Η Μέγκαν Μαρκλ στη νέα της τηλεοπτική εμφάνιση
© CBS
Celebrities

Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: «Δύο νάρκισσοι που απλώς θέλουν να φανούν»

To ακριβό Cartier κολιέ και τα απαξιωτικά σχόλια για μία συνέντευξη που θέμα της είχε το μπούλινγκ

114739-643733.jpg
Τάνια Δελή |

Η νέα τηλεοπτική εμφάνιση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι δεν πήγε ακριβώς καλά

Μόλις χθες, η Μέγκαν Μαρκλ και ο σύζυγός της Πρίγκιπας Χάρι, εγκαινίασαν το Δίκτυο Γονέων για την υποστήριξη των γονέων που έχασαν τα παιδιά τους εξαιτίας των social media. Και όλο αυτό θα έπρεπε να κερδίσει τα πλήθη, ενώ η νέα τηλεοπτική τους εμφάνιση θα έπρεπε κάπως να συγκινήσει τον κόσμο. Όμως, δεν πήγε καλά αυτό. Για την ακρίβεια καθόλου καλά.

Γιατί το τηλεοπτικό κοινό εστίασε σε άλλα πράγματα από αυτά για τα οποία βγήκε να μιλήσει –κυρίως- η Μέγκαν Μαρκλ, όπως για παράδειγμα στην αυτοαναφορικότητά της, στην εμμονή της με το Παλάτι, ενώ χωρίς ιδιαίτερη καλοσύνη από τους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης σχολιάστηκε και το πανάκριβο κόσμημα που επέλεξε να φορέσει σε αυτή της την τηλεοπτική εμφάνιση: ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σχέδια του οίκου Cartier –το κολιέ καρφί-, που η τιμή του ξεπερνά τις 36.000 ευρώ (περισσότερα εδώ)...

Το κολιέ των 37.000 ευρώ της Μέγκαν Μαρκλ
Το κολιέ των 37.000 ευρώ της Μέγκαν Μαρκλ © CBS

Κατά τα λοιπά, χθες, σε αυτή την πολύ προσεγμένη συνομιλία με τη δημοσιογράφο Jane Pauley της εκπομπής Sunday Morning του CBS, (τόσο ‘προσεγμένη’ που και η Pauley τα «άκουσε» από το τηλεοπτικό κοινό για τη δουλοπρεπή στάση της και τις χλιαρές ερωτήσεις) η Μαρκλ αποκάλυψε ότι ήταν η δική της εμπειρία με το μπούλινγκ που τη συνέδεσε με όλες αυτές τις οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους λόγω παρενόχλησης μέσω των social media. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι δημιούργησαν το Parent’s Network (Δίκτυο Γονέων).

«Όταν έχεις περάσει οποιοδήποτε επίπεδο πόνου ή τραύματος, πιστεύω ότι μέρος της θεραπευτικής μας διαδρομής - σίγουρα μέρος της δικής μου - είναι να μπορούμε να είμαστε πραγματικά ανοιχτοί γι' αυτό. Και ξέρετε, στην πραγματικότητα έχω μόνο ξύσει την επιφάνεια του δικού μου βιώματος. Αλλά δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος άλλος να νιώσει έτσι. Και δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος άλλος να κάνει τέτοιου είδους σχέδια (περί αυτοκτονίας). Και δεν θα ήθελα ποτέ κάποιος να μιλάει γι’ αυτό και να μην τον πιστεύουν», δήλωσε αρχικά η Μαρκλ και συνέχισε:

«Οπότε, αν το να εκφράσω αυτό που έχω ξεπεράσει θα σώσει κάποιον ή θα ενθαρρύνει κάποιον στη ζωή του, τότε αξίζει τον κόπο».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή της στην Oprah Winfrey το 2021, η 43χρονη Markle αποκάλυψε ότι είχε αυτοκτονικό ιδεασμό ενώ ήταν έγκυος στον γιο της Archie, λόγω της πίεσης που είχε να αντιμετωπίσει ως μέλος της βασιλικής οικογένειας και της αντιμετώπισής της από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Απλώς δεν ήθελα να ζω πια», είχε πει τότε.

Η άλλοτε πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς "Suits" είχε δηλώσει ότι «απλώς δεν έβλεπε λύση» στην πληθώρα των αρνητικών σχολίων και δημοσιευμάτων για εκείνη.

Harry and Meghan on the dangers of online harm

«Έμενα άγρυπνη τα βράδια και έλεγα ‘δεν καταλαβαίνω πώς βγαίνουν προς τα έξω όλα αυτά’»

Η Μαρκλ δήλωσε ότι αρχικά φοβόταν να μοιραστεί αυτές τις σκέψεις με τον 39χρονο σύζυγό της, που τύγχανε να είναι ο πρίγκιπας Χάρι, αλλά όταν τελικά το έκανε, «ηρέμησε και βρήκε στοργή». Η μητέρα του 5χρονου Άρτσι και της 3χρονης Λίλιμπετ αποκάλυψε επίσης ότι κάποια στιγμή απευθύνθηκε σε ένα ανώτερο μέλος του Παλατιού για βοήθεια, αλλά αυτό το αίτημά της απορρίφθηκε.

Όπως δήλωσε το ζευγάρι, πλέον εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι άλλες οικογένειες δεν θα περάσουν ό,τι πέρασαν εκείνες με το The Parents' Network.

Η πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε με το Ίδρυμα Archewell του ζευγαριού, θα «παρέχει ζωτικής σημασίας υποστήριξη σε γονείς των οποίων τα παιδιά έχουν υποφέρει από τις βλαβερές συνέπειες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, από την αντιμετώπιση σχεδόν θανατηφόρου βλάβης, τη διαχείριση συνεχιζόμενων δυσκολιών ψυχικής υγείας ή την τραγική απώλεια ενός παιδιού», σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Βέβαια, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα σχόλια που δέχθηκε τόσο ο τηλεοπτικός σταθμός όσο και το site που φιλοξένησε το θέμα της συνέντευξης, το τηλεοπτικό κοινό δεν πείστηκε για τις καλές προθέσεις αυτής της πρωτοβουλίας. Οι περισσότεροι, μάλιστα, το είδαν σαν μία απόπειρα να βγει πάλι το ζευγάρι μπροστά, στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα τα media ασχολούνται αποκλειστικά με τους άλλους δύο δημοφιλείς της βασιλικής οικογένειας –την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ- λόγω και της σοβαρότατης περιπέτειας της πριγκίπισσας Κάθριν με τον καρκίνο.

«Δύο νάρκισσοι που απλώς θέλουν να φανούν», αναφέρει το αιχμηρότερο από αυτά τα σχόλια, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη, με χρήστες των social media να κάνουν λόγο για μία προσυμφωνημένη κουβέντα, χωρίς καμία είδηση και κυρίως χωρίς καμία σημαντική δήλωση από την πλευρά του πρίγκιπα Χάρι...

Με στοιχεία από PageSix.com., CBS

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice