Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας παντρεύεται αύριο τον «σαμάνο» σύντροφό της που «μιλάει στα πνεύματα»
© Patrick McMullan/Patrick McMullan via Getty Images/Ideal Images
Celebrities

Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας παντρεύεται αύριο τον «σαμάνο» σύντροφό της που «μιλάει στα πνεύματα»

Είναι η τέταρτη στη σειρά διαδοχής του θρόνου

62224-137655.jpg
Newsroom |

Nορβηγία: Η πριγκίπισσα παντρεύεται αύριο τον «σαμάνο» σύντροφο της 

Το μεγαλύτερο παιδί του Νορβηγού βασιλιά, η πριγκίπισσα Märtha Louise, θα παντρευτεί τον Αμερικανό αυτοαποκαλούμενο σαμάνο Durek Verret το Σάββατο σε μια γραφική γωνιά της νότιας Νορβηγίας.

Η 52χρονη Märtha Louise και ο Verret, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι σαμάνος έκτης γενιάς από την Καλιφόρνια, έχουν κεντρίσει τα πρωτοσέλιδα με τις εναλλακτικές τους πεποιθήσεις. Είναι η τέταρτη στη σειρά διαδοχής του θρόνου της Νορβηγίας, αλλά δήλωσε το 2022 ότι δεν θα εκπροσωπεί πλέον επίσημα τον νορβηγικό βασιλικό οίκο.

Η πριγκίπισσα - έχει διατηρήσει τον τίτλο - έχει πει ότι μπορεί να μιλάει με αγγέλους, ενώ ο Verret, 49 ετών, ισχυρίζεται ότι επικοινωνεί με ένα ευρύ φάσμα πνευμάτων και έχει ένα μενταγιόν που βοηθά στην αποτροπή ξορκιών και στη θεραπεία ασθενειών.

Αρραβωνιάστηκαν το 2022. Μόλις παντρευτεί, ο Verret δεν θα έχει βασιλικούς τίτλους ή επίσημα καθήκοντα. Το 2019, η Märtha Louise και ο Verret συμφώνησαν να μην χρησιμοποιήσουν τη σύνδεσή της με τον βασιλικό οίκο ή τον τίτλο της για εμπορικούς σκοπούς.

Ωστόσο, το ζευγάρι πούλησε επίσης τα δικαιώματα των γαμήλιων φωτογραφιών σε ένα βρετανικό περιοδικό διασημοτήτων και τα δικαιώματα της ταινίας στο Netflix. Οι συμφωνίες προκάλεσαν διαμαρτυρίες από τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία λένε ότι αντιβαίνουν στις τοπικές πρακτικές. Το ζευγάρι έχει συχνά ξεσπάσει εναντίον του Τύπου, ενώ παράλληλα προβάλλει την ζωή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο γάμος του Σαββάτου θα τελεστεί σύμφωνα με τη γαμήλια λειτουργία της Νορβηγικής Εκκλησίας. Αν και χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική εκδήλωση και δεν έχει δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος των καλεσμένων, ο βασιλικός οίκος στο Όσλο αναφέρει ότι θα παραστούν ο Χάραλντ, η βασίλισσα Σόνια, ο διάδοχος του θρόνου Χάακον και η πριγκίπισσα του θρόνου Μέτε-Μαρίτ. Ο μελλοντικός βασιλιάς και η βασίλισσα της Νορβηγίας θα συνοδεύονται από τα παιδιά τους. 

Αστέρες του ριάλιτι, παράγοντες των μέσων ενημέρωσης και προσωπικότητες της τηλεόρασης θα συμπληρώσουν τους καλεσμένους της τελετής στη γραφική πόλη Geiranger, η οποία βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου φιόρδ που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Η Märtha Louise έχει τρία παιδιά από τον προηγούμενο γάμο της με τον Ari Behn, από τον οποίο χώρισε το 2017 μετά από 14 χρόνια γάμου.

Αν και είναι το πρώτο παιδί του 87χρονου Χάραλντ, ο αδελφός της, ο οποίος είναι δύο χρόνια μικρότερος από εκείνη, θα διαδεχθεί τον πατέρα τους στη θέση του βασιλιά. Το νορβηγικό Σύνταγμα τροποποιήθηκε το 1990 για να επιτρέπει στον πρωτότοκο, ανεξαρτήτως φύλου, να προηγείται στη σειρά διαδοχής. Η αλλαγή δεν ισχύει αναδρομικά και ο Χάακον παραμένει πρώτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου. Το μεγαλύτερο παιδί του, η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα, θα ανέλθει μια μέρα στο νορβηγικό θρόνο.

Πηγή: AP

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice