Η Σελίν Ντιόν και η μαγική στιγμή της στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
© Screengrab by IOC via Getty Images
Celebrities

Σελίν Ντιόν: Στο καμαρίνι της λίγο πριν την εμφάνιση στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Ένα σπάνιο βίντεο, κλεφτή ματιά, λίγο πριν η Ντιόν εμφανιστεί ως ζωντανός θρύλος

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Μία σπάνια στιγμή από αυτό που συνέβαινε στο καμαρίνι της Ντιόν λίγο πριν μαγεύσει εκατομμύρια θεατές στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκεύης

Είδε, ήλθε και νίκησε – κυριολεκτικά: για πολλούς η εμφάνιση της Σελίν Ντιόν, εκεί προς το τέλος της Τελετής Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν το σημείο που «ξέπλυνε» αυτή την παράξενη, αμφιλεγόμενη παρισινή διοργάνωση. Για άλλους, ήταν η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της Ντιόν, η οποία αποκτά μέγεθος και ουσία, ακριβώς επειδή η κορυφαία ερμηνεύτρια παλεύει με το σύνδρομο Stiff Person και κοντράρει στα ίσα τις πιθανότητες να ζήσει μια οδυνηρή ζωή, με μηδενική ποιότητα από εδώ και στο εξής.

Ο πλανήτης απόλαυσε αυτό που μπορούσε να δει. Γιατί εκείνο που δεν μπορούσε να δει ήταν αυτό που συνέβαινε στο καμαρίνι της Σελίν Ντιόν και πριν εκείνη βγει στη σκηνή της Τελετής Έναρξης, με φόντο τον Πύργο του Άιφελ για να ερμηνεύσει τον Ύμνο στην Αγάπη, έναν ύμνο αγάπης για τη ζωή, τραγουδισμένο από τα χείλη της ικανότατης, γεμάτης ενέργεια και φως, Ντιόν.

Εκεί, λοιπόν, στο καμαρίνι της προετοιμασίας, οι στενότεροι συνεργάτες της ερμηνεύτριας, λίγα λεπτά πριν από την εμβληματική εμφάνισή της την παρακολουθούν σχεδόν άφωνοι να κάνει τις τελευταίες πρόβες των κινήσεων που θα έπρεπε να επαναλάβει στη σκηνή. Μία κοπέλα, φανερά συγκινημένη, σχεδόν σκεπάζει με τα χέρια της το στόμα της: παρακολουθεί την Ντιόν, μέσα στο ολόλευκο φόρεμά της να κοιτάζεται στον καθρέφτη και να προσπαθεί να πάρει κουράγιο γι’ αυτό που έρχεται.

Το θέμα της αμοιβής της Ντιόν και των άλλων καλλιτεχνών

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Τα ζήσαμε και τα παρακολουθήσαμε όλοι, σε μία βραδιά που ξεκίνησε αλλοπρόσαλλη και βροχερή και κατέληξε με κάτι που έμοιαζε με βάλσαμο και με υπόσχεση νίκης, από μια γυναίκα που έχει υπάρξει διάφανα ειλικρινής αναφορικά με την περιπέτεια υγείας που βιώνει τα τελευταία 2 χρόνια και έχει συγκεκριμένη και μη αναστρέψιμη κατάληξη.

Στο μεταξύ, όσο συζητάμε όλα αυτά τα υψηλά και τα ιδανικά, κάποιοι ερίζουν για το πόσα χρήματα πήρε τελικά η Σελίν Ντιόν για να εμφανιστεί στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Μία μέρα μετά, αφήνοντας συγκινημένη το Παρίσι για να επιστρέψει στην ασφάλεια του σπιτιού της, η Ντιόν ευχαρίστησε τους πάντες για αυτό που έζησε εκεί, γι’ αυτό που της επέτρεψαν να ζήσει και είναι ευγνώμων... Τις ίδιες εκείνες στιγμές, μοιραζόταν στα media μία διευκρίνιση από εκπρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων που διαβεβαίωνε ότι τόσο η Ντιόν, όσο και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην Τελετή Έναρξης δεν έλαβαν καμία αμοιβή για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

«Σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, οι καλλιτέχνες στις τελετές των Αγώνων του Παρισιού 2024 δεν θα λάβουν αμοιβή για την εμφάνισή τους. Η απόφασή τους να εμφανιστούν υπό αυτές τις συνθήκες αντανακλά την επιθυμία τους να γίνουν μέρος ενός ιστορικού γεγονότος για τη Γαλλία και για τον κόσμο του αθλητισμού», ήταν η επίσημη απάντηση που δόθηκε στους δημοσιογράφους από εκπρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων και ενώ οργίαζαν τα σενάρια που ήθελαν την Ντιόν να αμείβεται με το αστρονομικό ποσό των 2 εκ. δολαρίων γι’ αυτή την ολιγόλεπτη εμφάνισή της στην Τελετή Έναρξης.

Οι ίδιες πηγές ωστόσο διευκρίνισαν ότι η διοργάνωση θα καλύψει όλα τα έξοδα για την «τεχνική παραγωγή» και «τα έξοδα για τις παραστάσεις, όπως συνηθίζεται».

Με πληροφορίες από CNN.com, People.com, New York Times

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice