Celebrities

Ας μιλήσουμε για τον κορίτσαρο Σαμπρίνα Κάρπεντερ

Ένα αστέρι της μουσικής, ένα fashion icon
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Η ιστορία και οι σταθμοί της ζωής μιας τραγουδίστριας που δίνει γραμμή και στη μόδα

Η Σαμπρίνα Ανλίν Κάρπεντερ γεννήθηκε τον Μάιο του 1999 στο Κουάκερταουν της Πενσιλβάνια. Μία από τις τέσσερις κόρες της οικογένειας του Ντέιβιντ και της Ελίζαμπεθ. Δεν την έστειλαν σχολεία, της έμαθαν τα βασικά στο σπίτι. Πρέπει να είναι δύσκολο να έχεις για μοναδική παρέα τις αδελφές σου και όχι άλλα παιδάκια. 

Τυχερή στην ατυχία της. Στα χρόνια της υπήρχε το ίντερνετ και το YouTube με τα οποία μπορείς να κάνεις καλή παρέα. Στα 10 της η Σαμπρίνα ανέβασε στην πλατφόρμα βίντεο στα οποία τραγουδούσε Κριστίνα Αγκιλέρα και Αντέλ. Ο μπαμπάς της ενθουσιάστηκε και της έφτιαξε ένα στούντιο ηχογραφήσεων. Λίγο μετά την έστειλε στον διαγωνισμό The Next Miley Cyrus Project, όπου η Μάιλι Σάιρους έψαχνε τον κλώνο της (γιατί;). Η Σαμπρίνα βγήκε τρίτη. 

Για χρόνια ολόκληρα μοίρασε τον χρόνο της ανάμεσα στην υποκριτική και το τραγούδι. Πήρε μέρος σε αρκετές σειρές, η Disney της έδωσε στέγη, τελικά όμως την κέρδισε το τραγούδι. Το εναλλακτικό περιοδικό Nylon τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 25 Gen Z’ers που αλλάζουν τον κόσμο. Τα συμβατικά μίντια της έδωσαν τη σημασία που της πρέπει το 2023 όταν η Τέιλορ Σουίφτ την επέλεξε να ανοίξει την Eras Tour σε Λατινική Αμερική, Αυστραλία και Σιγκαπούρη.

Σήμερα, η Σαμπρίνα Κάρπεντερ δεν είναι απλώς ένα teen idol, αλλά είδωλο για μικρούς και μεγάλους. Στα χείλη εκατομμυρίων είναι το Please Please Please, αλλά και το Good Luck, Babe, μια διασκευή της Κάρπεντερ στο τραγούδι της Τσάπελ Ρόαν (εξίσου ενδιαφέρουσα μουσική περίπτωση).

Καθώς το παιδί-θαύμα μεγαλώνει δε λέει όχι στις διαφημίσεις και στις επιχειρήσεις. Έχει φωτογραφηθεί για την Converse, τη Samsung, για τα εσώρουχα της Skims’ της Κιμ Καρντάσιαν, ενώ πρωταγωνιστεί και στη διαφήμιση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για το NBC.

Επιχειρηματικά, βρίσκεται στον κλάδο της αρωματοποιίας. Έχει ήδη κυκλοφορήσει δύο αρώματα, τα Sweet Tooth και Caramel Dream, και πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός τρίτου, του Cherry Baby. Είναι fashion icon; Είναι! Κάθε τόσο τα σάιτ μόδας φιλοξενούν άρθρα τύπου «Ντύσου σαν τη Σαμπρίνα Κάρπεντερ». Το στιλ της είναι θηλυκό, διασκεδαστικό, αμερικάνικο: κοντά φορεματάκια και φουστίτσες, καουμπόικες μπότες, γάντια, δαντέλες. Είναι fashion icon; Είναι! Στα Met gala συμμετέχει από το 2022, και στα Met gala η Αν Γουίντουρ δε σε φωνάζει αν δεν είσαι fashion icon.

Στην προσωπική της ζωή, δηλώνει ευτυχισμένη. Τα έχει με τον ηθοποιό Μπάρι Κέογκαν, μεγάλο ανερχόμενο αστέρι του σινεμά, που τον ξέρουμε από τον Θάνατο του Ιερού Ελαφιού του Λάνθιμου και το Saltburn.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου