Μάθιου Πέρι: Θρίλερ με την περιουσία του - Τι απέγιναν οι τραπεζικές καταθέσεις του

Μια απάντηση στο αίνιγμα που ήθελε τον ηθοποιό να έχει σχετικά λίγα χρήματα στην τράπεζα, παρά το γεγονός ότι ήταν εκατομμυριούχος

Look Team |

Τα χρήματα του Μάθιου Πέρι, οι δικαιούχοι και ο ελιγμός του ηθοποιού λίγο πριν πεθάνει

Σε λίγους μήνες θα κλείνει χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο του Μάθιου Πέρι, όμως, το μυστήριο των τραπεζικών καταθέσεων του ηθοποιού παραμένει, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκτέλεση της διαθήκης του. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το περιοδικό People, σε πρόσφατα έγγραφα αποκαλύπτεται ότι ο αγαπημένος πρωταγωνιστής των Friends, όταν πέθανε είχε στον τραπεζικό του λογαριασμό μόνο 1,5 εκ. δολάρια.

Αυτό το «μόνο» μπορεί να φαίνεται οξύμωρο στον περισσότερο κόσμο, ωστόσο, όσοι γνώριζαν το μέγεθος της πραγματικής περιουσίας του Μάθιου Πέρι απορούν. Γιατί; Διότι βάσει των συμβολαίων και της επιτυχίας του Πέρι στη βιομηχανία του θεάματος, τα χρήματα αυτά φαντάζουν λίγα. Τι απέγιναν, λοιπόν, όλα αυτά τα λεφτά;

«Φαίνεται ότι τα πάντα στη διαθήκη του βρίσκονται στο καταπίστευμά του», εξήγησε στο περιοδικό ο δικηγόρος –ειδικός σε υποθέσεις κληρονομικών και περιουσιακών στοιχείων- και διευθυντής στο Weinstock Manion, Jonathan Forster, ο οποίος, ωστόσο δεν εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Forster, τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία του Πέρι έχουν ήδη τοποθετηθεί στο καταπίστευμά του - που ονομάζεται "Alvy Singer Living Trust", το οποίο φαίνεται ότι πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα του Woody Allen στο Annie Hall - πριν από τον θάνατό του ηθοποιού από τα «Φιλαράκια».

«Ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούμε τα καταπιστεύματα σε αντίθεση με τις διαθήκες είναι ότι οι διαθήκες είναι μια δικαστικά εποπτευόμενη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, και η διαθήκη επίσης είναι δημόσια», εξηγεί ο Forster.

Ο Πέρι, το καταπίστευμα και η διαφορά με την διαθήκη του

Όταν η προσωπική περιουσία, όπως τα μετρητά, αφήνεται στο όνομα του αποθανόντος, πρέπει να μεταφερθεί στο καταπίστευμά του και κατόπιν να διανεμηθεί στους δικαιούχους. Στην αρχική εκτίμηση της προσωπικής του περιουσίας που κατατέθηκε τον Μάρτιο, πιστεύεται ότι είχε 1.030.000 δολάρια στο όνομά του.

Ο Πέρι στις Χρυσές Σφαίρες το 2002 © EPA / LUCY NICHOLSON

Στην επικαιροποιημένη απογραφή που βρέθηκε τον Ιούνιο, το πραγματικό ποσό στην κληρονομική περιουσία του Perry προσδιορίστηκε σε 1.596.914,47 δολάρια, τα οποία ήταν τα χρήματα στον προσωπικό τραπεζικό του λογαριασμό.

«Όταν συνήθως κάνουμε ένα σχέδιο περιουσίας με διαθήκη και καταπίστευμα, η διαθήκη απλώς αφήνει περιουσιακά στοιχεία στο καταπίστευμα», εξηγεί ο ειδικός και συνεχίζει: «Θα χρηματοδοτούσατε [το καταπίστευμα] κατά τη διάρκεια της ζωής σας. Η διαθήκη θα ήταν κάτι σαν ένα είδος συλλογής, όπου αν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο άτομο όταν πεθαίνει, η διαθήκη κατευθύνεται να μεταφέρει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία στο καταπίστευμα».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Μάθιου Πέρι είχε πάνω από 1,5 εκατομμύριο δολάρια στον προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό τη στιγμή του θανάτου του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διαθήκη του έδειξε ότι δεν είχε «ακίνητη περιουσία», παρόλο που το PEOPLE επιβεβαίωσε ότι είχε δύο σπίτια όταν πέθανε.

Ως διαχειρίστρια του πρώτου σπιτιού εμφανίζεται κάποια Ferguson, το όνομά της οποίας είναι και στον τίτλο της κατοικίας Pacific Palisades στην οποία πέθανε ο Πέρι, και ο τίτλος του άλλου σπιτιού του ανήκει στην επωνυμία «Alvy Singer LLC.», το ίδιο όνομα που εμφανίζεται και στο καταπίστευμά του και είναι εμπνευσμένο από την ταινία του Γούντι Άλεν.

Τι θα συμβεί με την περιουσία του ηθοποιού από εδώ και πέρα

«Ό,τι βρίσκεται κάτω από το καταπίστευμα δεν υπόκειται σε διαθήκη. Επίσης, ό,τι ορίζεται από συγκεκριμένο δικαιούχο δεν υπόκειται σε διαθήκη», λέει ο Forster και διευκρινίζει ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος θα άφηνε χρήματα στο όνομά του –σε έναν τραπεζικό λογαριασμό για παράδειγμα- αντί να τα μεταφέρει σε ένα καταπίστευμα.

«Θα συμβουλεύαμε πάντοτε τους πελάτες μας να μετονομάζουν τους λογαριασμούς τους στο όνομα του καταπιστεύματός τους για να αποφύγουν τη διαθήκη. Ωστόσο, ο Μάθιου Πέρι πιθανότατα απέτυχε να μετονομάσει αυτόν τον λογαριασμό», εξηγεί.

Οπότε, τι θα συμβεί από εδώ και στο εξής με την περιουσία του Μάθιου Πέρι;

«Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες όλων των περιουσιακών στοιχείων του Πέρι», λέει ο Forster. Ενώ οι πληροφορίες σε μια διαθήκη δημοσιοποιούνται, όταν αποφασίζεται να εκτελεστεί η διαθήκη, ένα καταπίστευμα παραμένει πάντα ιδιωτικό και μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο οι δικαιούχοι και οι διαχειριστές του.