Τέλος εποχής για την Adele
© David M. Benett/Dave Benett/Getty Images
Celebrities

Adele: Τέλος εποχής για την ερμηνεύτρια – Η εξομολόγησή της

Τι κρύβεται πίσω από την απόφαση της τραγουδίστριας να κάνει ακόμα μία σοβαρή παύση από τη μουσική

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Τι αποκάλυψε η ίδια σε συνέντευξή της αναφορικά με την καριέρα και την τροπή που έχει πάρει η ζωή της τώρα

Ήταν –και είναι- το χρυσό κορίτσι της βρετανικής μουσικής που δεν «λύγισε» η πίεση και οι απαιτήσεις της μουσικής βιομηχανίας. Η Adele κατάφερε να επικρατήσει και να επιβάλλει το προσωπικό της στιλ σχεδόν παντού: στα τραγούδια που επέλεξε να ερμηνεύσει, στην εικόνα με την οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο κοινό, στο ύφος και με το χιούμορ που εκείνη ήθελε.

Σχεδόν πριν από 20 χρόνια, όταν ακόμη η Έιμι Γουάινχάουζ παλινδρομούσε μεταξύ επιτυχίας και γκρεμού, η Adele «έστρωνε» τη δική της διαδρομή, όχι ακριβώς στρωμένη με ροδοπέταλα. Και τώρα, ακριβώς είχε κάνει και το 2016 ζητά να κάνει ένα διάλειμμα, να αποχωρήσει από τον χώρο του τραγουδιού και να ασχοληθεί με άλλα δημιουργικά πράγματα. Τώρα πια άλλωστε έχει τον χρόνο που της δίνει το χρήμα, κακά τα ψέματα για να πει τα δικά της «ναι» και κυρίως τα «όχι» που ενδεχομένως δεν μπορούσε να πει στην αρχή της διαδρομής της.

Πώς, όμως, έφτασε σε αυτή την απόφαση και ενώ ακόμη δίνει συναυλίες ανά τις ΗΠΑ; Την αποκάλυψη την έκανε η ίδια η Adele παραχωρώντας συνέντευξη στο γερμανικό ZDF, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η μουσική δεν βρίσκεται στα μελλοντικά της σχέδια.

Δεν θα κυκλοφορήσει κάποιο τραγούδι στο άμεσο μέλλον, δεν έχει προγραμματίσει κάτι μετά το τέλος της απαιτητικής περιοδείας της στην Αμερική και δεν σκοπεύει να κάνει κάτι περισσότερο στο κομμάτι της δισκογραφίας αυτή τη στιγμή. Ή και για καιρό...

«Δεν έχω κανένα σχέδιο για νέα μουσική. Θέλω ένα μεγάλο διάλειμμα. Θέλω να κάνω άλλα δημιουργικά πράγματα, μόνο για λίγο», δήλωσε η ερμηνεύτρια των μεγάλων επιτυχιών της τελευταίας 15ετίας, αποδεικνύοντας ότι δεν φοβάται να «εξαφανιστεί» και να κάνει σοβαρές παύσεις, ακριβώς όπως είχε κάνει και το 2016.

Και πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ έναν πιο υπέροχο τρόπο να περάσω το καλοκαίρι μου και να κλείσω αυτή την όμορφη φάση της ζωής και της καριέρας μου με παραστάσεις πιο κοντά στο σπίτι μου κατά τη διάρκεια ενός τόσο συναρπαστικού καλοκαιριού».

Η αποκάλυψη για την επιστροφή της Adele στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σημειώνεται ότι οι οκτώ συναυλίες στο Μόναχο θα πραγματοποιηθούν σε ένα υπαίθριο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για τις συναυλίες και θα έχει χωρητικότητα 80.000 ατόμων.

Η hitmaker του Someone Like You θα επιστρέψει στο Λας Βέγκας τον Οκτώβριο μέχρι να ολοκληρωθεί η παραμονή της τον Νοέμβριο εκεί. 

Η τραγουδίστρια, 36 ετών, και ο νυν σύζυγός της Rich Paul, 42 ετών, αγόρασαν την έπαυλη Beverley Hills του Sylvester Stallone, αξίας 58 εκατομμυρίων δολαρίων, πριν από δύο χρόνια, αλλά έχουν γκρεμίσει το μεγαλύτερο μέρος της σε μια τεράστια ανοικοδόμηση.

Σε κάθε περίπτωση, η Adele δεν είναι κάποια που έβαλε στην άκρη την προσωπική της ευτυχία και ευημερία.

Τα τελευταία χρόνια, μετά το οδυνηρο διαζύγιο από τον πρώτο σύζυγό της, την απώλεια κιλών και το επαναλανσάρισμα της εικόνας της, η παχουλή κοπέλα από το Τότεναμ απελευθερώθηκε. Ήρθε πιο κοντά με τον κόσμο που την αγάπησε, άφησε το πηγαίο χιούμορ και την τσουχτερή ατάκα της να κερδίσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους. Δεν φοβήθηκε την τηλεόραση, τη σκηνή, τις μεγάλες αρένες, δεν φοβήθηκε τις προσωπικές αποτυχίες και τα σχόλια και πάντα είχε ένα κομμάτι της ζωής της στη σκιά, προστατεύοντας έτσι την οικογένεια και τον εαυτό της.

Αν σκεφτεί κανείς το κακό που έκανε η μουσική βιομηχανία σε άλλους αστέρες της brit pop, η Adele βγαίνει απ’ όλο αυτό το αλισβερίσι «καθαρή», ακριβώς επειδή ήξερε να αποφεύγει κακοτοπιές και να λέει «όχι» σε ό,τι φοβόταν ότι θα την αλλάξει με τρόπο που δεν της ταίριαζε.

Πίσω στο 2016, όταν η καριέρα της εκτοξευόταν, εκείνη μάζευε βαλίτσες για το Λος Άντζελες και δήλωνε ότι χρειάζεται ένα σοβαρό ‘off’ από τη δουλειά. Τώρα, σχεδόν μια δεκαετία μετά –για την ακρίβεια 8 χρόνια- ετοιμάζει και πάλι βαλίτσες και επιστρέφει στη γενέθλια γη. Όπως αποκάλυψαν Μέσα όπως η Sun και η Daily Mail, οι στενοί συνεργάτες της Adele βρίσκονται ήδη στο Λονδίνο και μέσα στο επόμενο διάστημα θα βρεθεί και η ίδια εκεί.

«Είναι όλα μέρος μιας ευρύτερης επιθυμίας της για επιστροφή στην πατρίδα της και μόλις τελειώσουν οι συναυλίες της στο Λας Βέγκας τον Νοέμβριο, θα γυρίσει. Η Ρόουζ (σ.σ.: η βοηθός της ερμηνεύτριας όλα αυτά τα χρόνια) έχει ήδη μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και η Adele θα την ακολουθήσει. Ακριβώς όπως και στο ποδόσφαιρο, φαίνεται ότι η Adele επιστρέφει στην πατρίδα της», αποκάλυψε ασφαλής πηγή στην εφημερίδα και μετά τη συνέντευξη της στο γερμανικό Μέσο.

Με στοιχεία από ZDF, Sun, Daily Mail

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice