Η Σελίν Ντιόν μίλησε για την κατάχρηση φαρμάκων που έκανε

«Θα μπορούσε να με σκοτώσει», παραδέχθηκε

Newsroom |

Η Σελίν Ντιόν μίλησε για την κατάχρηση φαρμάκων που έκανε - «Θα μπορούσε να με σκοτώσει», παραδέχθηκε

Η Σελίν Ντιόν παραχώρησε ακόμα μία συνέντευξη και μίλησε ξανά για το Σύνδρομο του Δύσκαμπτου Ανθρώπου αλλά και τα συμπτώματα που υπέφερε πολλά χρόνια παρόλο που δεν το γνώριζε.

Μάλιστα, η Σελίν Ντιόν δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση φαρμάκων στην οποία κατέφυγε η ίδια στην προσπάθεια να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα του συνδρόμου της.

Μεταξύ αυτών έκανε λόγο για μυϊκούς σπασμούς, δυσκολία στην αναπνοή και στο τραγούδι και, κυρίως, εξάρσεις της νόσου όπου ολόκληρο το σώμα της κλείδωνε από τον πόνο.

Σελίν Ντιόν: Το πρώτο σύμπτωμα 20 χρόνια πίσω και οι τεράστιες δόσεις Valium

Μάλιστα, αποκάλυψε πως η πρώτη φορά που ένιωσε έναν σπασμό ήταν πριν από 20 χρόνια, στη διάρκεια μιας περιοδείας της στη Γερμανία: «Μετά το πρωινό άρχισα να νιώθω ξαφνικά έναν σπασμό και οι ασκήσεις φωνητικής μου τον επιδείνωσαν». Τότε, ξεκίνησε να δοκιμάζει διάφορες θεραπείες, από ατμόλουτρα μέχρι μη συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Ωστόσο, τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν και έτσι στράφηκε στα φάρμακα για να μπορεί να αποδώσει στη σκηνή, μεταξύ αυτών σε αγωγές όπως το Valium, κάνοντας αρχικά χρήση δόσεων 2mg, την οποία έφτασε και στα 90mg.

«Θα μπορούσε να με σκοτώσει. Δεν αναρωτιόμουν για τη δοσολογία γιατί δεν ήξερα από ιατρική. Νόμιζα ότι θα ήμουν καλά. Είχε αποτέλεσμα για λίγες μέρες, για λίγες εβδομάδες και μετά έπαψε να έχει. Δεν καταλάβαινα ότι θα μπορούσα να ξαπλώσω και να σταματήσω να αναπνέω. Και μαθαίνεις μέσα από τα λάθη σου», σημείωσε η Σελίν Ντιόν και πρόσθεσε:

«Ο κόσμος που με γνωρίζει αρκετά καλά ξέρει ότι δεν θα έπαιρνα φάρμακα απλά για να “φτιαχτώ”, να μαστουρώσω. Σε ολόκληρη τη ζωή μου έχω υπάρξει όσο περισσότερο επαγγελματίας μπορώ, ένα πειθαρχημένο, σκληρά εργαζόμενο άτομο, έκανα ό,τι χρειαζόταν για να διατηρώ τη φωνή μου σε φόρμα».