Το cancel της Beyonce μόλις άρχισε

Ο Diddy, οι καταγγελίες εναντίον της τραγουδίστριας και του συζύγου της και ένα cancel που μοιάζει ασταμάτητο

Τάνια Δελή |

Τι σχέση έχει η Beyonce με τον θάνατο της Aliyah και πώς κάποια γεγονότα αναζητούν απάντηση

Πόση δύναμη έχουν τα social media απέναντι σε μια καλλιτέχνιδα σαν την Beyonce; Και κυρίως είναι σε θέση μια χούφτα influencers και Tik Tokers που λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας να κατηγορούν την παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια ακόμα και για φόνο;

Ας τα πάρουμε από την αρχή, πριν από τις θεωρίες συνωμοσίας ας ξεκινήσουμε με τα πραγματικά γεγονότα. Πραγματικό γεγονός είναι η σύλληψη του Diddy και το ότι βαρύνεται πλέον με τον μισό ποινικό κώδικα, μεταξύ των οποίων με τις κατηγορίες για trafficking, βιασμούς, επιθέσεις και άλλα βαρύτατα αδικήματα. Επίσης, γεγονός είναι ότι η Beyonce και ο σύζυγός της Jay-Ζ διατηρούσαν εξαιρετικές φιλικές σχέσεις με τον ράπερ, χρόνια πριν αρχίσουν να ανοίγουν στόματα για τις κακοποιητικές σχέσεις του Diddy τόσο με τις γυναίκες της ζωής του όσο και με μια σειρά καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων ο Κρις Μπράουν, ο Σον Κίνγκστον, ο Usher και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Γεγονός είναι ακόμα το ότι η Beyonce και ο Jay – Ζ παρά το τελευταίο επιτυχημένο άλμπουμ της ίδιας, έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, από κάθε δημόσια εμφάνιση που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ενοχλητική ερώτηση δημοσιογράφων για την παλιά κολλητή τους σχέση με τον ράπερ που τώρα αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες και κυρίως αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να αρχίσουν να μιλούν όλοι οι άνθρωποι που κατά το παρελθόν έπεσαν θύματα των κακοποιητικών συμπεριφορών του.

Ωραία. Και πού ξεκινούν οι θεωρίες συνωμοσίας; Κατ’ αρχάς, πολλοί από τους influencers που επιτίθενται στην Beyonce, συνδέουν την άνοδο της τραγουδίστριας με το ότι βολικά πριν από μερικά χρόνια βγήκε από τη μέση η Aliyah, η οποία σκοτώθησε σε δυστύχημα με αεροπλάνο που τη μετέφερε σε επαγγελματική υποχρέωση για τα γυρίσματα ενός βίντεο κλιπ της. Κατά τις θεωρίες συνωμοσίας, αν δεν είχε βγει η Aliyah από τη μέση, η τραγουδίστρια της rnb θα ήταν ακόμη το Νο2, χωρίς να μπορεί να ξεφορτωθεί τον ενοχλητικό ανταγωνισμό.

Ομοίως, πολλά λέγονται για τη σχέση του ζευγαριού με τη Lady Gaga, η οποία αρκετά χρόνια πίσω σε συνέντευξή της είχε αποκαλύψει με κλάματα ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής επίθεσης από μεγάλο όνομα της μουσικής βιομηχανίας. Τότε η Gaga είχε πει ότι δεν επρόκειτο να αποκαλύψει το όνομά του, αλλά είχε υποστεί τόση κακοποίηση και εκβιασμό που πρακτικά άλλαξε η ζωή της. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης είχε αποκαλύψει ότι το τραγούδι της, που δεν θέλει με τίποτα να ακούει, ήταν το «Telephone» το οποίο είχε γυρίσει σε συνεργασία με την Beyonce. Οι φήμες πήραν φωτιά, καθώς οι φανατικοί θυμούνται ότι το 10λεπτης διάρκειας βίντεο κλιπ του «Telephone» που πρακτικά ήταν μία ταινία μικρού μήκους, τελείωνε με την ένδειξη «to be continued», όμως τώρα πια όλοι γνωρίζουμε ότι σίκουελ δεν υπήρξε ποτέ.

Την ίδια στιγμή, οι συνωμοσιολόγοι εμπλέκουν μια σειρά από μυστηριώδεις θανάτους ανθρώπων της μουσικής βιομηχανίας –μεταξύ των οποίων η Κιμ Πόρτερ, πρώην σύντροφος του Diddy, η Left Eye (κατά κόσμον Λίσα Λόπες), ο ράπερ Τούπακ και άλλοι– με την εγκληματική δραστηριότητα του Diddy και της παρέας του.

Οι τελευταίες επώνυμες αποκαλύψεις για το ότι ο συλληφθείς ράπερ έχει κακοποιήσει σεξουαλικά κατά το παρελθόν νεαρά αγόρια της βιομηχανίας, όπως ο Τζάστιν Μπίμπερ και ο Usherήταν λογικό να βάλουν φωτιά σε όλη αυτή τη συνωμοσιολογία, που, όμως, πλέον απειλεί απολύτως πραγματικά τη δημόσια εικόνα και την καριέρα της Beyonce.

Και μέχρι να φτάσει η υπόθεση στο δικαστήριο, αυτή η πολεμική τόσο εναντίον της όσο και εναντίον του συζύγου της, όντως θα συνεχίζεται, εμπλέκοντας ακόμα και την κόρη του ζευγαριού Blue Ivy στο σκάνδαλο μεγατόνων και αμφισβητώντας ακόμα και την πατρότητα της πρωτότοκης κόρης της τραγουδίστριας... Και ένα γεγονός για το τέλος: ασχέτως της αξιοπιστίας όλων των παραπάνω, ο κόσμος τσιμπάει και κάνει unfollow στο Instagram την Beyonce. Κι αυτο λέει κάτι για τη διάθεση της κοινής γνώμης και για το πώς αυτή άγεται και φέρεται από μερικούς λογαριασμούς στα social media. 

Με στοιχεία από Page Six, Variety, Mirror