Η σκηνή της σειράς που σόκαρε τους συντελεστές του καναλιού
Η ερωτική σκηνή Μπρέντα και Ντίλαν που σόκαρε τα τηλεοπτικά ήθη της εποχής
Celebrities

Beverly Hills, 90210: Η αποκάλυψη για την ερωτική σκηνή Ντίλαν – Μπρέντα που έρχεται χρόνια μετά

Ο σεναριογράφος της σειράς μετά από χρόνια αποκαλύπτει

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Κι όμως το Beverly Hills 90210 παραλίγο να κοπεί και όχι μόνο για τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης

Πολύ πριν υπογράψει επιτυχίες όπως το Sex and the City και το Emily in Paris, ο σεναριογράφος των πιο γνωστών τηλεοπτικών σειρών του κόσμου, Ντάρεν Στάρεν είχε ξεκινήσει με το Beverly Hills, 90210.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο Vulture, μέχρι τότε «κανείς δεν είχε γράψει μια σειρά για εφήβους από την οπτική γωνία των εφήβων». Ενώ η σειρά θα γινόταν επιτυχία για το Fox - ξεκινώντας τις καριέρες ηθοποιών όπως η Σάνεν Ντόχερτι, η Τζένι Γκαρθ, ο Λουκ Πέρι και η Τόρι Σπέλινγκ - κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετάδοσής της, ο Σταρ αποκάλυψε ότι η σειρά παραλίγο να «κοπεί».Ο λόγος; Κατά πρώτον τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης! Ναι, ναι, το Beverly Hills 90210 κάθε άλλο παρά επιτυχία ήταν στην αρχή της... διαδρομής του στον τηλεοπτικό αέρα.

«Θυμάμαι τον Άαρον (Σπέλινγκ) να μιλάει στο δίκτυο και να λέει: «Δώστε μας μόνο τρία ακόμα επεισόδια». Ήταν μαχητής για τη σειρά», θυμάται για τον παραγωγό, ο Σταρ

«Τα νούμερα διολίσθαιναν μέχρι που οι επαναλήψεις άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα. Τότε επέστρεψε η σειρά το καλοκαίρι και πήρε φωτιά η τηλεθέαση», λέει χαρακτηριστικά ο σεναριογράφος.

Το δεύτερο μεγάλο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν οι συντελεστές της σειράς, ήταν ότι αυτή θα ήταν και η πρώτη φορά που στην αμερικανική τηλεόραση θα υπήρχε επεισόδιο σίριαλ το οποίο θα «μιλούσε» τόσο ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα των εφήβων.

Καθώς η σειρά κέρδιζε έδαφος, δέχτηκε επίσης αντιδράσεις από το δίκτυο, όταν έπρεπε να γυριστεί το επεισόδιο όπου Ντίλαν (Λουκ Πέρι) και Μπρέντα (Σάνεν Ντόχερτι) θα έκαναν σεξ για πρώτη φορά.

Η σκηνή του Beverly Hills 90210 που εξόργισε τους συντελεστές του καναλιού

«Είχαν πολλές σημειώσεις. Τα πάντα σχετικά με τη σεξουαλικότητα ήταν δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Αρχικά, έλεγαν: 'Πού είναι οι γονείς; Πού είναι οι δάσκαλοι;' Κι εγώ λέω, δεν είναι μια σειρά για γονείς και δασκάλους. Είναι μια σειρά για αυτούς τους φίλους που ήταν εκεί ο ένας για τον άλλον, λύνοντας ο ένας τα προβλήματα του άλλου», θυμάται να λέει τότε ο Σταρ στο τηλεοπτικό δίκτυο και προκειμένου να μην ακυρωθεί τελικά το σίριαλ.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος της 1ης σεζόν, ο Σταρ έγραψε και σκηνοθέτησε ένα επεισόδιο που έβλεπε τον χαρακτήρα της Doherty, Brenda Walsh, και τον χαρακτήρα του  Perry, Dylan McKay, να κάνουν σεξ μετά τον χορό αποφοίτησής τους. Μετά την προβολή του επεισοδίου σε κάποιες από τις θυγατρικές του δικτύου, άρχισαν τα παρατράγουδα.

«Όταν όλες αυτές οι θυγατρικές εταιρείες συνειδητοποίησαν τι είχαν προβάλει, πολλοί από αυτούς βγήκαν εκτός εαυτού. Και δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι η Μπρέντα έκανε σεξ, αλλά ότι το απολάμβανε», είπε.  «Όταν επιστρέψαμε για την επόμενη σεζόν, απαίτησαν να υπάρξει ένα επεισόδιο όπου θα είχε τύψεις. Έλεγα, 'Δεν το πιστεύω ότι πρέπει να το γράψω αυτό'. Φοβήθηκε για εγκυμοσύνη. Συνειδητοποίησε ότι ήταν πολύ νέα για να κάνει σεξ».

Ο Σταρ, ο οποίος είχε βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και έπαιζε με τη φήμη και τη δουλειά του εκείνη την περίοδο, εξηγεί ότι είχαν προηγηθεί αρκετά ακραία –για την εποχή- επεισόδια τα οποία δεν ενόχλησαν κανέναν, όμως, η σκηνή σεξ ανάμεσα στο νεαρό ζευγάρι είχε δημιουργήσει τεράστιο ζήτημα στους συντηρητικούς κύκλους του καιρού εκείνου στην τηλεόραση.

 Σχετικά με τη συνεργασία του με τη Σάνεν Ντόχερτι, η οποία πέθανε στις 13 Ιουλίου 2024, ο Σταρ δήλωσε ότι η ηθοποιός ήταν για εκείνον μία «συνεχής πηγή έμπνευσης».

«Ήταν ένα απίστευτα ιδιαίτερο, δυναμικό άτομο. Σκεφτόμουν τη Brenda και τη Σάνεν και νιώθω ότι η καριέρα μου έχει καθοριστεί με πολλούς τρόπους γράφοντας για δυνατές γυναίκες. Η Σάνεν έδωσε στον χαρακτήρα της Μπρέντα Γουόλς τόσο πολύ πνεύμα και αποφασιστικότητα και περιπλοκότητα», είπε και συνέχισε για την πρόωρα χαμένη ηθοποιό: «Ήταν η ίδια ένα ανεξάρτητο πνεύμα που ένιωθε τα πάντα βαθιά. Αποτύπωσε κάτι που αφορούσε το να είσαι ένα έφηβο κορίτσι που ήταν πραγματικά ένα ισχυρό κορίτσι».

Αφού έπαιξε την Μπρέντα για τέσσερις σεζόν, η Ντόχερτι έφυγε από τη σειρά το 1994, αν και αργότερα επανήλθε στο ρόλο της με αρκετές guest εμφανίσεις στην επανεκκίνηση του 90210 το 2008.

Με στοιχεία από Vulrture.com

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice