Καρντάσιανς: Η μέθοδος αδυνατίσματος που, λένε, ότι είναι καλύτερη απ' το Ozempic

Υπάρχει κάτι από το οποίο δεν θα βγάλει χρήματα αυτή η οικογένεια;

Look Team |

Η Κόρτνι Καρντάσιαν ξεκίνησε να προωθεί ένα Ozempic με όλα τα οφέλη -λέει-, αλλά χωρίς τις παρενέργειες

Ήταν θέμα χρόνου για την οικογένεια των Καρντάσιανς να... κεφαλαιοποιήσει τον χαμό που γίνεται με τα φάρμακα αδυνατίσματος τύπου Οzempic και να πάει την ιστορία με την απώλεια κιλών ένα βήμα παραπέρα.

Και κάπως έτσι, η Κόρτνι Καρντάσιαν μόλις έστησε μία επικερδέστατη μπίζνα προωθώνας ένα αδυνατιστικό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο λέγεται Lemme, δεν χρειάζεται συνταγή ή έγκριση γιατρού, διαφημίζεται ως φυτικό συμπλήρωμα διατροφής, έχει (κατά την Καρντάσιαν) όλα τα οφέλη του αμφιλεγόμενου Ozempic, αλλά καμία από τις παρενέργειές του.

«Για μένα, αυτό το προϊόν δεν ήταν ποτέ μόνο για την απώλεια βάρους», δήλωσε η Kardashian Barker στη Vogue. «Συντάξαμε το GLP-1 Daily (σ.σ.: έτσι είναι η... επιστημονική ονομασία του συμπληρώματος διατροφής) επειδή σας επιτρέπει να ρυθμίζετε τα επίπεδα γλυκόζης σας, να καταπολεμάτε το σπλαχνικό λίπος και να μειώνετε τη φλεγμονή».

Βέβαια, η ίδια δεν το έχει δοκιμάσει, όπως είπε, καθώς για την ώρα δεν είναι εγκεκριμένο για γυναίκες που θηλάζουν.

Τα φάρμακα GLP-1 όπως το Ozempic και το Wegovy μιμούνται μια φυσική ορμόνη που σηματοδοτεί την αίσθηση του κορεσμού και εγκρίθηκαν από τον FDA μετά από χρόνια κλινικών δοκιμών.  Το Lemme, η εκδοχή αυτού του φαρμάκου που λανσάρει στην αγορά η Καρντάσιαν δεν ειναι εγκεκριμένη από τον FDA, καθώς τα συμπληρώματα διατροφής δεν υπάγονται σε αυτού του είδους τη διαδικασία έγκρισης. Αντ' αυτού, οι μάρκες είναι υπεύθυνες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της ασφάλειας των προϊόντων τους, χωρίς να χρειάζεται να αποδείξουν τα επιστημονικά οφέλη τους πριν βγουν στην αγορά.

© Instagram

Η Lemme προωθεί το χάπι ως το «πρώτο στο είδος του, φυσικό συμπλήρωμα GLP-1» με τρία πατενταρισμένα συστατικά: Eriomin® εκχύλισμα λεμονιού, Supresa® εκχύλισμα σαφράν και Morosil™ εκχύλισμα από σανγκουίνι. Οι γιατροί που ερωτήθηκαν από τη Vogue ήταν επιφυλακτικοί σχετικά με την ικανότητα των συστατικών να αναπαράγουν συνθετικές παρενέργειες, σημειώνοντας ότι δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς.

Το συμπλήρωμα έκανε «πρεμιέρα» στην αμερικανική αγορά στις 16 Σεπτεμβρίου, κοστίζει 72 δολάρια τον μήνα με συνδρομή, συνιστώντας «3-6 μήνες συνεπούς καθημερινής χρήσης» για καλύτερα αποτελέσματα.

Το προϊόν λανσάρεται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου η εταιρεία Zimmerman Reed ξεκίνησε μια έρευνα, η οποία μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι η Lemme παραβίασε τα δικαιώματα των καταναλωτών μέσω «παραπλανητικών πρακτικών μάρκετινγκ» με τις βιταμίνες της, επειδή δεν έχουν αρκετά ή αποδεδειγμένα ενεργά συστατικά - όπως οι τσιχλόφουσκες «Purr» της σειράς που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τη «φρεσκάδα και οσμή» του κόλπου...

Οι καταναλωτές μπορεί να βρίσκουν τα συμπληρώματα διατροφής πιο ελκυστικά από τα φάρμακα για διάφορους λόγους, αλλά αξίζει να αναρωτηθούμε γιατί μια σταρ ενός ριάλιτι και όχι ένας γιατρός τα προωθεί και πλουτίζει, τη στιγμή που οι επιστήμονες λένε αυτά που πρέπει να ακούσει το καταναλωτικό κοινό, αλλά πρακτικά δεν τους ακούει κανείς.

Και επίσης: η γυναίκα λέει –το ΛΕΕΙ!- ότι δεν το έχει δοκιμάσει η ίδια! Τι άλλο πρέπει να πει κανείς, δηλαδή;

Με πληροφορίες από DietPrada / Instagram