Αγωγή εναντίον του Κόπερφιλντ για ζημιές άνω των 2,5 εκ. ευρώ
© Gershoff/Getty Images
Celebrities

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Βρωμιά και σάπιοι τοίχοι – Το διαμέρισμα που άφησε πίσω του

Ο διάσημος «μάγος» καλείται να πληρώσει αγωγή 2,5 εκ. δολαρίων για ζημιές που προξένησε σε ένα ολόκληρο κτήριο

|

Όχι ακριβώς πρότυπο γείτονα ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, σύμφωνα με αγωγή εναντίον του

Αντιμέτωπος με αγωγή άνω των 2,5 εκ. δολαρίων βρίσκεται ο διάσημος «μάγος» Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, καθώς κατηγορείται ότι άφησε πίσω του κυριολεκτικά να ρημάξει ένα πολυτελές διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, το οποίο βρισκόταν σε πολυώροφο κτήριο στην East 57 Street.

Συγκεκριμένα, στην αγωγή, η οποία κατατέθηκε την Τρίτη 6 Αυγούστου, το συμβούλιο των διαχειριστών του Galleria Condominium - ενός πολυτελούς πολυώροφου κτιρίου που βρίσκεται σε καλή γειτονιά της Νέας Υόρκης - ισχυρίζεται ότι ο Κόπερφιλντ κατέστρεψε το διαμέρισμα πριν, τελικά, αποφασίσει να το εγκαταλείψει το 2018.

Ο Κόπερφιλντ, 67 ετών σήμερα, είχε αγοράσει για πρώτη φορά το συγκρότημα διαμερισμάτων στη Νέα Υόρκη το 1997, προτού μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του στην Sky Tower, μια εταιρεία βιτρίνα της Νεβάδα που του ανήκει, τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την αγωγή.

Το διοικητικό συμβούλιο ισχυρίζεται ότι ο σταρ των ταχυδακτυλουργικών άφησε το διαμέρισμα - το μεγαλύτερο στο κτήριο, που βρίσκεται στον 54ο όροφο - σε τέτοια «κατάσταση απόλυτης ερείπωσης» που απαιτεί αποζημίωση 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων για την επισκευή της μονάδας, καθώς και των γειτονικών μονάδων και του κτηρίου.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Βρωμιά και σάπιοι τοίχοι – Το διαμέρισμα που άφησε πίσω του
© Photo: Supreme Court of the State of New York

Σε «αισθητικό επίπεδο», το συμβούλιο ισχυρίζεται ότι η κατάσταση του διαμερίσματος «παραβιάζει ξεκάθαρα» τις απαιτήσεις συντήρησης του κτιρίου. Συμπεριέλαβαν φωτογραφίες με σοβαρές ζημιές στη μοκέτα της μονάδας, στους τοίχους, στο ταβάνι, στη μπανιέρα και σε άλλα σημεία.

Εκπρόσωπος του Κόπερφιλντ, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οι φωτογραφίες αυτές δεν «αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση του διαμερίσματος».

«Πρόκειται για μια απλή ασφαλιστική απαίτηση.  Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στην αγωγή δεν αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα κατάσταση του διαμερίσματος. Αυτό είναι ένα δικαστικό ζήτημα και θα αντιμετωπιστεί στο δικαστήριο», εξήγησε ο εκπρόσωπος του διάσημου ταχυδαχτυλουργού.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ: Βρωμιά και σάπιοι τοίχοι – Το διαμέρισμα που άφησε πίσω του
© Photo: Supreme Court of the State of New York

Στην αγωγή, πάντως, το συμβούλιο επιμένει ότι οι ζημιές στη μονάδα ιδιοκτησίας του Κόπερφιλντ ξεπερνούν κατά πολύ τα όσα δηλώνει ο ίδιος και ο εκπρόσωπος του, δηλώνοντας ότι «το επίπεδο της καταστροφής και της αποσύνθεσης υπερβαίνει κατά πολύ ένα καθαρά αισθητικό ζήτημα».

Οι πιο ακραίες ζημιές περιλαμβάνουν σοβαρά προβλήματα στις σωληνώσεις που «ενέχουν κινδύνους για την τσιμεντένια δομή του κτηρίου», σύμφωνα με την αγωγή.

Αυτή η ζημιά έχει επίσης «διευκολύνει την ανάπτυξη μούχλας και θέτει ενεργά σε κίνδυνο άλλα διαμερίσματα στο κτίριο», αναφέρεται επίσης στην αγωγή.

Οι ζημιές εντός του πολυτελούς διαμερίσματος
© Photo: Supreme Court of the State of New York

Το διοικητικό συμβούλιο ισχυρίζεται επίσης ότι ο Κόπερφιλντ χάλασε μία βαλβίδα «με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές ύψους περίπου 2.500.000 δολαρίων στα κοινά στοιχεία και στα συστήματα ανελκυστήρων του Condominium».

Βέβαια, η αγωγή αναφέρεται και στο «ποιόν» του ιδιοκτήτη Κόπερφιλντ που δεν υπήρξε ακριβώς πρότυπο για τους γείτονες του και πριν τελικά αποφασίσει να αποχωρήσει από το κτήριο το 2018, αναφέροντας διάφορα περιστατικά, όπως αυτό με μία πισίνα στον τελευταίο όροφο που πλημμύρισε το 2015 λόγω «παράνομων και αναποτελεσματικών» υδραυλικών εξαρτημάτων, τα οποία φέρεται να προκάλεσαν πλημμύρες σε 30 ορόφους.

Και, όπως αναφέρει η αγωγή, ο Κόπερφιλντ «γέμισε το κτήριο με μηχανές για τα ταχυδακτυλουργικά του νούμερα, κλασικά παιχνίδια arcade και άλλα, πιο παράξενα αντικείμενα, που προφανώς χρησιμοποιούσαν διάφορες αδελφότητες στις αρχές του αιώνα. Κατά τυπικό τρόπο, ο Κόπερφιλντ αρνείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών του και αρνείται κάθε ευθύνη για τις ζημιές που προκάλεσε στο κτήριο και στους πρώην γείτονές του», καταλήγει η αγωγή.

Με πληροφορίες από People.com

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice