Η εξομολόγηση της Φέι Ντάναγουεϊ για την εμπειρία της με τη διπολική διαταραχή
Η Φέι Ντάναγουεϊ στο «Υπόθεση Τόμας Κράουν» το 1968. Η διάσημη ηθοποιός μίλησε για τη μάχη της με τη διπολική διαταραχή σε νέο ντοκιμαντέρ © Silver Screen Collection/Getty Images
Celebrities

Η εξομολόγηση της Φέι Ντάναγουεϊ για την εμπειρία της με τη διπολική διαταραχή

H 83χρονη σταρ αφηγείται τη ζωή της σε νέο ντοκιμαντέρ του HBO

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η Φέι Ντάναγουεϊ μίλησε για τη διάγνωσή της με διπολική διαταραχή στο ντοκιμαντέρ του HBO, «Faye» - Η μάχη με την ψυχική υγεία στη ζωή και την καριέρα της

Η ηθοποιός Φέι Ντάναγουεϊ δηλώνει πως αισθάνεται ότι της έφυγε ένα βάρος αφότου αποκάλυψε μερικούς από τους πιο προσωπικούς της αγώνες στο ντοκιμαντέρ του HBO, «Faye».

Η βραβευμένη με Όσκαρ Φέι Ντάναγουεϊ δήλωσε ότι «έψαξε βαθιά» για να συζητήσει τις εμπειρίες της με τη διπολική διαταραχή και τον αλκοολισμό στο «Faye», το πορτρέτο της ζωής και της καριέρας της υπό την καθοδήγηση του Λοράν Μπουζερό, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο μήνα στο HBO και στο Max.

FAYE | Official Trailer | HBO

Φέι Ντάναγουεϊ: Μίλησε για την εμπειρία της με τη διπολική διαταραχή

«Η καθαρτική είναι μια καλή λέξη. Ήταν», δήλωσε η Ντάναγουεϊ στην Independent. «Το να τα κοιτάς όλα αυτά και να βλέπεις πού οδήγησαν. Ήταν δύσκολο μερικές φορές, επειδή είναι πολύ προσωπικό για μένα. Ήμουν λίγο επιφυλακτική στο να αποκαλυφθώ, αλλά αυτή είναι η διαδικασία - αυτό είναι το νόημα της ταινίας, το να μοιραστώ το ποια είμαι. Έσκαψα βαθιά!».

Η Φέι Ντάναγουεϊ μίλησε για τη διάγνωσή της με διπολική διαταραχή στο ντοκιμαντέρ του HBO, «Faye» - Η μάχη με την ψυχική υγεία στη ζωή και την καριέρα της.
Η Φέι Ντάναγουεϊ μίλησε για την "καθαρτική" εμπειρία του να μοιράζεται την εμπειρία της με τη διπολική διαταραχή © EPA/Guillaume Horcajuelo

Το ντοκιμαντέρ διερευνά πώς η διπολική διαταραχή της Ντάναγουεϊ συνέβαλε στη φήμη της ως δύσκολης ηθοποιού, καθώς και πώς η πάθηση επηρέασε την τέχνη της.

«Η μανία η οποία σε καταλαμβάνει, καθώς και η θλίψη... Δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργούν όλα αυτά, αλλά καταλαβαίνω ότι χρειάζομαι όλα αυτά για να τα χρησιμοποιήσω στην τέχνη μου» είπε. «Ήταν δύσκολο για εμένα ως άτομο μερικές φορές. Είναι κάτι που έπρεπε να αντιμετωπίσω και να ξεπεράσω και να κατανοήσω. Είναι κάτι που αποτελεί μέρος του ποια είμαι και που τώρα μπορώ να το καταλάβω και να το αντιμετωπίσω πολύ περισσότερο».

Η ταινία «Faye» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, αφού ο Μπουζερό και ο γιος της Ντάναγουεϊ, Λίαμ Ο'Nιλ, έπεισαν τη σταρ να αφηγηθεί την ιστορία της.

«Θέλαμε να αφηγηθούμε μια ιστορία που δεν θα ήταν μια φούσκα, που δεν θα ήταν μόνο όλα τα καλά πράγματα. Έπρεπε να περιλαμβάνει τα πάντα"» δήλωσε ο Ο'Nιλ. «Η μητέρα μου συμφώνησε, γιατί αν δεν μιλήσουμε για όλα, η ιστορία δεν είναι αληθινή».

(Με πληροφορίες του Deadline)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice