Ο Σάιμον Λε Μπον των Duran Duran Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) - Ποιοι άλλοι διάσημοι βρέθηκαν στη φετινή λίστα του βασιλιά Καρόλου Γ'
Ο Σάιμον Λε Μπον των Duran Duran επιλέχθηκε για Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας © EPA/Elvis Gonzalez
Celebrities

Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ο Σάιμον Λε Μπον των Duran Duran

Για τη συνεισφορά του στη μουσική και τη φιλανθρωπία - Η δήλωση του Βρετανού σταρ

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Σάιμον Λε Μπον των Duran Duran Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) - Ποιοι άλλοι διάσημοι βρέθηκαν στη φετινή λίστα του βασιλιά Καρόλου Γ'

Ο Σάιμον Λε Μπον των Duran Duran επιλέχθηκε για Μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (MBE) στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου το 2024, κερδίζοντας την αναγνώριση για τη συνεισφορά του στη μουσική και τη φιλανθρωπία.

Σάιμον Λε Μπον: MBE ο frontman των Duran Duran

Η ανακοίνωση της επιλογής του Λε Μπον έγινε το Σάββατο και ο frontman των Duran Duran τη χαρακτήρισε «απίστευτη και εντελώς απροσδόκητη τιμή», σύμφωνα με το BBC.

«Είναι σωστό που η διάκριση απονέμεται όχι μόνο για τον ρόλο μου στη μουσική, αλλά και για το έργο με το οποίο είχα την τύχη να ασχοληθώ εκτός του συγκροτήματος για μερικούς από τους λόγους στους οποίους πιστεύω», συνέχισε ο τραγουδιστής.

«Για να αναφέρω μόνο δύο από αυτούς, ελπίζω αυτή η στιγμή να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση για το έργο του Blue Marine Foundation (οργανισμό για την αποκατάσταση των ωκεανών), καθώς και για την οργάνωση Centrepoint (η οποία στηρίζει άστεγους νέους)».

Ο Σάιμον Λε Μπον γεννήθηκε στο Χερτφορτσάιρ μεγάλωσε στο Δυτικό Λονδίνο και φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, όπου ιδρύθηκαν οι Duran Duran το 1978.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Le Bon εντάχθηκε και το συγκρότημα άρχισε να κυκλοφορεί μια εμβληματική σειρά άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένων των «Duran Duran» το 1981, «Rio» το 1982 και πολλών άλλων.

Άλλα ονόματα από τον κόσμο της ψυχαγωγίας που θα τιμηθούν, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του βασιλιά Καρόλου Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου που ανακοινώθηκε, είναι οι τραγουδίστριες Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Χέδερ Σμολ των M-People και Λιζ Μίτσελ των Boney M, καθώς και ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός Αρμάντο Ιανούτσι.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice