Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον
Ποιος είναι ο μισθός του πρίγκιπα Ουίλιαμ © EPA / ANDY RAIN
Celebrities

Και ναι, αυτός είναι ο μισθός του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Ο βασικός πόρος για τη συντήρηση της οικογένειας που έχει αποκτήσει με την Κέιτ Μίντλετον

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Έκθεση αποκαλύπτει τα εισοδήματα και επί της ουσίας τον μισθό του πρίγκιπα Ουίλιαμ για την περίοδο 2023-2024

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έλαβε ένα εισόδημα 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την περιουσία του στο δουκάτο της Κορνουάλης κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2023-2024, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Βάσει αυτών, το Δουκάτο της Κορνουάλης - η περιουσία που κληρονόμησε ο 42χρονος Ουίλιαμ από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ΄, όταν ανέβηκε στον θρόνο τον Σεπτέμβριο του 2022 - συγκέντρωσε διανεμητέο πλεόνασμα 23,6 εκατομμυρίων λιρών (30,4 εκατομμύρια δολάρια) από τις επενδύσεις του, σύμφωνα με την τελευταία ολοκληρωμένη ετήσια έκθεσή του.

Μαζί με την περιουσία, ο Ουίλιαμ έλαβε τον τίτλο του δούκα της Κορνουάλης, αλλά αυτό στέκει αδιάφορο μπροστά στην πραγματικότητα των εισοδημάτων του από το... τίποτα ή για την ακρίβεια, χωρίς να χρειαστεί να κουνήσει ούτε το μικρό του δάχτυλο.

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι ο Ουίλιαμ - φανατικός ποδοσφαιρόφιλος - έλαβε τον τίτλο του προστάτη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Ο τίτλος αυτός ανήκε προηγουμένως στη γιαγιά του, τη βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Αυτή η FA εποπτεύει τις επαγγελματικές ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών της Αγγλίας, τις ομάδες νέων και τις ομάδες ποδοσφαίρου για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Επιπλέον, του δόθηκε η εξουσία επί της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Ουαλικής Φρουράς και της Βασιλικής Αγροτικής Ένωσης της Κορνουάλης, ενώ ορίστηκε πρόεδρος της Ένωσης Σταυρού Βικτωρίας και Σταυρού Γεωργίου.

Το The Duchy και όσα αποφέρει σε πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Η Ένωση Σταυρού Βικτωρίας (Victoria Cross) και Σταυρού Γεωργίου (George Cross) απονέμει την υψηλότερη στρατιωτική τιμή σε πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό.

Ωστόσο, ο Oυίλιαμ παραιτήθηκε από τον τίτλο του προέδρου του Fields in Trust για να γίνει προστάτης των παραπάνω. Το Fields in Trust είναι ένας οργανισμός που προστατεύει πάρκα και χώρους πρασίνου σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Επισήμως, το The Duchy είναι ένα ιδιωτικό κτήμα που εξυπηρετεί τον Ουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και τα τρία παιδιά τους για τις «επίσημες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητές τους».

Το τεράστιο αυτό κτήμα αποτιμάται σε περισσότερα από 1 δισ. δολάρια και ιδρύθηκε το 1337 από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ' για να παρέχει κεφάλαια για τον διάδοχο του θρόνου για τις επόμενες γενιές. Φυσικά, καλύπτει περίπου 205 τετραγωνικά μίλια γης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 20 κομητείες. 

Σύμφωνα με την έκθεση του 2023, αποτελείται από «αροτραίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οικιστικές και εμπορικές ιδιοκτησίες, καθώς και δάση, ποτάμια, λατομεία και ακτογραμμή».

Ωστόσο, ακόμα και μετά από την αποκάλυψη αυτής της ετήσιας έκθεσης, πολλοί στη Βρετανία εκτιμούν ότι δεν είναι μόνο αυτά τα έσοδα του Ουίλιαμ...

Με πληροφορίες από People, Entertainment Tonight

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice