Ο Λίαμ Γκάλαχερ επικρίνει τους ακτιβιστές για το κλίμα που βανδάλισαν το Στόουνχετζ

«Μην καταστρέφετε τις πέτρες, έχουν μυστικιστικές δυνάμεις»

Newsroom |

Ο Λίαμ Γκάλαχερ ασκεί κριτική στους ακτιβιστές της οργάνωσης «Just Stop Oil» που έβαψαν το μνημείο Στόουνχετζ - Σκωπτική ανάρτηση του πρώην frontman των Oasis.

Ο Βρετανός ροκ σταρ Λίαμ Γκαλάχερ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τους διαδηλωτές της οργάνωσης «Just Stop Oil», οι οποίοι έβαψαν το εμβληματικό μνημείο Στόουνχεντζ με πορτοκαλί χρώμα.

Στόουνχετζ: Βανδαλισμός από ακτιβιστές της «Just Stop Oil»

Οι ακτιβιστές για το κλίμα συμμετείχαν στη δράση στις 19 Ιουνίου ζητώντας από την επόμενη κυβέρνηση να υπογράψει μια νομικά δεσμευτική συνθήκη για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων έως το 2030.

Σε βίντεο εμφανίζονται δύο άτομα με μπλουζάκια Just Stop Oil να τρέχουν προς τους αρχαίους μονόλιθους με δοχεία πορτοκαλί μπογιάς σε σκόνη.

Οι διαδηλωτές, Νίαμ Λιντς, 21 ετών, φοιτήτρια από την Οξφόρδη, και Ράτζαν Νάιντου 73 ετών, από το Μπέρμιγχαμ, έχουν πλέον συλληφθεί από την αστυνομία ως ύποπτοι για καταστροφή του ιστορικού μνημείου.

Λίαμ Γκάλαχερ για Στόουνχεντζ: Ελπίζω αύριο να ξυπνήσουν όλοι και να είναι πορτοκαλί βάτραχοι

Ο πρώην σταρ των Oasis, με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκε τις σκέψεις του για τον βανδαλισμό προειδοποιώντας:

«Μην καταστρέφετε τις πέτρες, έχουν μυστικιστικές δυνάμεις. Ελπίζω αύριο να ξυπνήσουν όλοι και να είναι πορτοκαλί βάτραχοι».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian», επισκέπτες προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να βανδαλίσουν το μνημείο και ένας κατάφερε να τους πάρει ένα από τα δοχεία ψεκασμού.