαρότατο χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε, την ενημέρωσαν ότι άνθρωποι από το προσωπικό του νοσοκομείου γνώριζαν ευαίσθητες λεπτομέρειες από τον ιατρικό της φάκελο και ετοιμάζονταν να τις δώσουν στη δημοσιότητα.
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας Κάθριν –κατά κόσμον Κέιτ Μίντλετον- σοκαρίστηκε, όταν από το παλάτι ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη τεράστια έρευνα για το τι μπορεί να είχε διαρρεύσει από τα προσωπικά της δεδομένα, ιδίως εκείνα που σχετίζονταν με λεπτομέρειες για το είδος καρκίνου με το οποίο διαγνώστηκε, αλλά και για τη θεραπεία στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί.
Την ίδια στιγμή, ορισμένοι εργαζόμενοι από την κλινική του Λονδίνου, στην οποία η Μίντλετον παρέμεινε επί 13 ημέρες τον Ιανουάριο εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πειθαρχικές διώξεις για παραβίαση ιατρικού απορρήτου, εν τούτοις οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι δεν έχουν ακόμη παραπεμφθεί στις αστυνομικές αρχές. Ο λόγος γι’ αυτή την καθυστέρηση αφορά την έκταση της έρευνας –εντός και εκτός του νοσοκομείου- και το ότι η υπουργός Υγείας Μαρία Κόλφιλντ ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ζητήθηκε από τους αξιωματικούς να ξεκινήσουν έρευνα.
Τώρα κάποιες πηγές αποκαλύπτουν ότι αν όντως υπήρξε παραβίαση, τα μέλη του προσωπικού θα έχουν ήδη «πιαστεί» μέσω μίας τακτικής που χρησιμοποιούν τα νοσοκομεία όταν περιθάλουν VIP επισκέπτες. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα των VIP ασθενών αποθηκεύονται με ψεύτικο όνομα, ενώ τα δεδομένα - «δόλωμα» αποθηκεύονται με το πραγματικό όνομα και έτσι εντοπίζονται, όσοι έχουν σκοπό να προχωρήσουν σε κακόβουλες –κάποτε και καλοπληρωμένες- διαρροές προς τα media.
Ο Sam Smith, της ομάδας προστασίας δεδομένων υγείας MedConfidential, δήλωσε ότι οι παραβιάσεις δεδομένων είναι «δυστυχώς συχνές», αλλά η διαδικασία έρευνας μπορεί να διαρκέσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με αναφορές, αποτελεί ποινικό αδίκημα για το προσωπικό ενός χώρου υγειονομικής περίθαλψης να έχει πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρικά αρχεία ενός ασθενούς χωρίς τη συγκατάθεση του υπεύθυνου επεξεργασίας δεδομένων του οργανισμού.
Με στοιχεία από The Sunday Mail, The News International