Μπιάνκα Σενσόρι και Κάνιε Γουέστ μόλις έφαγαν μήνυση για ηθική παρενόχληση υπαλλήλων τους
© EPA / Lyvans Boolaky/Getty Images
Celebrities

Σενσόρι – Γουέστ: Αντιμέτωποι με τον Νόμο για βίντεο πορνό

Εργαζόμενοι της εταιρείας κατέθεσαν μήνυση για απλήρωτη εργασία και ψυχική οδύνη

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Σενσόρι, Γουέστ και Yiannopoulos κατηγορούνται μεταξύ άλλων και για ηθική παρενόχληση και απλήρωτη εργασία των υπαλλήλων τους

Σοβαρές περιπέτειες με τον Νόμο φαίνεται ότι έχει και πάλι ο Κάνιε Γουέστ, αλλά και η σύντροφός του, Μπιάνκα Σενσόρι, καθώς απ’ ό,τι αποκαλύπτεται μέσω νομικών εγγράφων, η 29χρονη που εδώ και καιρό απασχολεί τα πρωτοσέλιδα των tabloids απέστειλε βίντεο με σκληρό σεξουαλικό περιεχόμενο σε υπαλλήλους της Yeezy.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει κατατεθεί εναντίον της, η Σενσόρι φέρεται να απέστειλε ένα βίντεο με σκληρό πορνό  και λίγο μετά την ανακοίνωση του ράπερ συντρόφου της ότι ξεκινά επιχείρηση με ταινίες ενηλίκων και με την επωνυμία "Yeezy Porn" τον Απρίλιο. Όπως μάλιστα αποκαλύπτει το ΤΜΖ, η στη μήνυση υποστηρίζεται ότι τα βίντεο ήταν προσβάσιμα σε υπαλλήλους που ήταν ανήλικοι εν μέσω της ανάπτυξης της επερχόμενης εφαρμογής πορνό του Κάνιε Γουέστ.

Την ίδια στιγμή, ο ράπερ και πρώην επικεφαλής του πολιτικού προσωπικού του Milo Yiannopoulos κατονομάστηκαν αμφότεροι ως κατηγορούμενοι επειδή φέρονται να μην πλήρωσαν τους υπαλλήλους για τις πολλές ώρες εργασίας για την παραγωγή μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής μέχρι την 1η Μαΐου, σύμφωνα με τα έγγραφα.

Η αγωγή υποστηρίζει ότι ο 47χρονος Γουέστ και ο 39χρονος Yiannopoulos είναι υπεύθυνοι για την «καταναγκαστική εργασία και τη σκληρή, απάνθρωπη, εξευτελιστική μεταχείριση», καθώς οι εργαζόμενοι φέρονται να γίνονταν αποδέκτες ρατσιστικών σχολίων και να αντιμετωπίζονται ως «μοντέρνοι σκλάβοι», ενώ ανέπτυσσαν την εφαρμογή πορνό καθώς και μια εφαρμογή streaming, YZYVSN, για να ανταγωνιστούν την Apple Music και το Spotify.

Τι αναφέρει η μήνυση εναντίον Σενσόρι, Γουέστ και Yiannopoulos

Ο West και ο Γιαννόπουλος φέρεται να προσέλαβαν μια ομάδα διεθνών μαύρων προγραμματιστών, μεταξύ των οποίων αρκετοί κάτω των 14 ετών, για να βοηθήσουν στην κατασκευή των εφαρμογών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, οι εργαζόμενοι ναι μεν δούλευαν εξ αποστάσεως, όμως συχνά επικοινωνούσαν με την ομάδα του ράπερ διαδικτυακά μέσω πλατφορμών όπως το Slack και το Zoom.

Οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι ο Γιαννόπουλος υποτίθεται ότι θα τους πλήρωνε 120.000 δολάρια όταν θα ολοκληρωνόταν η εφαρμογή, εφόσον συμφωνούσαν να εργάζονται με απαιτητικά ωράρια και δεν υπήρχαν παράπονα.

Σύμφωνα με το ΤΜΖ που αποκάλυψε την όλη ιστορία, οι δυο τους –Γουέστ και Yiannopoulos- φέρονται να είχαν δώσει εντολή για υπογραφή συμφωνητικών εμπιστευτικότητας, αλλά και για την υποχρέωση των εργαζομένων να αποδεχθούν απόλυση χωρίς αμοιβή σε περίπτωση διαφωνίας τους σε οποιαδήποτε φάση της παραγωγικής διαδικασίας. Μάλιστα, κατά τα ίδια έγγραφα στην εταιρεία δούλευαν και ανήλικοι προγραμματιστές που είχαν υπογράψει συμβόλαια βάσει των οποίων «εργάζονταν εθελοντικά».

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής τους, οι εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι οι λευκοί διευθυντές χρησιμοποιούσαν συχνά υποτιμητικές εκφράσεις προς το πρόσωπό τους ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη φυλή και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Ο λόγος της παραίτησης του ακροδεξιού Yiannopoulos

Ο Γιαννόπουλος φέρεται να έστειλε σε έναν μαύρο εργαζόμενο ένα emoji ενός ατόμου με σκούρο δέρμα, ενώ πολύ συχνά αποκαλούσε τους συνεργάτες του με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς.

Εκτός από τους μη καταβληθέντες μισθούς και την πληρωμή υπερωριών, οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης αποζημίωση για συναισθηματική οδύνη.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο, τα αμερικανικά media είχαν επιβεβαιώσει την παραίτηση του Milo Yiannopoulos  από τη Yeezy λόγω των σχεδίων του Γουέστ να εισέλθει στη βιομηχανία πορνό.

«Εύχομαι στον Ye κάθε επιτυχία στο μέλλον. Έχω κάποιες ανησυχίες για τη νέα του ομάδα και ελπίζω να προχωρήσει με προσοχή», είχε δηλώσει τότε ο ακροδεξιός πολιτικός σχολιαστής στο TMZ.

Συγκεκριμένα, ο Yiannopoulos είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για τα επιχειρηματικά σχέδια του Γουέστ στην επιστολή παραίτησής του, λέγοντας ότι δεν είναι πρόθυμος να συμμετάσχει γιατί θα ήταν «άμεσος κίνδυνος για τη ζωή μου ως απεξαρτημένος χρήστης και απαράδεκτος κίνδυνος για την πνευματική και σωματική μου υγεία ως πρώην ομοφυλόφιλος»...

Με στοιχεία από ΤΜΖ, PageSix.com

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice