Αριάνα Γκρίνμπλατ
© EPA/ALLISON DINNER
Celebrities

Αριάνα Γκρίνμπλατ: Ένα αστέρι γεννιέται

Στα 16 της χρόνια, είναι πρότυπο των συνομηλίκων της

Αριάνα Γκρίνμπλατ (Ariana Greenblatt): Η Σάσα της Barbie είδε στα 15 της την καριέρα της να απογειώνεται και τα νεαρά κορίτσια να της εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.

Έγινε πασίγνωστη πέρσι το καλοκαίρι μέσα σε μία νύχτα, και μάλιστα πριν τα 16 της. Η Αριάνα Γκρίνμπλατ έπαιζε στην ταινία Barbie δίπλα στην Μάργκο Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Υποδυόταν τη Σάσα, μια επιθετική και αυθάδη έφηβη που δε μασούσε τα λόγια της και εγκατέλειψε τον κανονικό κόσμο για μια περιπέτεια στην Barbieland.

Αριάνα Γκρίνμπλατ
© EPA/ALLISON DINNER

Έναν χρόνο μετά την τρέλα με την Barbie, η Αριάνα μοιάζει να μην έχει συνειδητοποιήσει τι της συνέβη. «Μου φαίνεται ακόμα παράξενο να γνωρίζω διασημότητες ή να αλληλεπιδρώ μαζί τους ή να βλέπουν τη δουλειά μου… Δεν ήταν ποτέ κάτι που περίμενα να συμβεί σε μένα. Απλώς ήξερα ότι μου άρεσε η υποκριτική. Ήξερα ότι μου άρεσε η δημιουργική διαδικασία, όμως ποτέ δεν περίμενα ότι θα με οδηγούσε κάπου ή ότι θα γίνω κάποια».

Ως ηθοποιός του Χόλιγουντ με καταγωγή από Πουέρτο Ρίκο, αναγνωρίζει την ευθύνη της, ότι δηλαδή εκπροσωπεί νεαρά κορίτσια που δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με άλλα κορίτσια, μια πραγματικότητα που βίωσε και η ίδια. Μέσα από τον ρόλο της Σάσα αλλά και την κανονική της ζωή αποτελεί πρότυπο. Όμως η ίδια στέκεται με περίσκεψη γύρω από το θέμα: «Δεν θέλω να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου πρότυπο, γιατί σηκώνω το μεσαίο μου δάχτυλο υπερβολικά συχνά, αλλά προσπαθώ να κάνω και να λέω το σωστό και να δίνω το καλό παράδειγμα».

Αριάνα Γκρίνμπλατ
© EPA/CAROLINE BREHMAN

Η Αριάνα Γκρίνμπλατ ομολογεί ότι η ζωής της είναι εξαιρετικά φυσιολογική: «Περνάω ό,τι περνάει κάθε άλλο κορίτσι 16 χρονών». Πηγαίνει για μπάνιο με τις φίλες της ή φτιάχνει βραχιόλια φιλίας. Δεν της αρέσει το σχολείο, δεν θέλει να πάει στο κολέγιο: «Αν μπορώ να παραλείψω αυτό το μικρό μέρος της ζωής, θα το χαιρόμουν». Το δωμάτιό της είναι ακατάστατο! «Αλλά πρέπει να το καθαρίσω γιατί η μαμά μου είναι θυμωμένη».

Όταν ήταν (πιο) μικρή, ξεκίνησε να σπουδάζει χορό μετακομίζοντας από τη Νέα Υόρκη στη Φλόριντα και μετά στο λος Άντζελες. Το θέαμα είναι στο DNA της, αφού ο πατέρας της υπήρξε ηθοποιός. Ωστόσο δεν περίμενε να μπει στο επάγγελμα από τόσο μικρή ηλικία. Στα 6 της έπαιζε στο Disney Channel σε διάφορες σειρές, στη συνέχεια συμμετείχε σε ταινίες, ώσπου ήρθε ο ρόλος στο πόνημα της Γκρέτα Γέργουιγκ. 

Αριάνα Γκρίνμπλατ
© EPA/ALLISON DINNER

Φίλοι της είναι η Μπίλι Άιλις και ο κωμικός Κέβιν Χαρτ, συμπρωταγωνιστής της στην ταινία Borderlands. «Αισθάνομαι ότι το μόνο άτομο με το οποίο νιώθω πραγματικά άνετα να εκφράσω αυτό που περνάω είναι η Μπίλι, αλλά παραδόξως, ο Κέβιν έχει πάντα τόσο υπέροχες συμβουλές. Όποιο και αν είναι το θέμα, έχει πραγματικά την απάντηση και μου τη δίνει ευθέως».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice