Τζούλια Ρόμπερτς: Μια συγνώμη που άργησε 6 χρόνια

Η ηθοποιός πάντα είχε μια περίεργη σχέση με τον αδελφό της

Τάνια Δελή |

Η Τζούλια Ρόμπερτς για πρώτη φορά θα δει τον αδελφό της Έρικ να ανασκευάζει την πλέον άδικη δήλωσή του για εκείνη

Όταν εκείνος ξεκινούσε την καριέρα του το 1978, ήταν ο γοητευτικός, ο ωραίος, ο ταλαντούχος, το νέο αίμα στο Χόλιγουντ και εκείνη, η αδελφή του πήγαινε ακόμη σχολείο. Εκείνος ήταν ο Έρικ Ρόμπερτς και εκείνη η Τζούλια Ρόμπερτς, που στα πρώτη της βήματα στη βιομηχανία του κινηματογράφου, ήταν ένα αδέξιο πλάσμα που προσπαθούσε να σταθεί σε έναν κόσμο καλλονών και ταλαντούχων.

Όταν εκείνη κέρδισε το Όσκαρ, η δική του καριέρα έπαιρνε διακριτικά –ή και όχι τόσο- την κάτω βόλτα. Και η Τζούλια Ρόμπερτς έβλεπε το όνομά της να γράφεται με πηχιαία γράμματα στις λίστες της δόξας. Το 2018, ο Έρικ Ρόμπερτς θα παραχωρούσε μία συνέντευξη στο Vanity Fair, την οποία έμελε να μετανιώσει.Είχε κερδίσει και εκείνος ένα Όσκαρ με την ταινία «Runaway Train» του 1985, είχε σφραγίσει τον φακό με τη σκοτεινή ομορφιά του στον «Βασιλιά των Τσιγγάνων» του ’78, όμως, μάλλον δεν χαιρόταν και ιδιαίτερα που την εποχή που το δικό του άστρο έφθινε, της αδελφής του «καρφωνόταν» στα πιο ψηλά σημεία της χολιγουντιανής κάπας.  

«Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα υπήρχε η Τζούλια Ρόμπερτς και η Έμμα Ρόμπερτς ως διασημότητες, ως ηθοποιοί, και είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό. Και είμαι τόσο περήφανος που όλοι γνωρίζουν ότι ήμουν πρώτος, γιατί ήμουν πρώτος με μεγάλη διαφορά. Ήμουν ο πρώτος που πήρα υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ, οπότε είμαι περήφανος γι' αυτό», είχε πει τότε σε μία έκρηξη ναρκισισμού ο Ρόμπερτς, ο οποίος δεν είχε διστάσει να καρπωθεί τα εύσημα για την υπογραφή του μεγάλου συμβολαίου της Τζούλια Ρόμπερτς με την WME.

Φαίνεται, όμως, ότι τώρα πια ο ηθοποιός αναγνωρίζει το λάθος του και μάλιστα γραπτά, μέσα από τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Runaway Train: Or the Story of My Life So Far». Εκεί ο ηθοποιός παραδέχεται ότι αυτή η δήλωση ήταν η μεγαλύτερη ανοησία που θα μπορούσε να κάνει στην καριέρα και στην οικογένειά του, γράφοντας: «Ελπίζω ότι η Τζούλια θα δεχτεί αυτή τη δημόσια συγγνώμη. Ήταν ένα ανόητο πράγμα που είπα».

Βέβαια, αυτή η δήλωση στη συνέντευξή του στο Vanity Fair δεν ήταν η μόνη. Κατά καιρούς, ο Ρόμπερτς επέμενε να παίρνει τα εύσημα τόσο για την εκπληκτική καριέρα της αδελφής του όσο και για εκείνην της κόρης του, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη σειρά American Horror Story, φυσικά προξενώντας φθορές στη σχέση του και με τις δύο.   

Ο Ρόμπερτς, η κοκαΐνη και οι φθορές στη σχέση με την κόρη του και τις αδελφές του

Σημειώνεται ότι ο 68χρονος σήμερα Ρόμπερτς μετακόμισε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 17 ετών για να ακολουθήσει καριέρα ηθοποιού και έκανε πραγματική επανάσταση στην κινηματογραφική αφήγηση με τον μνημειώδη πια «Βασιλιά των τσιγγάνων».

Τα αδέλφια Τζούλια και Έρικ Ρόμπερτς και όταν εκείνη έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο © Getty Images

Ο δευτερεύων ρόλος του στην ταινία «Runaway Train» του 1985 του χάρισε το πρώτο του Όσκαρ. Το 1985, όμως, έφτασε στη Νέα Υόρκη και η μικρή του αδελφή, η οποία θα ξεκινούσε μία πορεία που τελικά θα ξεπερνούσε τη δική του.

Το 1990 απέσπασε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία «Steel Magnolias», την οποία ακολούθησε άλλη μία το 1991 για την ταινία «Pretty Woman». Τελικά, απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού το 2001 για την ταινία «Erin Brokovich».

«Φαντάζομαι ότι θα παραμείνω ο αδελφός της Τζούλια και ο μπαμπάς της Έμμα Ρόμπερτς για το υπόλοιπο της ζωής μου», φέρεται να παραδέχεται ο Έρικ στα απομνημονεύματά του.

«Θα ήθελα να το κάνω καλά αυτό, να κάνω στην άκρη περήφανα και με χάρη. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έγραψα το βιβλίο». Ο Έρικ, ο οποίος πάλευε με τον εθισμό του στην κοκαΐνη, ήδη από την εποχή που μετακόμισε στη Νέα Υόρξη, έχασε την επιμέλεια της κόρης του, Έμμα, 33 ετών σήμερα, όταν εκείνη ήταν ακόμη μωρό. Όπως γράφει, αυτή η απώλεια ήταν η μεγαλύτερη της ζωής και η «μεγαλύτερη συνέπεια» που έπρεπε να αντιμετωπίσει λόγω της εξάρτησής του από την κοκαΐνη. Επίσης, παραδέχεται ότι η χρήση ναρκωτικών έκανε σοβαρή ζημιά στη σχέση του τόσο με την 56χρονη σήμερα, Τζούλια όσο και με την άλλη αδελφή τους, την 59χρονη, Λίζα.  

«Δεν θα με εξέπληττε αν υπέφεραν από μετατραυματικό στρες από τότε που ήταν επικίνδυνο να βρίσκονται κοντά μου», γράφει ο ίδιος, ενώ μόλις τον Ιούλιο και μιλώντας στο podcast «Still Here Hollywood» είχε προκαλέσει αίσθηση αποκαλύπτοντας ότι «δεν μπορεί να μιλήσει ούτε για τη Τζούλια ούτε για την Έμμα» με την έννοια ότι δεν του επιτρέπεται να μιλάει γι’ αυτές.

«Υποτίθεται ότι δεν πρέπει να μιλήσω για καμία από τις δυο τους. Αλλά το κάνω», είχε πει τότε, δηλώνοντας ότι είναι «ερωτευμένος» με τη δουλειά της κόρης του και «τόσο περήφανος γι' αυτήν [που] δεν μπορεί» να είναι αντικειμενικός.

Πριν από δύο χρόνια, ο Ρόμπερτς είχε επιχειρήσει να διασκεδάσει τις φήμες περί κόντρας με την αδελφή του, λέγοντας ότι εκείνος και η Τζούλια είναι «πάντα καλά».

«Η αδελφή μου και εγώ, όμως, πάντα μιλούσαμε, πάντα γκρινιάζαμε. Και πάντα περνούσαμε καλά, γνωρίζαμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Τόσο απλά. Μου αρέσει να γνωρίζω την αδελφή μου. Είναι ωραία γκόμενα η αδερφή μου», είχε πει γελώντας.