Σιμόν Μπάιλς: Μόλις έβαλε φωτιά στην κόντρα της με τη Μαϊκέιλα Σκίνερ

Η Ολυμπιονίκης δεν μάσησε τα λόγια της και απάντησε στο άκομψο σχόλιο της πρώην συναθλήτριάς της

Τάνια Δελή |

Η Σιμόν Μπάιλς και η αιχμηρή απάντηση σε πρώην συναθλήτριά της

Η Σιμόν Μπάιλς6 δεν μίλησε καθόλου πριν την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Όταν, όμως, η ομάδα των ΗΠΑ έγραψε ιστορία, η Μπάιλς πήρε το κινητό της στα χέρια της και αποφάσισε να απαντήσει τόσο στα πικρόχολα σχολια των haters όσο και στις ανάρμοστες δηλώσεις της άλλοτε συναθλήτριάς της Μαϊκέιλα Σκίνερ.

Βασικά, δεν χρειάστηκε και πολλές λέξεις για να ανταποδώσει τα πυρά που ήθελαν τις αθλήτριες της Εθνικής των ΗΠΑ «τεμπέλες» και «επιφανειακές. «Έλλειψη ταλέντου, τεμπέλες. Ολυμπιονίκες», έγραψε η 27χρονη σε ανάρτησή της στο Instagram την Τρίτη και όταν πλέον είχε οδηγήσει την ομάδα της στη νίκη, με την ίδια να θεωρείται η πλέον δημοφιλής, η πλέον επιτυχημένη γυμνάστρια στην ιστορία των ΗΠΑ.  Μάλιστα, στις φωτογραφίες που επέλεξε να αναρτήσει εκτός από την ίδια «παρελαύουν» οι συναθλήτριές της Suni Lee, Hezly Rivera, Jade Carey και Jordan Chiles να πανηγυρίζουν μετά τη νίκη τους, η οποία χάρισε στην Μπάιλς το πέμπτο χρυσό μετάλλιο της δαφνοστεφανωμένης καριέρας της.

Και φυσικά, το σχόλιο της Μπάιλς στόχευε στα φαρμακερά σχόλια της Σκίνερ για τις γυμνάστριες της Team USA σε ένα βίντεο στο YouTube που έχει πλέον διαγραφεί.

«Εκτός από τη Σιμόν, αισθάνομαι ότι το ταλέντο και το βάθος (σ.σ: στην εκπαίδευση και τις προπονήσεις των κοριτσιών) δεν είναι όπως παλιά. Απλά παρατηρώ ότι, εννοώ, προφανώς πολλά κορίτσια δεν δουλεύουν τόσο σκληρά. Τα κορίτσια απλά δεν έχουν την ηθική της δουλειάς», δήλωσε η Σκίνερ νωρίτερα αυτό το μήνα, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις για την άστοχη κριτική της.

Η πρώην γυμνάστρια, η οποία αποσύρθηκε μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λίγο αργότερα προχώρησε σε αναδίπλωση.

«Δεν ήταν πρόθεσή μου να προσβάλω ή να μη σεβαστώ κανέναν από τους αθλητές ή να υποτιμήσω τη σκληρή δουλειά τους», έγραψε η Σκίνερ στο Instagram στις 6 Ιουλίου. «Η σκληρή δουλειά και η αφοσίωσή σας απέδωσαν καρπούς και συγχαίρω τον καθένα από εσάς», συνέχισε.

Στο μεταξύ, η Μπάιλς έγραφε ιστορία και έσπαγε τα δικά της ρεκόρ: 5ο χρυσό μετάλλιο, 8ο ολυμπιακό από την πρώτη της συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Και κυρίως, φέτος η Μπάιλς ανακηρύχθηκε η πιο σημαντική γυμνάστρια στην ιστορία των ΗΠΑ, ξεπερνώντας τη συνταξιούχο γυμνάστρια Σάνον Μίλερ, σήμερα 47 ετών, η οποία απέσπασε επτά μετάλλια συμμετέχοντας στους θερινούς αγώνες του 1992 και του 1996.

«Όλοι ξέραμε ότι μπορούσε να το κάνει», δήλωσε η τεχνική υπεύθυνη της αμερικανικής γυμναστικής Chellsie Memmel στους δημοσιογράφους μετά τον αγώνα, σύμφωνα με το People.

«Δεν αμφέβαλα ποτέ ότι μπορούσε να το κάνει και συνεχίζει να εδραιώνει τη θέση της ως η μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών», δήλωσε η Memmel. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική ομάδα νίκησε την Ιταλία και τη Βραζιλία, οι αθλήτριες των οποίων πήραν το αργυρό και το χάλκινο μετάλλιο, αντίστοιχα.

Σήμερα (1η Αυγούστου), η Μπάιλς αγωνίζεται στους τελικούς του ατομικού αγωνίσματος, ενώ θα έχει την ευκαιρία να πάρει έως και τέσσερα ακόμα μετάλλια, καθώς θα συναγωνίζεται με αρκετούς άλλους, συμπεριλαμβανομένης της συμπαίκτριάς της Λι, η οποία κατέκτησε το χρυσό στο Τόκιο.

Η «χρυσή» γυμνάστρια, πάντως, φέτος έκανε και την αυτοκριτική της, χαρακτηρίζοντας του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 ως «περιοδεία εξιλέωσης» για τη γυναικεία ομάδα των ΗΠΑ μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Τόκιο το 2021.

«Αισθάνομαι ότι όλοι έχουμε περισσότερα να δώσουμε και οι επιδόσεις μας στο Τόκιο δεν ήταν οι καλύτερες», είχε δηλώσει η Μπάιλς στα Ολυμπιακά δοκιμαστικά στη Μινεάπολη, σύμφωνα με το NBC. «Δεν ήμασταν ούτε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες, αλλά νιώθω ότι έχουμε μεγάλο βάρος στους ώμους μας για να βγούμε εκεί έξω και να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτερες αθλήτριες».

Βέβαια, αυτή η κουβέντα θεωρήθηκε και η προσωπική συγνώμη της Μπάιλς στον κόσμο του αθλητισμού, καθώς στην Ιαπωνία ήταν που είχε αποφασίσει ξαφνικά να αποσυρθεί στα μισά ενός αγώνα της, δίνοντας προτεραιότητα στην ψυχική υγεία της – κάτι που φυσικά την έκανε ακόμα πιο αγαπητή και οικεία σε όλον τον κόσμο.

Με στοιχεία από PageSix.com, NBC, Cnn.com