Ψύχραιμη σαν αγγούρι: Μερικές αποκαλύψεις για τη Μαίρη Πόππινς της Τζούλι Άντριους

Ο Ντικ Βαν Ντάικ μόλις μίλησε για τη συμπρωταγωνίστριά του στη «Μαίρη Πόππινς» Τζούλι Άντριους και είχε διάφορα ενδιαφέροντα να πει

Look Team |

Η Μαίρη Πόππινς της Τζούλι Άντριους είχε τις ιδιαιτερότητες της

Η Μαίρη Πόππινς της Τζούλι Άντριους και του Ντικ Βαν Ντάικ ομολογουμένως είναι μία αξεπέραστη ταινία, όσα ριμέικ κι αν επιχειρηθούν. Πόσοι γνωρίζουν όμως τι πραγματικά συνέβαινε στα κινηματογραφικά της σετ το 1964 που γυριζόταν;

Όπως αποκάλυψε στο πόντκαστ του The Hollywood Reporter's Awards Chatter ο 98χρονος σήμερα Βαν Ντάικ, η συγκεκριμένη ταινία ήταν το ντεμπούτο της Άντριους στον κινηματογράφο, το οποίο μάλιστα της έφερε και στα χέρια το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο Βαν Ντάικ από την άλλη, έμπειρος, εκπαιδευμένος και σε διπλό ρόλο στη συγκεκριμένη ταινία –υποδυόταν και τον καπνοδοχοκαθαριστή Μπερτ και τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη τράπεζας Mr. Dawes Sr- έπρεπε να κάνει μια κάποια υπομονή με την άπειρη Άντριους, όμως και πάλι φαίνεται ότι έχει να το λέει για την ψυχραιμία και την επάρκειά της.

© Getty Images

«Η Τζούλι ‘το ‘’χε’ από την αρχή. Ήταν ψύχραιμη σαν αγγούρι. Ήταν σα να είχε γυρίσει πολλές ταινίες. Επίσης, όχι απλώς είναι σοπράνο, αλλά τραγουδούσε και μία...τρίχα παραπάνω από τη νότα που είχε να τραγουδήσει. Σκέψου τι είχα να κάνω εγώ που έπρεπε να τραγουδήσω, αλλά στην πραγματικότητα είμαι μπάσος. Βγήκε μια χαρά, όμως, και εκείνη επίσης ήταν πολύ υπομονετική μαζί μου».    

Η Τζούλι Άντριους είχε ήδη μιλήσει για τον Ντικ Βαν Ντάικ και τη γοητεία του

Τα συγκεκριμένα σχόλια για την Άντριους έρχονται ως συνέχεια στα καλά λόγια που η πρωταγωνίστρια είχε πει για τον Βαν Ντάικ κατά τη διάρκεια του δίωρου αφιερώματος ‘Dick Van Dyke 98 Years of Magic’ του CBS τον Δεκέμβριο του 2023.

Η ηθοποιός τότε είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο συμπρωταγωνιστής της ήταν «νέος, γυμνασμένος όσο δεν πάει και πραγματικά πανέμορφος» με την πρώτη ματιά, ενώ είχε παραδεχθεί ότι η πρώτη συνάντησή του μαζί του της είχε εμπνεύσει γοητεία και τρόμο.

«Δεν είχα ξαναγυρίσει ταινία και είχα γεννήσει την υπέροχη κόρη μου Έμμα σχεδόν έξι εβδομάδες νωρίτερα και γρήγορα συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ανασκουμπωθώ για να βρω τη φόρμα μου. Είχα βρει τη συνάντηση μαζί του γεμάτη δέος. Ο Ντικ δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευγενικός, πιο γνήσια γλυκός και εξυπηρετικός. Θέλω να πιστεύω ότι δεθήκαμε αμέσως. Πόσο τυχερή ήμουν που τον είχα στο πλευρό μου στο πρώτο μου εγχείρημα στο Χόλιγουντ», είχε πει στο συγκεκριμένο αφιέρωμα η Άντριους.

Με στοιχεία από The Hollywood Reporter, People.com