H Eλ ΜακΦέρσον αρνήθηκε χημειοθεραπεία παρά την συμβουλή 32 γιατρών
© Geoff Bruce/Central Press/Getty Images/Ideal Image
Celebrities

H Eλ ΜακΦέρσον αρνήθηκε χημειοθεραπεία παρά την συμβουλή 32 γιατρών

Αποφάσισε να ακολουθήσει μια αμφιλεγόμενη εναλλακτική θεραπεία

62224-137655.jpg
Newsroom |

Eλ ΜακΦέρσον: Αρνήθηκε χημειοθεραπεία παρά την συμβουλή 32 γιατρών

Η Ελ ΜακΦέρσον δήλωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πριν από επτά χρόνια, αλλά τώρα βρίσκεται σε ύφεση παρά την άρνησή της να κάνει χημειοθεραπεία.

Η Ελ ΜακΦέρσον αυστραλιανή σούπερ μόντελ και ηθοποιός, που έγινε διάσημη τη δεκαετία του 1980, δημοσιεύει τα απομνημονεύματά της - Elle: Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself - στο οποίο λέει ότι ακολούθησε μια ολιστική προσέγγιση της ασθένειας, πηγαίνοντας ενάντια στις συμβουλές 32 γιατρών.

Σε συνέντευξή της στο Australian Women's Weekly, η ΜακΦέρσον συζητά για το γεγονός ότι υποβλήθηκε σε οσφυονωτιαία εκτομή πριν από επτά χρόνια και ότι διαγνώστηκε με HER2-θετικό οιστρογονοδεκτικό ενδοαυλικό καρκίνωμα - έναν τύπο καρκίνου του μαστού. Λέει ότι οι γιατροί της συνέστησαν να υποβληθεί σε μαστεκτομή με ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και αποκατάσταση του μαστού της.

Η Ελ ΜακΦέρσον λέει ότι νοίκιασε ένα σπίτι στο Φοίνιξ της Αριζόνα για οκτώ μήνες, όπου «αντιμετώπισε ολιστικά» τον καρκίνο της υπό την καθοδήγηση του βασικού της γιατρού, ενός γιατρού φυσικής θεραπείας, ενός ολιστικού οδοντιάτρου, ενός οστεοπαθητικού, ενός χειροπρακτικού και δύο θεραπευτών.

Η ίδια δήλωσε: «Η θεραπεία της ήταν μια πολύ καλή ιδέα: «Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, ήταν μπερδεμένο, ήταν τρομακτικό από πολλές απόψεις και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά στην εσωτερική μου αίσθηση για να βρω μια λύση που να λειτουργεί για μένα».

Σχετικά με την απόφασή της να απορρίψει την παραδοσιακή ιατρική, είπε: «Η ιατρική είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει: «Το να πω όχι στις συνήθεις ιατρικές λύσεις ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στη δική μου εσωτερική αίσθηση θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο», προσθέτοντας αργότερα ότι θεωρούσε τη χημειοθεραπεία και τη χειρουργική επέμβαση πολύ ακραίες.

Η Μακφέρσον λέει ότι βρίσκεται σε κλινική ύφεση, την οποία χαρακτήρισε «απόλυτη ευεξία». Είπε στο περιοδικό ότι οι γιοι της Flynn, 26 ετών, και Cy, 21 ετών, και ο πρώην σύντροφός της Arpad «Arki» Busson είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις στην προσέγγισή της.

Η τυπική θεραπεία του καρκίνου επικεντρώνεται στη χειρουργική επέμβαση, τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία. Δεν υπάρχουν επιστημονικές ή ιατρικές αποδείξεις ότι οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο, αναφέρει το Cancer Research UK (CRUK).

Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφέρει ότι ορισμένοι ασθενείς χρησιμοποιούν συμπληρωματικές θεραπείες παράλληλα με τις συμβατικές ιατρικές θεραπείες ή εναλλακτικές θεραπείες αντί της συμβατικής ιατρικής θεραπείας. Παραδείγματα συμπληρωματικών θεραπειών είναι η αρωματοθεραπεία, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία, η θεραπεία με μασάζ, ο οραματισμός και η γιόγκα.

Πηγή: Guardian 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice